Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Sabır ve Şükür Ayı Ramazan'da Okunacak Sabır Duası

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Sabır ve Şükür Ayı Ramazan'da Okunacak Sabır Duası

Elif ÇAMLIBEL
29.03.2023 - 13:23 Son Güncelleme: 29.03.2023 - 13:29

Sabır, sükunet, ferahlık ve huzurun ayı Ramazan'ın heyecanını tüm Müslüman alemi ile birlikte yaşıyoruz. Bugün yedinci iftarını gerçekleştirecek olan Müslümanlar, oruç ibadetini gerçekleştirirken sabrın önemini bir kez daha hatırlıyorlar. Bakara Suresinin birçok ayetinde yer verilen sabrın önemi 'Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir' sözleriyle ifade edilmiştir. Günahlardan arınma, yardımlaşma ve dayanışma, iyilik ve güzelliğe yönelmenin ayı Ramazan'da sabırlı olmak, öfkeden uzak durmak için dualar edilir. Bu yüzden Ramazan ayında sık sık okunacak dualardan biri de sabır duasıdır. Peki, Ramazanda okunacak sabır duası hangisidir? Sabır duasının okunuşu ve anlamı nedir? 

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Sabır duası

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Tüm İslam alemi tarafından hasretle beklenen Ramazan ayı bu yıl 23 Mart Perşembe günü başladı. Bugün, yani 29 Mart Çarşamba günü mübarek Ramazanın yedinci günü. Her sofrada Allah'a şükreden Müslümanlar Ramazan ayı boyunca sabır ve sükunetle huzura yönelir. Bu ayda öfkeden ve günahtan uzaklaşmak çok önemlidir. 

Ramazan'a kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayan Müslümanlar aile yaşamlarında sükunet, iç huzur ve öfkeyi yenmek için sabır duası okuyabilir. Peki, Ramazanda sabır duası nasıl yapılır? İşte, sabır duası ile ilgili detaylar 👇

Ramazan'da Sabır Dua Etmenin Önemi Nedir?

Ramazan'da Sabır Dua Etmenin Önemi Nedir?

Manevi değeri fazla, rahmet, mağfireti ve bereketi bol olan Ramazan ayında dua ve ibadet etmenin faziletleri çok fazladır. Bin aydan hayırlı, on bir ayın sultanı Ramazan'da sabır duası etmenin önemi ve faydaları ise şu şekildedir: 

  • Zikri dara düşen Müslümanların en büyük yardımcısıdır.

  • Öfke, nefret, kızgınlık gibi duyguları yenmenin en iyi yoludur. 

  • Gönlü ferahlatır, iç huzur verir. 

  • Sabır duası okuyan kimse, şiddet ve zorluk görmez. 

  • Girişilen zor işleri, içine düşülen zor durumları aşmak için güç ve kudret verir. 

  • Dara düşen Müslümanın işini kolaylaştırır. 

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) ümmetine ettiği en önemli tavsiyelerden biri de sabırlı olmak ve sabrı muhafaza etmektir. Zira Hz. Muhammed (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: 

'Öfke şeytandandır, şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Bilindiği gibi ateş su ile söndürülür. Sizden biriniz öfkelendiğinde hemen abdest alsın.'

Sabır Duasının Okunuşu ve Anlamı

Sabır Duasının Okunuşu ve Anlamı

Sabır ve sükunet için okunan birçok dua vardır. Hz. Peygamber'in (s.a.s.) tavsiyesine göre, öfkelenen kimse abdest almalıdır. Daha sonra 'Euzü Besmele' çekerek 'Fatiha Suresi'ni okuyabilir. Sakinleşmek için 'Ya Sabır Celle Celaluhu' zikredilebilir. Yahut kişiye iç huruzu ve sabır veren bir dua edilebilir. İşte sabır duaları: 

Sabır Duası

Bismillahirrahmanirrahim vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim. Allahümmağfirli zenbi ve ezhib ğayza kalbi ve ecirni mineş şeytani euzü billahis semil alimi mineş şeytanir racim.

Sabır Duasının Türkçe Meali

'Allah'ım günahımı bağışla, kalbimdeki hırsı gider, beni şeytanın şerrinden koru. Rahmeti İlahi'den kovulmuş şeytandan, bilen ve duyan Allah'a sığınıyorum.'

Sabır Duası 

Bismillahi ala nefsi ve mali ve dini. Allahümme raddini bi-kdaike ve barik li firma kuddire li, hatta la uhibbe ta'cile ma ahhartehu ve te'hira ma acceltehu.

Sabır Duasının Türkçe Meali

'Allah'ım sana malımı, dinimi ve nefsimi emanet ettim. Allah'ım kararına beni razı kıl, kaderimde bulunanı ihsan et, tehir ettiğinin acele olanını acele ettiğinin tehirini istemeyeyim. Nefsimi isyandan koru, teslimime sen yardımcı ol.'

Sabır Duası 

Rabbena efriğ aleyna sabran ve sebbit ekdamena vensurna alel kavmil kafirin.

Sabır Duasının Türkçe Meali

'Ey Rabbimiz: Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kafir kavme karşı bize yardım et.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın