Görüş Bildir
Haberler
Cildinizi Genç Tutmak ve Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Tüketilmesi Gereken Birbirinden Sağlıklı Besinler

Cildinizi Genç Tutmak ve Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Tüketilmesi Gereken Birbirinden Sağlıklı Besinler

Esra
29.01.2022 - 10:15

İnsan yaşamının doğal bir döngüsü olan yaşlanmayı geciktirmek için çareyi çok da uzaklarda aramamıza gerek yok. Günlük yaşamamızdaki meyve ve sebzelerle yaşlandırmayı nasıl geciktirebileceğinizi araştırdık...

Kaynak: https://www.healthline.com/health/foo...

1. Tere

1. Tere

Potasyum, kalsiyum, manganez, fosfor, A, C, K, B-1 ve B-2 vitaminlerini içeren tere ciltte antiseptik görevi görerek minerallerin tüm hücrelere ulaşmasını sağlayarak oksijen seviyesinin üst düzeylerde olmasına yardımcı olur.

A ve C vitaminlerinin üst seviyede bulunduğu tere ciltte kırışıklıkların oluşumunu engeller. Bu sebeple salatanızda mutlaka bulunması gereken bir besin olduğunu unutmayın!

2. Kırmızı Dolmalık Biber

2. Kırmızı Dolmalık Biber

İçeriğinde bolca antioksidan bulunan kırmızı dolmalık biber kolajen üretiminin bir numaralı bileşeni C vitamini ve karotenoid isimli antioksidan bakımından da zengindir.

Karotenoid besinlerin kırmızı, sarı ve turuncu renklerini sağlayan pigmentlerdir. Cildi güneşten ve çevresel toksinler korur.

Salatanıza ekleyerek veya tavada kızartarak yiyebilirsiniz.

3. Papaya

3. Papaya

A, C, K, E, B vitaminleri, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengin olan papaya cildin esnekliğini korumada önemli rol oynar. 

İçeriğindeki çeşitli antioksidanlar yaşlanma belirtilerini geciktirir ve papayanın içinde papain isimli yüz temizleme malzemelerinin içeriğinde de görebileceğiniz enzim bulunur.

Yani papaya yemek veya içeriğinde papain bulunan ürünler kullanmak size parlak bir cilt sağlayacaktır.

4. Yaban Mersini

4. Yaban Mersini

Bünyesinde A ve C vitaminlerinin yanı sıra yaşlanma karşıtı ve yaban mersinine mavi rengini veren antosiyanin isimli antioksidanı da içerirler. 

Bu antioksidanlar kolajen kaybının önüne geçerek cildi güneş, stres ve kirden kaynaklanan hasarlardan korur.

İster smoothienizin içinde isterseniz de dümdüz kaşıklayarak yiyebilrsiniz.

5. Brokoli

5. Brokoli

C ve K vitaminleri, lif, folik asit, lütein ve kalsiyum içeren yapısıyla kolajen üretiminde yer alır ve cildinize ihtiyaç duyduğunuz güç ve esnekliği sağlar.

Atıştırmalık olarak çiğ olarak da yiyebilirsiniz zaman ayırıp haşlayarak da yiyebilirsiniz.

6. Ispanak

6. Ispanak

A, C, E ve K vitaminleri, magnezyum, demir ve lütein içeren yapısıyla cildin sıkı ve pürüzsüz olması için kolajen üretimini arttırır. Sadece bu kadar değil! A vitaminiyle parlak saçlara sahip olmanızı sağlarken K vitaminiyle de hücrelerde bulunan iltihabı azaltır. 

Salatanıza, smoothienize veya yemeğinize ekleyerek zevkle yiyebilirsiniz.

7. Kabuklu yemişler

7. Kabuklu yemişler

Özellikle badem gibi pek çok kabuklu yemiş içeriğindeki E vitaminiyle cilt dokusunu onarmaya, cilt nemini korumaya ve cildi zararlı güneş ışınlarından korumaya yardımcı olur. 

Ceviz, cildinizi güneş hasarlarından koruyacak, cildinizin doğal nem oranını kontrol edecek ve cilt hücre zarlarınızı güçlendirecek omega-3 yağlarına sahiptir.

8. Avokado

8. Avokado

A, C, E, K ve B vitaminleri ve potasyum içeren yapısıyla yaşlanmanın olumsuz etkilerini engeller ve cildinizin pürüzsüz olmasını sağlayacak yağ asitleri bakımından zengindir. 

İçeriğindeki A vitamini ölü deri hücreleri atmanıza yardımcı olurken parlak bir cilde sahip olmamızı sağlar. İçerdiği karotenoidle güneş ışınlarının ve toksinlerin verdiği hasarı engelleyerek cilt kanserine karşı savaşır.

9. Tatlı patates

9. Tatlı patates

Besinin turuncu rengi A vitamine dönüşen beta-karoten isimli antioksidan sayesinde oluşur. A vitaminiyle cildin esnekliğini geri kazanmasına yardımcı olurken cildin genç görünmesine katkı sağlar.

C ve E vitaminleri bakımından zengindir ve cildimizi toksinlerden koruyarak parlak bir cilde sahip olmamıza yardımcı olur.

10. Nar

10. Nar

Yüzyıllar boyunca şifalı besinlerin arasında kabul edilen nar, zengin C vitamini içeriğiyle vücudumuzu toksinlerden koruyarak bağışıklığımızı güçlendirir.

Bu meyve ciltteki kolajenin korunmasını sağlayacak ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatacak punikalagin adında bir bileşeni de içerir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın