Görüş Bildir
Haberler
Çekilişler Fenomenlerin Başına Bela Olacak: Hapis Cezası Alabilirler

etiket Çekilişler Fenomenlerin Başına Bela Olacak: Hapis Cezası Alabilirler

Sosyal medya fenomenlerinin daha fazla takipçi kazanmak adına gerçekleştirdikleri kura-çekiliş videoları denetime takıldı. Emniyet, Başak Karahan, Enes Batur, Reymen gibi fenomenlerin kanuna aykırı olarak şans oyunları düzenleyerek suç işlediğini belirledi. Fenomenler 10 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre, sosyal medya fenomenlerinin takipçi sayılarını arttırmak için yılbaşını fırsat bilerek sosyal medya üzerinden düzenledikleri çekiliş videoları, Milli Piyango'ya takıldı. Fenomenler hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Başak Karahan, Enes Batur, Reymen...

Başak Karahan, Enes Batur, Reymen...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde yaptığı denetimlerde sosyal medyada fenomen haline gelen bazı kullanıcıların yayınladıkları videolarda kanunsuzluk fark etti. 'Fenomen' olarak adlandırılan bazı sosyal medya kullanıcılarının düzenli olarak ya da yılbaşı nedeniyle hesaplarından çekilişler düzenleyerek takipçilerine bir takım hediyeler verdikleri belirlendi. Derinleştirilen incelemelerde, takipçi sayısı en az 1,7 milyon olan Başak Karahan, Enes Batur, Reymen gibi fenomenlerin yayınladıkları videolarda şans oyunu tertip ettiklerini belirledi. 

Şans ve talih oyunları düzenlenme yetkisi kanun hükmünde kararnameyle Milli Piyangoya ait.

İdari ve adli soruşturma başlatıldı

İdari ve adli soruşturma başlatıldı

Bu nedenle suç işledikleri belirlenen fenomenlerin bulunduğu kullanıcılara idari ve adli soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkının idareye ait olduğu belirtilip, çekiliş düzenleyen kişilerin her ne şekilde olursa olsun katılım hakkı verilerek karşılığında değerli ya da değersiz hediye vermesi için Milli Piyangodan izin alması gerektiği belirlendi. Fakat söz çekiliş düzenleyen 10 ismin Piyango idaresine herhangi bir başvurusu olmadığı ortaya çıktı.

Hapis ve para cezası alabilirler

Hapis ve para cezası alabilirler

Emniyet tarafından düzenlenen fezlekede, Milli Piyango'ya ait kanun hükmünde kararnamede oyunları tertipleyenlerle ya da kanunu ihlal edenler 10 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve iki seneye kadar hapis cezası hüküm olacağı anlatıldı. Fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Savcılık tarafından Enes Batur, Yusuf Aktaş, Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baymazoğlu, Ahmet Sonuç Taner Yeşildağ'ın aralarında bulunduğu on fenomen hakkında soruşturma başlatıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
499
207
142
63
36
21
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
the-wizard

Çoğunu sevmem ama bu karar saçmalık olmuş, çekiliş düzenledi diye soruşturma başlatılan bi bizim ülke falan vardır dünyada.

Öyküm KARA

Nereden para koparcaklarını şaşırdılar.

Mert Küçük

Abi siz şakamısınız çekiliş yapmak nasıl özelleştirilebilir ya insanlar birbirlerine bir şeyler hediye ediyor belki de bir çocuğun bir insanın asla alamayaca... Devamını Gör

Özel

Harika ben de hemen bir slot hesabı açayım ınsta canlıdan çeviririm

aprek

Amk piyangoda para verip çekilişe katılıyor insanlar. İlginç...