Görüş Bildir
Haberler
Burcunuza Göre Hangi Zeka Türüne Sahip Olduğunuzu Söylüyoruz!

etiket Burcunuza Göre Hangi Zeka Türüne Sahip Olduğunuzu Söylüyoruz!

Amerikan psikolog Howard Gardener’ e göre 9 tip zeka vardır. Yani mükemmel bir matematikçi aynı zamanda gitar çalmak konusunda Jim Hendrix kadar yetenekli olur diye bir şey söyleyemeyiz. Herkesin farklı yetenekleri ve yönelimleri vardır. İşte burçlar da aslında senin hangi zeka tipine sahip olduğunu gösteren önemli işaretlerdendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burcunuzu seçin, hangi zeka türüne sahip olduğunuzu öğrenin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kişisel-İçsel ve Sosyal Zeka!

Koç burcu insanlarının kendilerine has bir özgüvenleri vardır. Her işin altından kalkacaklarından o kadar emindirler ki, bu güvenleri sayesinde de başarıya ulaşırlar. Tüm bunların yanında altıncı hisleri de çok kuvvetlidir. Eğer herhangi bir konu hakkında bir şey hissediyorlarsa mutlaka doğru çıkar. Ön sezileri çok güçlü insanlardır. Kendi duygu ve düşüncelerinin farkındalardır. Koç burçlarını motive eden en önemli şey hedefleri doğrultusunda canla başla çalışmalarıdır. Ona ulaşmak için çok çaba gösterirler. İçsel olarak da kendi benliklerini sürekli sorgularlar. Hayat onlar için sürekli bir arayıştır. Yaşadıkları her deneyimin üzerine derince düşünüp bir sonuç çıkarırlar. Kendilerini her konuda motive etmeyi çok iyi bilirler. İçsel olarak kendine katkı sağlarken aslında etrafındaki insanlara da bunu yansıtmayı başarıyorlar. Sosyal anlamda da oldukça aktiftirler. Karşısındaki insanların duygularını, davranışlarını, aklından geçenleri okumayı da çok iyi bilir. Kime nasıl davranacağını çok rahat kestirebildiğinden sosyal çevresi de geniştir.

Sportif Zeka!

Boğa burcu insanları bedensel olarak oldukça güçlü bir yapıya sahiptir. Sadece bedensel olarak da değil ruhen de dayanıklı bir kişiliğe sahiptir. Başına gelen olayları analiz edip kendince yorumlayabiliyor. Beyninin her iki tarafını da etkin bir şekilde kullanabiliyor. Bu çevik, güçlü ve bir o kadar da ahlaklı olan boğa burçları için en yatkın oldukları şey aslında spor aktiviteleridir. Her türlü spor dalında kendilerini gösterebilecek bir yapıya sahiptirler. Onlar için spor yapmak demek, kendini daha güçlü hissetmek demek. O yüzden hayatları boyunca sportif bir kişiliğe sahip olmak isterler. Sportif zekalarının yanında sosyal zekaları da gelişmiş insanlardır. İnsan ilişkilerinde kendilerini net bir şekilde ifade edebilen, karşı tarafın söylemek istediklerini analiz eden ve yorumlayan bir kişiliğe sahiptir. Empati yeteneği aşırı derecede gelişmiştir. Merhameti sayesinde de birçok insanın kalbini kazananlardandır.

Dilbilimsel ve Matematiksel Zeka!

İkizler burcu insanları, sözel olarak kendilerini çok iyi ifade edebilen insanlardır. Söz konusu iletişim olduğunda ondan iyisi yoktur.  Bu konuda beyinleri o kadar gelişmiştir ki, karmakarışık görünen ikizler burcu insanı aslında olayları konuşarak kendi hakimiyeti altına alabilirler. Konuşma becelerileri çok yüksek olduğundan karşısındaki insanları ikna edebilme kabiliyetleri de çok yüksektir. Bir konu hakkında bilgi sahibi olabilmeyi ve bunu aktarmayı çok iyi becerirler. Aslında onların kararsız bir yapıda olmalarının en büyük sebebi de kafalarının sürekli bir şeylere alışmasından kaynaklanıyor. O kadar çok şeyi aynı anda düşünüyorlar ki, bir şeye karar vermekte çok zorlanıyorlar. İkizler burcu insanlarının aynı zamanda sayısal zekaları da çok gelişmiştir. Analitik olarak düşünebilme yeteneğine de sahiptir.

Natüralist ve Kişisel-İçsel Zeka!

