Görüş Bildir
Haberler
Çeneniz Sağlığınız Hakkında Ne Söylüyor?

Çeneniz Sağlığınız Hakkında Ne Söylüyor?

Gozex
30.06.2017 - 14:31

'Çenelerimiz çocukluğumuz hakkında ipuçları verebilir.' diye düşündü bu araştırmayı yürüten bilim insanları. Bright Side'dan derlediğimiz habere göre 12-17 yaş arası 6600 genci kontrol ettiler ve haklı çıktılar.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çıkık Çene (Prognatizm)

Çıkık Çene (Prognatizm)

Öne doğru çıkık alt çeneye sahip insanlar, iyi kas gelişimi ve güçlü bir iskeletle övünebilirler, ancak tombulluğa yatkınlar. Eğer çene simetrikse, bu ebeveynlerden veya atalardan geçmiştir.

Çekik Çene (Retrognatizm)

Çekik Çene (Retrognatizm)

İçbükey çene, çıkığın tam tersine zayıf bir kas yapısı, esnek bir iskelet, tombulluğa eğilim eksikliği ve renk körlüğüne yatkınlık anlamına geliyor. Bu tarz çeneye sahip insanlar diğerlerinden daha hafif doğarlar. Çenenin simetrik olup olmaması yine kalıtsaldır.

Asimetrik Çene

Asimetrik Çene

Çenenin asimetrikliği doğuştan gelmez, zamanla oluşur. Çocuklukta yaşanan vücut zorlanmasına bağlıdır. Mesela protein eksikliği, erken sütten kesilme, ağır metallerin etkisi, obezite ve sigara kullanımı bunlara örnek olabilir. Çocuk düşük gelirli bir aileyle büyüdüyse besin miktarı ve tıbbi bakım gibi faktörler negatif etkilenmiş demektir.

Hem çekik hem çıkık çeneler asimetrik olabilir. Araştırmanın sonucuna bakılırsa, bu çeneye her dört denekten birinde rastlandı. Ortodontist değilseniz hafif çene asimetrisi gözle görülmez. Ancak kendinizi kontrol etmenin de yolları bulunmakta. Eğer:

  • Ağzınızın bir tarafıyla daha çok çiğniyorsanız

  • Yiyecekleri ezmek yerine parçalamak için dişlerinizi kullanıyorsanız

  • Diş plağı bazı dişlerde daha belirginse

  • Diş etleriniz arada bir kanıyorsa

Asimetrik çene yapısına sahip olma ihtimaliniz yüksek.

Simetrik Düz Çene

Simetrik Düz Çene

Yine araştırma sonuçlarına bakılırsa, simetrik çene yapısı tamamıyla kalıtsal ve hiçbir dış etkenin veya çevresel faktörün gelişiminde etkisi bulunmamakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
49
35
33
32
32
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?