Görüş Bildir
Haberler
Cansız Bedeni Çuvalda Taşınan Küçük Muharrem'le İlgili Soruşturmada 4 Yıl Sonra Karar: 'Yetkililerin İhmali Yok'

etiket Cansız Bedeni Çuvalda Taşınan Küçük Muharrem'le İlgili Soruşturmada 4 Yıl Sonra Karar: 'Yetkililerin İhmali Yok'

Batuhan
12.01.2018 - 13:12 Son Güncelleme: 12.01.2018 - 16:11

Van'ın Gürpınar ilçesinde yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitiren ve cenazesi babası tarafından çuvalda taşınan 2 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümünde hiçbir görevlinin ihmali ve kusurunun bulunmadığına karar verildi. Karda çocuğa şurubun bile verilmediği belirtilirken, yaşadığı evin de kış şartlarına uygun olmadığı vurgulandı.

Yaşanan acı olay 4 yıl önce bu fotoğraf ile gündeme gelmişti...

Yaşanan acı olay 4 yıl önce bu fotoğraf ile gündeme gelmişti...

AA'da yer alan habere göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Muharrem Taş'ın 2 Şubat 2014'te yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamaması sonucu hayatını kaybetmesinde ihmali olduğu iddia edilen 112 Acil Komuta Merkezi, jandarma ve dönemin özel idare çalışanları hakkında, 'taksirle ölüme neden olmak' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarından yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Baba yetkililerden şikayetçi olmuştu.

Baba yetkililerden şikayetçi olmuştu.

Daha önce bir rahatsızlığı bulunmayan oğlunun olay günü öksürmeye başladığını, durumunun ağırlaşması üzerine gece saatlerinde hayatını kaybettiğini anlatan Taş'ın kararda yer alan ifadesinde, yardım için köy korucusunun dışında bir yetkiliyi aramadığını, cenaze için Van'da ikamet eden ağabeyi ve diğer akrabalarını haberdar ettiğini belirtti.

Çocuğunun vefatını haber vermesine rağmen yakınlarından başka kimsenin kendisini aramadığını kaydeden Taş, çocuğunun hastalığı sırasında, vefatından sonra yolları açmayan, sağlık yardımında bulunmayan tüm yetkililerden şikayetçi oldu.

'11. aydan sonra ulaşımın olmadığı biliniyor'

'11. aydan sonra ulaşımın olmadığı biliniyor'

Zanlılardan İl Özel İdaresinde görevli personel, kararda yer alan ifadelerinde, o dönemlerde Çeli mezrası gibi yerlerde 11'inci aydan sonra herhangi bir ulaşım olmadığının bütün köylülerce bilindiğini, bu sebeple kış gelmeden o bölgelerin halk tarafından boşaltıldığını anlattı.

Şikayetçi Taş'ın ikametgahının Van merkez gözüktüğünü, bu bölgede ulaşımın mayıs ayı sonuna kadar mümkün olmadığının kendisi tarafından da bilinmesine rağmen mezraya çıktığına dikkati çeken zanlılar, olayda ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

Kararda 'helikopterle iniş zor' denildi.

Kararda 'helikopterle iniş zor' denildi.

Kararda yer alan Van Jandarma Filo Komutanlığının 7 Aralık 2016 tarihli yazısında da haberleşmenin bile sınırlı olarak yapıldığı Çeli mezrasında iniş şartlarının sağlanmasının zor görüldüğünün anlaşıldığı anlatıldı.

Bilirkişi: 'Şurup dahil hiçbir ilaç kullanılmamış'

Bilirkişi: 'Şurup dahil hiçbir ilaç kullanılmamış'

Soruşturma kapsamında alınan 13 Aralık 2017 tarihli bilirkişi raporunda, şu ifadelere yer verildi:

'Yol boyunca kar kalınlığı 1-4 metre arasında değişiklik göstermiştir. Çeli mezrasının Van'a uzaklığı 112,5, Gürpınar ilçesine 87, Yalınca köyüne 12,5 kilometredir. Abdulvahap Taş'ın resmi ikametgah yeri Van olmakla birlikte Yalınca köyü Çeli mezrasında toprak damlı taş yapı, bir adet bitişik tandır odası evde, konuşma tutanaklarından ateş düşürücü şurup dahil hiçbir ilaç kullanılmamış, olay yeri araştırmasında hiçbir ilaca rastlanmamıştır.

'Baba yardım talebini zamanında yapmadı'

'Baba yardım talebini zamanında yapmadı'

Yalınca Jandarma Karakolundaki askerlerin, 112 Komuta Kontrol Merkezi görevlilerinin, Özel İdare yol ekiplerinde görevli personelin de görevlerinde kusur ve ihmallerinin bulunmadığı, kamu zararına ya da kişi zararına sebebiyet vermediklerinin kaydedildiği raporda, müştekinin, çocuğu Muharrem Taş'ın hastalığı için yardım talebini zamanında yapmadığı, gerekli yardımın ağır meteorolojik koşullar, teknik şartlar ve öncelikle zaman kaynaklı fiili imkansızlık nedeniyle karşılanamadığının belirlendiği ifade edildi.

Kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi...

Kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi...

Kararda, dosya kapsamında bulunan bilgi, belgeler ve bilirkişi raporu dikkate alındığında zanlıların üzerine atılı suç yönünden atfı kabil kusurları bulunmadığı anlaşıldığından haklarında 'Kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir' ifadesi yer aldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
68
64
13
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
victor shole

Tamam öyle olduğunu kabul edelim. Peki bir kaç soru sormak istiyorum. Bu felaketten, insanlık dışı olaydan sonra değişen bir şeyler var mı? O açık olmayan yo... Devamını Gör

victor shole

Valla ironi mi yaptınız, gerçek düşünceniz mi pek anlayamadım doğrusu. Dünya devletiysek şayet, dünya devletlerinin yaptığı gibi yapacaksın o yolu açık tutac... Devamını Gör

Sinan Kazak

senin şanssızlığın sinan çetin gibi bir babanın olmaması malesef

vedat kaplan

bizim verdigimiz vergilerle uçaklar helikopterler alınıp dünyanın bir yerinden bir yerine gidiliyor bir ilden bir ile ne şartta olursa olsun mitinglere gidil... Devamını Gör