Yengeç burcu olan insanlar her zaman doğallıktan yana olmayı tercih ederler. İnsan ilişkilerinde de hissettikleri gibi davranmayı tercih ederler. İçlerinde kalbine sığdıramadıkları iyilik, güzellik ve saflık vardır. Bu yönleriyle insanlara yardım etmeyi, onları mutlu edebilmeyi ve onlarla ilgilenmeyi çok severler. Aynı zamanda yengeç burcu insanları doğayla iç içe yaşamayı da çok severler. Hayvanları, bitkileri ve doğada bulunan diğer varlıkları ayırırlar. Çünkü onlar için hayvan ve bitkiler çok önemlidir, değerlidir. Mesela mutlaka evlerinde yetiştirdikleri bitkileri vardır. Onlarla vakit geçirmeyi çok severler. Kendilerini doğanın yeşilliklerinde özgür hissederler. Dünyadaki tüm canlılara önem veren bir yapıya sahiptir. İçten sever, sahiplenir. İnsana karşı, doğaya karşı ve hayvanlara karşı hep ama hep sevgi içerisinde yaklaşır.

Müzikal ve Dilbilimsel Zeka!

Aslan burcu insanları kendilerini ifade edebilme konusuna inanılmaz yeteneklidir. Kendilerine olan özgüvenleri sayesinde de her işin altından ustaca kalkmayı başarırlar. Onlar için hayatın en büyük amacı başarılı olmaktır. Bu yüzden sürekli meraklı tavrıyla bir şeyleri öğrenmek ister. Öğrendikçe, kendini geliştirdikçe daha güçlü olduğunu hisseder. Aynı zamanda yaratıcıklıklarıyla da ön plana çıkarlar. Eğer kafasına bir şey koyduysa onu kesinlikle yapar. İşte bu özellikleri sayesinde müziği ve ritmi anlama konusunda çok iyilerdir. O sesteki tınıyı bile hissederler, anlarlar. Ortaya farklı yapılar çıkarabilirler. Aslında müzik onların hayatının merkezinde yer alır. Dinledikleri bütün müzikler aklında kalır. Farklı müzik tarzlarını benimser. Bu durum yaratıcılığını daha da arttırır. Aslan burcu insanları hem müzik hem de iletişim konusunda çok iyilerdir.

Matematiksel ve Sosyal Zeka!

Başak burcu insanlarının kafası gerçekten zehir gibidir. Sayılarla arası inanılmaz iyidir. Kendilerinden bir matematik profesörü bile çıkabilir. Bu sayede hemen hemen her şeyi çok çabuk kavrayabilir, analiz edebilirler. Aslında onun hayatı hep matematiktir. Mantık yoluyla birçok olayları çözüme kavuşturur. Sayısal zekasının yanında insan ilişkilerinde de oldukça başarılıdır. Başak burcu insanlarının tavrı her zaman nettir. Karşısındaki insandan aldığı elektrik doğrultusunda ona yaklaşır. Ağzından çıkacaklar ilk önce kafasında tartar ondan sonra söyler. Sürekli düşünür, çıkarımlar yapar. Pratik bir düşünce yapısına da sahiplerdir. Öyle uzun uzun uğraşlar yerine hemen kafasında kolay olayın kolayını bulur. Başak burcu insanları, ortamda her zaman zekasıyla dikkat çeken isimlerden biridir.

Sosyal ve Müzikal Zeka!

Terazi burcu insanlarının sosyal zekaları inanılmaz gelişmiştir. İnsan iletişimi konusunda kendilerini çok net ifade ederler. Hayatları boyunca huzur ve dengeyi bir arada ararlar. Bunu buldukları yerlerde kendilerini inanılmaz iyi hissederler. İnsanlara daima uyum sağlayan bir yapıları vardır. Bu yüzden arkadaş ortamında olsun veya farklı bir ortamda olsun çok sevilirler. Bir o kadar da arkadaş canlısı insanlardır. O kadar çok çevresi vardır ki, bu yüzden sosyal bir insan olması yadırganmamalıdır. İnsanların duygularını, hislerini de çok iyi anlarlar. Karşısındaki insanı mutlu edebilmek için fedakarlık yapmaktan kaçınmaz. Terazi burcu insanın tüm bunların yanında müzikal zekası da oldukça gelişmiştir. Kulakları çok iyi seçer. Çeşitli enstrümanlar çalabilirler. Yetenekleri vardır.

Sosyal ve Görsel Zeka!

Akrep burcu insanları, kendilerinin farkında olan, koydukları hedeflerin peşinde var gücüyle giden insanlardır. Azimli yapısı sayesinde her ite başarıya ulaşırlar. Gözlem yeteneği çok gelişmiştir. İnsanların aklını okuyabilme konusunda çok iyidirler. Nerede nasıl davranacaklarını, insanlara nasıl yaklaşacaklarını çok iyi bilirler. İnsan ilişkileri konusunda her zaman sınırları vardır. Kendilerini çok iyi ifade ederler. Her olayın nedenini sorgulamak onların hayatlarının bir parçası haline gelmiştir. Eğer bir olayın nedeni yoksa bu onları rahatsız eder. Aynı zamanda resimlerle, boyalarla, çizimlerle ve yorumlamalarla arası çok iyidir. Kendilerini geliştirebildikleri taktirde ortaya çok iyi işler çıkarabilirler. Yaratıcı kişilikleriyle ortaya bambaşka eserler çıkarma konusunda kuşkusuz iyidir. Özgüvenli, azimli, hırslı ve çalışkan kişiliklerdir. Görsel yetenekleri de oldukça iyidir.

