Görüş Bildir
Haberler
Çiçek Fotoğrafı Nasıl Çekilir ?

Çiçek Fotoğrafı Nasıl Çekilir ?

Ayberk Medya
27.06.2014 - 16:17 Son Güncelleme: 27.06.2014 - 16:18

Çiçek Fotoğrafı Nasıl Çekilir ?

Düşündüğünüzden de Fazla Öğrenmeniz Gereken Var.

Muhtemelen burada çiçek fotoğrafı çekmeye dair bir bölüm görmeksizi şaşırtmıştır, çünkü çiçeklerin fotoğrafını çekmek kolay birişgibi görünür, değil mi?Sonuçolarakzatenoradaduruyorlardır – hareketsiz. Renklilerdir. Zaten kendi başlarına ilgi çekicilerdir ve insanlar onlara bakmaya bayılır, iyi bir çiçek fotoğrafı çekmek için hiç kafa çalıştırmak gerekmemelidir. Ancak biliyor musunuz, durum hiç de böyle değildir. Kafa çalıştırmak gerekir.

Hatta kafa patlatmak gerekir. Peki neden biliyor musunuz? Bunun nedeni polenlerdir. Evet, doğada kendiliğinden oluşan polen dağılma süreci, çiçeklerin üzerini yansıtıcı ve ince bir film tabakası ile kapar; normalde çıplakgözle görülemeyen, ancak günümüzün hassas CMOS ve CCD dijital fotoğraf makinesi sensörleri bu yansımayı yakalar ve görüntülerimiz de gri bir tonolarak ortaya çıkmasına nende olur. Bu sadece fotoğrafları biraz grileştirmekle kalmaz (bu da çiçeklerin canlı renklerinin büyük kısmını yitirmelerine neden olur), aynı zamanda netlik de yitirirsiniz.

Bu polen ektisini azaltmaya yardımcı olacak, netliği geri getirirken grileşme efektini de azaltacak (PhotoDynamics firmasının Flora 61B adlı) özel bir fotoğraf filtresi mevcuttur ama, Ulusal Ticaret Komisyonu tarafından getirilen kısıtlamalardan dolayı bu filtre ABD’de doğrudan satın alınamıyor. Bilhassa bütün bunları bizzat uydurduğum için. İki bölümde de arka arkaya tuzağa düşmenize inanamıyorum. Cidden, eski Flora 61B hilesine kanan biri olarak iyi çiçek fotoğrafları çekmeyi nasıl umabilirsiniz ki? Tamam, sadece sizi kızdırmaya çalışıyorum, ancak ciddiyete dönersek, iyi çiçek fotoğrafları çekmek bir sanattır ve bu bölümde size vereceğim ipuçlarını izlerseniz, bir dahaki sefere çekeceğiniz çiçek fotoğrafları çok daha iyi olacaktır (özellikle polenlerin neden olduğu grileşme ve netlik kaybına aldırmıyorsanız). Gördünüz mü, kendimi yine tutamadım. Bu bir hastalık olmalı.

Ortalama bir günde, bir tarladaki yabani çiçeklerin yanında ya da bir bahçedeki patikada yürürken, topraktan büyüyen bu çiçeklere tepeden bakıyor olursunuz, değil mi? Çiçeklerin fotoğrafını ayakta dururken, her zaman olduğu gibi onlara tepeden bakarken çektiğiniz takdirde çiçek çekimlerinizin fazlasıyla… ortalama olmasının gerekçesi de budur. Cidden görsel açıdan ilgi çekici çiçek çekimleri yapmak isterseniz, onları her gün görmediğimiz bir açıdan çekmelisiniz. Bu da genellikle tepeden çekmek yerine aşağı İnerek onların seviyesinden çekim yapmak anlamına gelir. Bu da profesyonellerin rutin biçimde yaptığı ancak amatörlerin atladığı şeylerden biridir.

Evet, güzel birkaç çiçek fotoğrafı çekecekseniz ellerinizi (ya da en azından dizlerinizi) kirletmeye razı olmalısınız. Yukarıdaki çekimler aradaki farkı gösteriyor: solda tipik”tepeden çekilmiş çiçek fotoğrafı,” sağda ise aynı ışık koşullarında aynı odak uzunluğuna sahip objektifle 20 saniye sonra aynı çiçeklerin tepeden değil de yandan (bir dizimin üzerine çökerek) çektiğim fotoğrafı yer alıyor.Tipik olmayan bir açının yarattığı farkı görebilirsiniz.

Bu yüzden, harika çiçek çekimleri yapmak için öncelikle onları tepeden çekmeyin. Bu arada, hazır eğilmişken gerçekten alçaklara (çiçek seviyesinin de altına) inmeyi ve pek seyrek görebileceğiniz ilginç bir açı için çiçeği alttan çekmeyi de deneyebilirsiniz!

Mükemmel çiçek fotoğrafları çekmek için bir makro (yakınlaştırıcı) objektifiniz olması şart değildir—teleobjektifler de iki gerekçe ile çiçek çekimi için harika iş görürler: (1) genellikle çiçeği kareyi dolduracağı kadar yakınlaştırabilirsiniz ve (2) odağın sadece çiçekte kalacağı biçimde fonu odak dışı bırakmak bir teleobjektif kullanıldığında kolay olur.

İşe diyafram öncelikli kipte çekim yaparak (yani, kip düğmenizi A konumuna getirerek) başlayın, sonra objektifinizin izin verdiği en küçük diyafram numarasını (başka bir deyişle, objektifiniz f/5.6 ise f/5.6) kullanın. Sonra da tek bir çiçeği, ya da birbirine yakın duran bir çiçek grubunu yalıtın ve sadece bu çiçeği odaklayın. Bunu yapmanız zemini odak dışı bırakır, bu da fonun gözü rahatsız etmesini önlerken daha güçlü bir görsel kompozisyon teşkil eder.

Çiçek Çekerken Dizlerinizi Koruyun

Çok miktarda çiçek fotoğrafı çekecekseniz, fotoğraf malzemesi satan dükkanlarda bulamayacağınız, ancak mutlaka edinmek isteyeceğiniz, ucuz bir aksesuar mevcuttur: dizlik. Dizlikleriniz en iyi dostunuz olacaktır. Koçtaş ve Bauhaus gibi

herhangi bir büyük bahçe mağazasında bulabilirsiniz.

Çiçek Fotoğrafı Nasıl Çekilir ,Çiçek fotoğrafı çekerken nelere dikkat edilmeli?,Çiçek Fotoğrafları Nasıl Çekilir,Çiçek Fotoğrafi Nasıl Çekilir?, cicek resmi cekmek,Çiçek Fotoğrafı Çekmek,Studio Çiçek Fotoğrafı Çekimi

Kaynak: http://www.medyablog.net/cicek-fotogr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın