Görüş Bildir
Haberler
Memleketimden İnsan Manzaraları: Camiyi Kapatıp Yıllık İzine Giden İmam

etiket Memleketimden İnsan Manzaraları: Camiyi Kapatıp Yıllık İzine Giden İmam

Onedio Medya
30.09.2016 - 12:04 Son Güncelleme: 30.09.2016 - 13:56

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir imam görev yaptığı caminin kapısına not bırakıp tatile gitti. Olay, Karabük Valisi Mehmet Aktaş’ın Safranbolu incelemeleri sırasında ortaya çıktı. İmam hakkında soruşturma başlatıldı. Caminin kaç gün kapalı kaldığı soruşturmayla ortaya çıkacak... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA Karabük muhabiri Bülent Diktepe'nin aktardığı bilgiye göre Vali Mehmet Aktaş, önceki gün Kaymakam Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile birlikte Kurtköy’de bulunan TOKİ konutları ve geçen Pazartesi günü yanan 150 yıllık tarihi konakta incelemelerde bulundu.

"Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır"

"Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır"

Ardından Safranbolu Belediyesi tarafından restore edilen Muallimler Birliği binasını inceleyen Vali Aktaş, binanın yanındaki Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında Eski Camii’nin kapısında asılı olan, 'Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır' yazısını gördü.

Sinirlenen Vali Aktaş korumalarına yazıyı kaldırttı

Sinirlenen Vali Aktaş korumalarına yazıyı kaldırttı

Vali Aktaş, 'Böyle bir şey olabilir mi, Allah’ın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın. Bizzat takipçisi olacağım' dedi. 

Vali’nin talimatı ile İlçe Müftüsü Hasan Güneş gelerek camiyi ibadete açtı.

Karabük Müftüsü Halil Bektaş, imam Cemil Başak hakkında soruşturma başlatıldığını, camide başka bir imamın görevlendirildiğini söyledi.

Karabük Müftüsü Halil Bektaş, imam Cemil Başak hakkında soruşturma başlatıldığını, camide başka bir imamın görevlendirildiğini söyledi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Müftü Bektaş, şöyle konuştu:

'Hiçbir camimiz ibadete kapalı tutulmaz. İzine ayrılan görevlimizin yerine mutlaka görevlendirme yapılır. Burada bir aksaklık olduğu ortaya çıkıyor. Tamamen ferdi bir davranışta bulunmuş. Hiçbir cami görevlimiz, ’Ben izine gittiğim için camiyi kapatıyorum’ demek hakkına sahip değil. Aksaklığın nereden kaynaklandığını, nasıl bir olumsuzluk çıktığının tahkikatını yapıyoruz.'

Müftü Bektaş, imamın izine ayrılması nedeniyle caminin kaç gün kapalı kaldığının soruşturmayla ortaya çıkacağını, soruşturma sonucuna göre de imam hakkında gerekenin yapılacağını kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
267
55
19
12
9
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
koray197206

İktidarın emir eri Diyanet yüzünden camiye gidesim gelmiyor. Camiler Akp İl başkanlığı gibi oldu. İnsanları Din'den soğutttular.

Mümtaz Nazif

Paralı namaz kıldırma memuru deyince kızıyorlar bir de.

kartacali

camide bir çeşit ticarethane olduğu için bence normal...

Can Yiğiterol

kilise ile karıştırdın galiba bu senin dinin değil ;)