Görüş Bildir
Haberler
'Burası Hukuk Devleti' Diyen Kaymakam, Kılıçdaroğlu'nun Soyunun Dayandığı Dergahı Silahla Bastı

'Burası Hukuk Devleti' Diyen Kaymakam, Kılıçdaroğlu'nun Soyunun Dayandığı Dergahı Silahla Bastı

Kılıçdaroğlu’nun soyunun dayandığı Tunceli Nazımiye ilçesinde bulunan Düzgün Baba Dergâhı’nı silahlı kişilerin bastığı iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oda TV'nin haberine göre, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun soyunun dayandığı Tunceli Nazımiye ilçesinde bulunan Düzgün Baba Dergâhı’nı silahlı kişilerin bastığı iddia edildi.

Tunceli’deki Düzgün Baba Dergâhı, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan’ın silahlı kişilerle Cemevi önüne gelip poz verdiğini ve yöneticilerini tehdit ettiğini açıkladı.

'Sana da uzantılarına da öğreteceğiz'

'Sana da uzantılarına da öğreteceğiz'

Uğur Tutkan’ın paylaşımında “Dernek adı altında halkımızın inancını kullanarak, para toplayarak, topladığı paraları usulsüz kanunsuz ve Düzgün Baba Cemevi ve mekanı dışında yani amaç dışı harcayacaksın. Sonrada Cemevlerimizi biz ticarethane olarak göreceğiz. Kanunsuzluk, usulsüzlük, kıblesi olanlara doğru yolu göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kanun, hukuk devletidir. Sana da uzantılarına da öğreteceğiz; kanunu, hukuku ve devletimizin gücünü” tehditleri yer alıyor.

Düzgün Baba Cemevi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şu şekilde:

Düzgün Baba Cemevi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Dün Düzgün Baba Cemevi olarak yaptığımız açıklamadan sonra Nazımiye Kaymakamı Devletin kolluk güçleriyle Cemevimizin önüne gelip silahlarla poz verip, Cemevi başkanı ve yönetimini ‘size ve uzantılarınıza Devletin gücünü göstereceğim’ diye tehdit ediyor. İftiralarla karalamayla Cemevi yönetimine dönük algı yaratmaya çalışıyor. Varsa elinde kanunsuzluk ve usulsüzlük yaptığımıza dair bir belgen ver mahkemeye hukuk önünde hesaplaşalım! Bir Alevi inanç merkezine silahlarla gelip kapının önünde poz verip o Cemevinde hizmet verenleri tehdit ederek devletin gücünü böyle mi gösteriyorsun?”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
19
8
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ali

Tarikatların önünde versenize aynı pozu o kıllı götleriniz yiyorsa!

Beatrize Vaksman

Ensar noldu.. git orayi bas.. deniz feneri diye bir dolandirici derneginiz vardi.. birde bibicim diyen oglanin dernekleri.. dolandiricilarin hasindan basla, ... Devamını Gör

dasdasd

bir tane aklı başında üyesi yok mu bunların