Sorgulayıcı ve Sportif Zeka!

Yay burcu insanlarının aslında hayatı bir felsefeden oluşmaktadır. Her zaman her yerde hayat hakkında sorular sorup, cevap bulmak için çabalar. Aradıkları şeyleri bulmak için derin araştırma yaparlar. Sorgulamak onlar için bu dünyadaki varlıklarını hissetmektir. Bunu hissettikçe, hayattaki amaçlarına daha çok adapte olabiliyorlar. Ne yaptıklarını çok iyi bilirler. Kendilerinin farkındalardır. İnsanları anlamaya çalışırlar. Çünkü insanların davranışlarını analiz ettikçe yeni cevaplar bulur. Tüm bunların yanında yay burcu insanının spor aktivitelerinde çok iyi olduklarını söyleyebiliriz. Bedensel olarak her türlü fiziksel aktiviteye müsait yapıları vardır.

Matematiksel ve Dilbilimsel Zeka!

Oğlak burcu insanları, zıtlıklarla dolu bir insan. Bir yerde insan ilişkilerinde kendilerini çok iyi ifade edebilen, merhametli ve sadık birini görebilirken, diğer yerde de insanlarla büyük bir rekabete girdiğini görebilirsiniz. Bu ikisinin karışımını o kadar güzel yapıyor ki, onu özel kılan da bu oluyor. İnsanlarla arasında temelde sevgi odaklı bir iletişim varken, bunu tatlı bir şekilde rekabete dönüştürebilen tek burç olabilir. Hırslı bir karaktere sahiptir fakat hiçbir zaman hırslarının kurbanları olmazlar. Bunu güzel amaçlar için kullanırlar. Sözel ve bedensel olarak kendilerini çok iyi ifade ederler. Aynı zamanda da sayısal zekaları oldukça gelişmiştir. Analitik düşünme yetenekleri oldukça gelişmiştir. Bu sayede hedefine ulaşmakta çok zorluk çekmez. Ortamda o tatlı diliyle ve mantıksal düşünceleriyle dikkat çeken isimlerdendir. Farklı şeyler denemeyi çok sever. Sürekli yeni bilgiler öğrenmek, yeni yerler keşfetmez çok önemlidir.

Sorgulayıcı ve Sosyal Zeka!

Kova burcu insanları, hayatlarındaki her şeyi sorgulamayı ve cevabını aramayı inanılmaz derecede çok sever. Bu durumdan büyük bir derecede haz alır. Sürekli yeni şeyler öğrenme, bunları analiz edebilme ve karşısındaki insana aktarabilmeyi ister. Onlar için her şeyin bir nedeni vardır. 'Bilmek' onların en büyük merakıdır. Hava grubu burçlarının en zekisi olarak da bilinirler. Her ne kadar duygusal olarak kendilerini belli edemeseler de kocaman bir yürekleri vardır. İnsanlara yardım etmeyi çok severler. Aynı zamanda da empati yeteneği sayesinde anlayışlı bir yapıya sahiplerdir. Kimi zaman keskin diliyle ortamın nabzını değiştirebilir. Kova burcu insanları, disiplinli ve çalışkan kişiliğiyle de dikkat çeker.

Natüralist ve Görsel Zeka!

Balık burcu insanları, her zaman doğal olmaktan yanadır. Gerek insan ilişkilerinde gerek kurduğu hayat düzeninde her zaman yalınlığı seçer. Doğada bulunmak onlar için huzur vericidir. Bitkiler, çiçekler ve hayvanlarla arası çok iyidir. İnsanların duygu ve düşüncelerine çok önem verirler. Empati yetenekleri inanılmaz gelişmiştir. Bu yüzden de anlayışlı bir yapıya sahiptirler. İnanılmaz farklı bir yapıları vardır. Hayal gücü çok geniş olan balık burcu insanlarının görsel zekaları da çok yüksektir. Hayal gücü sayesinde, ortaya yaratıcı ürünler çıkarabilirler. Aynı zamanda merhametli ve sadık kişilerdir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
705
339
144
93
56
35
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

zeka gibi komplike ve cok boyutlu bir oldugunun sadece 12 kategoriye ayrilabilecegini dusunen birinin en bastan zekasini sorgulamak gerekir.

Hermione Granger

hobi olarak astrolojı ile ilgileniyprum. gunes burucunuz veya yukselen zeka tıpınız hakkında en ufak ıpucu vermez. dogum harıtasında merkur zekayı sımgeler.... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Matematiksel ve Dilbilimsel Zeka!