Görüş Bildir
Haberler
Çay Sohbetlerinden Kız İstemeye... Pek Çok İlde Yeni Kısıtlamalar Geldi!

Çay Sohbetlerinden Kız İstemeye... Pek Çok İlde Yeni Kısıtlamalar Geldi!

Koronavirüs vakaları kritik seviyelerde seyrederken salgınla mücadelede 'yerinde karar' dönemi başlatıldı. Yeni uygulama ile birlikte her ilin 'Hıfzıssıhha Kurulu', ilin vaka sayısına göre farklı önlemlere başvurmaya başladı. Bu yasaklar arasında kız isteme, düğün, misafirlik yasakları da bulunuyor. Alınan kararlara uymayanları idari işlem ve para cezaları bekliyor. 

İşte 'yerinde karar' kapsamında çeşitli tedbirler açıklayan iller...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya

Sakarya

Kentte kız isteme, düğün, nikah gibi etkinliklerin yanı sıra tüm spor salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart'tan itibaren 15 gün süreyle yapılmaması kararlaştırıldı. 

Sinema salonlarının faaliyetlerine verilen ara da 1 Nisan'a kadar uzatıldı.

Tokat

Tokat

Salgın tedbirleri kapsamında 1 Mart'tan itibaren 10 gün düğün yapılmayacak. Kentte hayvan pazarları da kapatıldı.

Ordu ve Balıkesir

Ordu ve Balıkesir

Her iki ilde de misafir kabul etme, misafirliğe gitme, taziye amaçlı ev ziyareti, gün yapma gibi sosyal faaliyetlere izin verilmeyecek. 

Apartman ve site gibi toplu yaşam yerlerinin ortak kullanım alanlarının, apartman ve site yöneticileri vasıtasıyla toplu şekilde kullanılması engellenecek.

Ordu'da ayrıca hafta sonu kırsal mahalle ve yaylalara gidilemeyecek.

Osmaniye

Osmaniye

Osmaniye’de koronavirüs testi pozitif çıkan ve hastane yatışı bulunmayanlar, karantina sürelerinin ilk 7 gününü devlet yurtlarında geçirecek.

Rize

Rize

Kentte iki ya da daha fazla kişinin bir araya gelerek çay sohbeti ile sosyal mesafenin ihlal edildiği faaliyetler yasaklandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
13
8
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kadir_33

Rize’de iki kişinin yanyana gelmesi yasaklanmış.ddd geçen vıcır vıcır insan kaynayan Akp kongresi ve bununla övünen reisimiz ve Rize vatandaşları bu karar ve... Devamını Gör

Barney

her il için "akpliler hariç" notunu düşün kafalar karışmasın.

Pasif Kullanıcı

şaka mı bu?bunu alkışlayanlar neyin kafasında ben anlamıyorum aklımın sınırlarını zorlayamıyorum artık siyasi liderler ortalıkta cirit atarken siz hala iki k... Devamını Gör