Görüş Bildir
Haberler
Cemaatteki Çocuk İstismarına Sessiz Kalan Erbaş, Moskova'dan Çıktı

Cemaatteki Çocuk İstismarına Sessiz Kalan Erbaş, Moskova'dan Çıktı

Türkiye'nin bir haftadır konuştuğu cemaatteki çocuk istismarı skandalı karşısında sessiz kalan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Rusya'nın başkenti Moskova'ya gittiği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında 'evlilik' adı altında yıllarca istismara maruz kaldığının ortaya çıkması Türkiye'nin gündemine oturdu. Günlerce sessiz kalan Diyanet İşleri Başkanlığı, telen tepkilerin ardından bir açıklama yayımladı. 

Açıklamada 'Konunun yüce dinimiz İslam ile bağdaştırılarak Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir defa daha ısrarla belirtmek isteriz ki, İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz' denildi.

"Çocuklarımıza dinimizin güzelliklerini anlatmalıyız"

"Çocuklarımıza dinimizin güzelliklerini anlatmalıyız"

Henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali ErbaşRusya'nın başkenti Moskova'ya gittiği ortaya çıktı. 

Sözcü'nün haberine göre, Moskova Merkez Camii'nde hutbe irad edip, namaz kıldıran Erbaş, hutbesinde “Çocuklarımıza, gençlerimize dinimizin güzelliklerini anlatmalıyız. Onlara yaşantımızla, davranışlarımızla örnek olmalıyız. Din eğitiminin yanı sıra, bilim, sanat ve edebiyatı da merkeze alan bir anlayışla kendilerinin girişimlerine katkı sağlamalıyız'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi arasında “Fetva Konusunda İş birliği Mutabakat Zaptı” da imzalandı. Düzenlenen törene Rusya Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin de katıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigit Karabey

emir eri!!!! irz dusmanlarinin guc aldigi , rezil!!!!