Görüş Bildir
Haberler
Bülent Arınç'tan Sevda Noyan'a: 'Bunlar Yüzünden Millet Başörtüsünden Nefret Edecek'

etiket Bülent Arınç'tan Sevda Noyan'a: 'Bunlar Yüzünden Millet Başörtüsünden Nefret Edecek'

Ülke TV'de 15 Temmuz ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan Sevda Noyan'a yönelik tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi AKP'li Bülent Arınç, programın sunucusu Esra Elönü için 'Görüntüsü zaman zaman beni korkutur' derken Sevda Noyan için de 'Bunlar yüzünden millet başörtüsünden nefret ediyor' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde Esra Elönü’nün sunduğu “Arafta Sorular” programına katılan Sevda Noyan, canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı: 

'15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız maddi manevi olarak. Bizim sitede halen 3-5 kişi var, benim listem hazır'

Noyan'a tepkiler için 👇

"Başörtülülere sokakta yürürken hakaret ediyorlar. Bu kadınların yüzünden" 🎥

Noyan’ın sözleri RTÜK gündeminde

Noyan’ın sözleri RTÜK gündeminde

Noyan'ın açıklamaları Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun da gündemine taşındı.

OdaTV'nin haberine göre RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, dilekçe vererek söz konusu programın derhal üst kurul gündemine alınmasını istedi.

Taşçı, dilekçesinde söz konusu yayında yaşananları özetledi ve şu ifadeleri kullandı:

Tüm bu akıl ötesi sözlerin bir televizyon ekranında dile getirildiği gerçeğinden hareketle RTÜK’e de önemli görev düşmektedir.

6112 Sayılı Yasa uyarınca, yayınlarda toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edilmesini veya toplumda nefret duygularının oluşturulmasını önlemek Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Şiddeti özendirici yayınları da denetlemek RTÜK’ün sorumluluğundadır.

RTÜK’ün toplumda böylesine infial yaratan, kutuplaştırıcı, tehdit edici, tepeden tırnağa şiddet ve nefret söylemine ekranda yer verilmiş olmasını görmezden, duymazdan gelmesi düşünülemez. Aksi halde, RTÜK’ün Anayasadan aldığı güç ve yasanın kendisine verdiği televizyonları denetleme görevini yerine getirmemiş olur. Bunun da hukuki sonuçları olması kaçınılmazdır.

Yukarıda ayrıntılı olarak yer verdiğim ve irdelediğim söz konusu medya hizmet sağlayıcı kuruluşun bu yayını;  6112 sayılı Kanunun 8. Maddesi 1. Fıkrası (b) Bendinde yer alan ‘Irk, dil, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz’ ilkesine açıkça aykırılık oluşturmaktadır.

 Yukarıda belirttiğim Kanun maddesi uyarınca söz konusu yayın için derhal değerlendirme raporu düzenlenerek, ilk  Üst Kurul gündemine alınması hususunda gereğini arz ederim.

Noyan, Fethullah Gülen'le ilgili paylaşımlarının ortaya çıkmasının ardından Twitter hesabını korumalı hale getirmişti. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
252
98
33
21
10
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Başörtüsünü bahane etmeyin. O örtünün sizler için dönemsel bir ihtiyaç, kılıf ya da zaruri korungaç olduğunu aklı başında çoğu insan biliyor artık. Mesele mi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Başörtüsüyle derdimiz yok. Geçin bu ortalığı karıştırma çabalarını artık. Yemiyoruz. Kadının kafasının içindekiyle ilgileniyoruz biz. Adamlar eleştirilerimiz... Devamını Gör

Dilan Bayram

Sizin yok. Ama ülkede bölücülük yapmaya çalışan cahiller var. Mesela benim için de fark etmez ancak Türkiye'de yaşadığını unutma. Milletimiz tirlatik.

Pasif Kullanıcı

Eskiden,namazında niyazında,dindar kesine biraz saygı duyulurdu,dünya da işid,ülkemizde iktidarın yalakaları,tarikat şeyleri sayesinde bu saygı nefrete dönüş... Devamını Gör

gaydırı guppak

eskiden bunların hiç birine saygı duyulmazdı maalesef. insanlar namaz kılıyorum diyemezdi. babam dışarı işini cumaya denk getirerek giderdi öğleye denk gelmi... Devamını Gör