Görüş Bildir
Haberler
Cildinizi Pütür Pütür Yapan Kış Mevsiminin Zararlarından Korumanıza Yardımcı 12 Öneri

Cildinizi Pütür Pütür Yapan Kış Mevsiminin Zararlarından Korumanıza Yardımcı 12 Öneri

Fulin
03.12.2017 - 13:22

Cildimiz ne yazdan, ne kıştan memnun kalıyor. Her mevsim farklı sorunlar yaşayan cildi korumak ve mevsime uygun davranışlar geliştirmek şart. Kış yüzünü göstermişken, bu mevsime uygun önerileri sıralıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her fırsatta nemlendirici kullanın.

Ne kadar sıra dışı bir öneri, değil mi? Ancak burada bahsettiğimiz kesinlikle yüz değil. Vücudunuzu her banyo sonrası, yatmadan önce nemlendirmeye çalışın. Beceremiyorsanız parçalara bölün; bir gün bacaklar ve ayaklar, bir gün dirsekler ve kollar gibi.

2. Yüz kreminizi değiştirin.

Yazın cildiniz yağlıyken kışın karmaya dönebilir. Cildin yapısını analiz etmek ve buna uygun ürünler kullanmak önemli. Yoksa sırf kış geldi diye yağlı cildi ağır nemlendiricilere bulamayın.

3. Katmanlar oluşturun.

Nasıl ki kışın kat kat giyiniyorsak, cildimize de aynı şekilde koruyucu bir bariyer oluşturmalıyız. İnce katlar halinde serum, güneş koruyucu ve nemlendirici sürmek cildinizi soğuk ve rüzgara karşı dirençli yapacaktır.

4. Sabahları yüzünüzü sadece suyla yıkayın.

Eğer sokakta gerilme ve kuruluk hissediyorsanız, cildinizi koruyan doğal yağı koruyabilirsiniz. Akşamdan cildinizi güzelce temizlediyseniz sabah sadece su yetecektir.

5. Korunun.

Yüzünüzü soğuktan korumak için atkı, elleriniz için eldiven kullanın. Kış aylarında bile güneş koruyucu kullanmanızı söylememize gerek yok sanıyoruz, ağırlığından rahatsızsanız düşük faktörlü kremlere geçebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bol su için.

Bunun da mevsimi yok elbette, cildinizin nemli ve elastik olması için su tutması önemli.

7. Odanızı nemlendirin.

7. Odanızı nemlendirin.

Sadece cildinizi nemlendirmek yetmez, kışın ısıyla kuruyan yaşam alanlarını da nemlendirmek gerekiyor. Oda nemlendiricilerini zararlı buluyorsanız su dolu kapları kullanabilirsiniz.

8. Maske yapın.

Cildinizi yormayın tabii, her gördüğünüz karışımı denemenize gerek yok. Haftada bir nemlendirici bir maske, aşırı kuruluk hissettiğiniz dönemlerde E vitamini ampulleri yeterli olacaktır. E vitamini ampulünü nemlendiricinize de karıştırabilirsiniz.

9. Sıcak sudan uzak durun.

Biliyoruz, kışın uygulaması en zor olan kural bu. Ancak sıcak suyun cildi ne kadar yıpratıp kuruttuğunu unutmamak gerekiyor. Duşta da yüzü yıkamamak, lavaboda soğuk suyla yıkamak en doğrusu.

10. Peelingi ihmal etmeyin.

Yazın terlediğimiz için peelingi daha bir abartıyoruz ama kışın ihtiyacımız yok gibi davranmak yanlış. Ölü derilerden kurtulursanız pütürlü görüntü de gidecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İçerik okumayı öğrenin.

Bu da mevsime özel bir öneri değil. Cildinizin ihtiyacını bilerek ürün satın alırsanız maksimum fayda görürsünüz. Gliserin, mineral yağlar, hyalüronik asit ve glikol içeren ürünler kış için ekstra iyi.

12. Dudak bakımını abartın.

Kıştan en çok etkilenen bölge kuşkusuz dudaklarımız. Toz şekerle peeling, dışarıda olmasanız bile dudak nemlendiricisi sürmek ve ihtiyaç durumunda ince bir katman vazelinle nem depolamak yapabileceğiniz en basit şeyler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
46
15
15
12
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burçin

niveanın aloe veralı bi maskesi var soyulabilir bir formda bu kış en verim aldığım cilt bakım ürünü tavsiye ederim:)