Görüş Bildir
Haberler
Büyükelçiliklerden 'Kavala Çağrısı': Viyana Sözleşmesinin 41.Maddesi Nedir?

Büyükelçiliklerden 'Kavala Çağrısı': Viyana Sözleşmesinin 41.Maddesi Nedir?

GNS
25.10.2021 - 17:22

Amerika Birleşik Devletleri ve bazı başka ülkelerin Ankara Büyükelçilikleri, diplomatik ilişkiler hakkında konuşurken Osman Kavala'nın serbest bırakılmasıyla ilgili olay açıklamalarda bulunmasıyla beklenmedik durumlar meydana gelmişti. Bunun üstüne Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği olaya ilişkin tekrar konuştu. Yaptıkları açıklamada 'Viyana Sözleşmesi'nin 41.maddesine riayet etmeyi teyit ediyoruz.' ifadeleri kullanıldı. Peki Viyana Sözleşmesi 41.madde nedir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diplomatik ilişkiler yönünde yaptıkları konuşmada Viyana Sözleşmesi 41.maddeyi teyit olarak göstererek Osman Kavala'nın beraati yönünde akıl almaz bir açıklama yapan ABD Ankara Büyükelçiliği, 41.maddenin ne olduğu konusunda vatandaşlarda soru işareti oluşturdu. Viyana Sözleşmesi 41.madde hakkındaki detaylar...

Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesi Nedir?

Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesi Nedir?

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği skandal Osman Kavala açıklamasının ardından geri adım geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Viyana Sözleşmesi'nin 41'nci maddesine riayet edeceğini duyurdu.

Viyana sözleşmesinin 41. maddesinde ülkelerin içişlerine olan saygıya değiniliyor.

Viyana Sözleşmesi 41.Maddede Dikkat Çeken Noktalar

Viyana Sözleşmesi 41.Maddede Dikkat Çeken Noktalar
  • 1-Kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına halel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir.

  • 2-Gönderen Devlet tarafından kabul eden Devlet nezdinde yapılması misyonun uhdesine tevdi olunan olunan resmî işler, kabul eden Devletin Dışişleri Bakanlığı veya mutabık kalınacak başka Bakanlık ile veya aracılığıyla yürütülür.

  • 3-Misyonun binaları, misyonun bu Sözleşmede belirtilen görevleri veya diğer genel uluslararası hukuk kuralları veya gönderen ve kabul eden Devlet arasında yürürlükte olan özel anlaşmalar ile bağdaşmayacak bir tarzda kullanılmaz.

İlgili Haberler:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın