Görüş Bildir
Haberler
Büyük Farkla Lider! Eylül Ayında Türkiye'de En Popüler 13 Netflix Dizisi

Büyük Farkla Lider! Eylül Ayında Türkiye'de En Popüler 13 Netflix Dizisi

Burak Sakar
06.10.2021 - 23:21

Yazın bitmesiyle birlikte evde geçirdiğimiz, haliyle de Netflix'e ayırdığımız zaman artıyor. Platformun son yılların en güçlü seçkilerinden birini sunduğu eylül ayının ilk günleri La Casa de Papel, son günleri ise Squid Game üstünlüğüyle geçti. Sayısal olarak veri bulamadığımız ortamda Top 10 listesine göre eylül ayının en popüler 13 dizisini derledik.

Not: Puanlama, Top 10'da bulunduğu sıraya göre yapılmaktadır. Diziler 10'dan 1. sıraya kadar sırayla 1-10 arası puan almaktadır.

Kaynak: Flixpatrol

İçeriğin Devamı Aşağıda

13 - Gece Yarısı Ayini / Midnight Mass

13 - Gece Yarısı Ayini / Midnight Mass

Netflix'in büyük övgüler alan korku dizisi The Haunting Of serisinden sonra tekrardan Mike Flanagan ile bir araya geldiği mini korku dizisi Midnight Mass, 24 Eylül'de yayınlandı. İlk gününde ülkemizde beşinci sırada olan dizi, altı gün boyunca bu başarısını sürdürdü. Bu süre zarfında kazandığı 36 puan, onu en başarılı 13. dizi yaptı.

IMDb: 7,9

12 - Nevertheless

12 - Nevertheless

Listede bir Kore dizisi var dediğimizde aklınıza ilk Nevertheless gelmediğini biliyoruz. Ülkesinde bu yıl ciddi reyting başarılarına ulaşan dizi, final bölümüyle birlikte Türkiye'de yayına açıldı. Ayın ilk günlerinde üçüncülüğe kadar yükselen dizi toplamda yedi gün Top 10'da kalarak 38 puan elde etti.

IMDb: 7,3

11 - The Fall

11 - The Fall

Platformda yayınlanan her yeni dizi Netflix'e özel sanılsa da gerçek öyle değil. 2013-2016 yılları arasında İrlanda televizyonlarında yayınlanmasına rağmen ülkemizdeki yayın hakları Netflix'te olan The Fall, 24 Eylül'de gelen yeni sezonuyla birlikte Top 10 listesinde dört gün boyunca altıncı sırada kaldı. Ay genelinde 36 puan toplayan dizi, ayın en çok izlenen 11. yapımı oldu.

IMDb: 8,1

10 - La Casa de Papel: Tokyo'dan Berlin'e / Money Heist: From Tokyo to Berlin (Belgesel Serisi)

10 - La Casa de Papel: Tokyo'dan Berlin'e / Money Heist: From Tokyo to Berlin (Belgesel Serisi)

Düşük reytingleri nedeniyle İspanya'da erken final yapıp Netflix tarafından devam ettirilen fenomen dizi La Casa de Papel, yeni sezonuyla bu aya damgasını vurdu. Ancak yeni sezonun yanı sıra dizinin kamera arkasını merkeze alarak üretim sürecini konu edinen belgeseli dahi 13 gün Top 10'da kalmayı başararak 78 puan topladı.

9 - Mr. Robot

9 - Mr. Robot

Netflix'in en sevilen dizilerinden Mr. Robot, finalinin üzerinden geçen üç yıla rağmen üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Önceki aya göre iki sıra yükselerek eylül ayını 9. sırada tamamlayan dizi, tam 17 gün Top 10'da kalarak 92 puan topladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 - Sex/Life

8 - Sex/Life

Geçtiğimiz yazın en popüler dizilerinden Sex/Life'ın en çok izlendiği ülkelerin başında Türkiye geliyordu. Ağustos ayında en popüler içerik olan dizi, üzerinden geçen zamanla birlikte eylül ayında sekizinci sıraya geriledi. Yine de 26 gün Top 10'da kalmayı başardı.

