Görüş Bildir
Haberler
Çarpıcı İddia! Arda Güler'in Real Madrid'e Transfer Maliyeti Açıklandı

Çarpıcı İddia! Arda Güler'in Real Madrid'e Transfer Maliyeti Açıklandı

Bahadır
12.07.2023 - 13:59

İspanya'nın renkli futbol dünyasından bomba gibi bir haber geldi. Barcelona'nın nabzını tutan ve kulübe yakınlığı ile tanınan gazeteci Toni Juanmartin, Real Madrid'in Arda Güler transferi hakkında şok edici bir iddia ile gündeme damga vurdu. Juanmartin'in haberine göre, Arda Güler'in Real Madrid'e maliyeti tamı tamına 53 milyon euro!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resmi açıklamaya göre bonservis bonuslarla beraber 30 milyon euro

Resmi açıklamaya göre bonservis bonuslarla beraber 30 milyon euro

Fenerbahçe ve Milli Takım'daki başarılı performansı ile göz dolduran Arda Güler, geçtiğimiz günlerde Real Madrid ile 6 yıllık anlaşma sağladı. İspanyol devinden yapılan resmi açıklamaya göre Fenerbahçe'ye bu transfer için bonuslarla birlikte 30 milyon ödenecek. Sarı-lacivertliler, ayırca bir sonraki satıştan da %20 pay alacak.

Aileye ödenen ücret

Aileye ödenen ücret

Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen gazeteci Toni Juanmarti, Real'in Arda için bonservis dışında ödeyeceği ücretleri açıkladı. Arda Güler'in ailesine ödenen imza parası ve komisyon Fenerbahçe'ye ödenenecek bonservis ücretini geçiyor.

Toplam maliyet 53 milyon euro

Toplam maliyet 53 milyon euro

İddiaya göre, Real Madrid bu transfer için Arda Güler'in ailesi 15 milyon euro komisyon ve futbolcunun kendisine de 8 milyon euro imza parası ödedi. Eğer iddia doğru ise Arda'nın altı senelik maaşı haricinde kulübün kasasından çıkan ücret, bonus maddeleri devreye girdiği takdirde 53 milyon euro.

Barcelona Başkanı Laporta'dan açıklama

Barcelona Başkanı Laporta'dan açıklama

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Mundo Deportivo'ya verdiği röportajda Arda Güler'in transfer sürecine dair konuştu. Laporta, Arda transferi için Real Madrid ile yarışa girmek istemediklerini dile getirdi.

'Hem Arda Güler hem de Fenerbahçe ile anlaşmıştık ve 17,5 milyon euro vermeye hazırdık. Real Madrid devreye girdi ve çok daha fazla para ödeyerek oyuncuyu aldı. Biz transfer savaşına girmedik çünkü bu yarışa girmeden bu parayla alabileceğimiz çok oyuncu olduğunu düşündük.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nokta virgül

o girmediğin yarış 10 yıl sonunda sana giricek,laportA

Erol Kayar

Arda barca yerine Real'i tercih ettiği için katalanlar geldiği günden beri çamur atıyorlar çocuğa, "para için gitti yoksa biz büyük kulübüz" hesabı

Matta

Helal olsun, az bile. Ayagina tas degmesin Arda