IMDb: 5,3

7 - Sharkdog

7 - Sharkdog

Netflix'in en iyi olduğu konulardan biri de animasyonlar. 10 yaşındaki Max ve yarı köpek yarı balık afacan dostunun hikayesini konu edinen bu sevimli animasyon, uzun bir süre en çok izlenen çocuk içeriği olurken ay genelinde yedinci sırada yer aldı.

IMDb: 7,1

6 - Squid Game

6 - Squid Game

Evet, dünyayı sarsan bir dizinin lider olamaması biraz şaşırtıcı. Ancak fısıltı gazetesiyle yani insanların birbirinden duyması sayesinde popülaritesini kazanan Squid Game, asıl performansını eylül sonu-ekim başı gibi gösterdi. Ay boyunca 13 gün Top 10'da kalarak altıncı sıraya yerleşti. 

IMDb: 8,3

5 - Sex Education

5 - Sex Education

İçinde 'sex' geçen bir dizinin Türkiye'de Top 10 listesine girmemesi düşünülemez. Ancak bunu istisnasız olarak üç senedir başaran Sex Education, ayrı bir güce sahip. Bu yıl da yayınlandığı gibi liderliğe yükselen ve uzun bir süre oradan kalkmayan dizi eylül ayını toplamda 122 puanla 5. sırada tamamladı.

IMDb: 8,3

4 - Into the Night

4 - Into the Night

Geçtiğimiz yıl fırtınalar estiren Into the Night'ın yeni sezonu da eylül ayında geldi. Dizinin bir sonraki projesinin Kıvanç Tatlıtuğ-Özge Özpirinçci'li Bir Denizaltı Hikayesi olacağını düşünürsek ikinci sezondan beklentiler de yoğundu. Bu beklentilerin karşılığını uzun süreli liderlik serisiyle veren dizi, ay genelinde dördüncü sıraya yükseldi.

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 - Clickbait

3 - Clickbait

Squid Game yayınlanana kadar eylül ayına damga vuran yeni Netflix dizisi için hepimizin cevabı ortaktı. Yayınlandığı günden itibaren bir hafta boyunca yetmiş ülkede liderliği kimseye bırakmayan Clickbait, bu başarılı performansını Türkiye'de de sürdürdü. Toplamda 23 gün Top 10 listesinde kalırken eylül ayının en çok izlenen 'yeni' içeriği oldu. 

IMDb: 7,3

2 - Lucifer

2 - Lucifer

Bazı vedalar can acıtır. Sosyal medyada büyük ses getiren final sezonuyla Türkiye gündeminden de düşmeyen Lucifer, uzun süren liderlik serisinin yanı sıra eski sezonlarıyla da trendlerden düşmedi. Yalnızca üç gün Top 10 listesinin dışında kalan dizi, toplamda 186 puanla ayın en çok izlenen ikinci dizisi oldu.

IMDb: 8,1

1 - La Casa de Papel

1 - La Casa de Papel

Ve sırada lider var. Dünya genelinde büyük bir fenomen olmasının yanı sıra Türkiye'de ayrı bir etki uyandıran La Casa de Papel, eylül ayında 30 gün boyunca Top 10 listesinde kalarak inanılması güç bir başarıya imza attı. Yeni sezonuyla birlikte bir hafta boyunca liderlikten düşmeyen dizi, son part öncesi adeta gövde gösterisi yaptı.

IMDb: 8,2

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KürŞad

#8 IMDB puanına rağmen Türkiye'de böyle talep görmesi.. Direkt porno izleyeceklermiş de VPN çalıştırmayı becerememişler sanki..

tontikke

Hayatımda lucifer kadar saçma bir dizi daha görmedim