Görüş Bildir
Haberler
Bugs Bunny Aslında Katilmiş! Çocukluğumuzun Vazgeçilmez Eğlencesi Çizgi Filmlerin Şok Etkisi Yaratan Sonları

Bugs Bunny Aslında Katilmiş! Çocukluğumuzun Vazgeçilmez Eğlencesi Çizgi Filmlerin Şok Etkisi Yaratan Sonları

17.09.2022 - 09:57

Tom ve Jerry, Bugs Bunny, Teletabiler ve nicesi... Çocukluğumuz bu birbirinden eğlenceli çizgi filmler ile geçti. Peki, onlardan hangisinin final bölümünü hatırlıyorsunuz? Muhtemelen hiçbirinin... Çünkü çoğunun final bölümü yasaklandı! Gelin, çocukluğumuzda bayılarak izlediğimiz çizgi filmlerin sonlarını hep birlikte öğrenelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tom ve Jerry

Tom ve Jerry

Birçoğumuzun gözdesi, yılların vazgeçilmez çizgi filmi olan Tom ve Jerry; uzun seneler boyunca ilgiyle seyredilen yapımlardan biri olmayı başardı. Tom ve Jerry'nin kavgalarını bilmeyen yoktur, diye düşünüyoruz. Tom'un Jerry'yi avlama çabaları hep hüsranla son bulurken Jerry her olaydan başarıyla yırtıyor. Peki, bu çizgi filmin üzücü sonunu biliyor muydunuz? Cevabınız 'Hayır.' ise hemen size anlatalım: Tom bir kediyle sevgili oluyor fakat kedi Tom'u para için terk ediyor. Hayata küsen Tom, tren raylarına oturarak intihar etmeyi bekliyor. Jerry ise onu vazgeçirmek için uğraşıyor. En sonunda benzer bir olay Jerry'nin de başından geçiyor. Hayata küsen ikili, tren raylarının üzerine oturarak intihar ediyor. Bu eğlenceli yapımın böyle üzücü bir finali hak etmediğini düşünüyoruz.

Bugs Bunny

Bugs Bunny

Bugs Bunny'nin bir final bölümü olmasa da son sahnesine dair iki teori var. Birincisinde hepimizin yakından tanıdığı avcı, sonunda Bugs Bunny'yi vurarak öldürüyor. İkincisi ise Bugs Bunny, Duffy Duck'a sinirleniyor. Öfkesine hâkim olamayan tavşanımız onu parçalara ayırarak göle atıyor. Sizce hangi teori doğru olabilir? Yıllardır iyi bildiğimiz zeki tavşanımız aslında bir canavar olabilir mi?

Caillou

Caillou

Caillou aslında lösemili bir çocuk, bu hikâye de onun hayata tutunma öyküsü. Yani Caillou, ailesinin onun son günlerini iyi geçirmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmalarını konu alan bir çizgi film aslında. İlginç olansa tüm bu yaşananların gerçek olması. Ne yazık ki küçük çocuk yaşam savaşını kaybediyor. Çocuğun annesi de çizgi filmi yapımcılarıyla anlaşarak onu televizyon ekranlarında yaşatıyor. Caillou'nun son bölümü yalnızca Amerika'da yayınlandı ve küçük savaşçımız hayata gözlerini yumdu. Fakat anısı bu çizgi filmle yaşamaya devam etti.

Taş Devri

Taş Devri

Bu meşhur çizgi filmin final sahnesi içimizi ısıtan türden. Taş Devri'nin final bölümünde Barny'nin oğlu Bambam ve Fred'in kızı Çakıl evleniyor. Bu mutlu evliliğin sonucunda ikiz bebekleri oluyor.

Winnie the Pooh

Winnie the Pooh

İşte listemizin mutlu sonla biten bir çizgi filmi daha! Winnie the Pooh'un final bölümünde Winnie kocaman bir bal küpü kazanıyor ve çizgi filminin sonunda Piglet ve Winnie dünya evine giriyor. Fakat bu çizgi film Türkiye de dâhil birçok ülkede yasaklandı. Türkiye'de yasaklanma sebebi ise çizgi film karakterlerinden birinin domuz olması. Bunun dışında karakterlerin bir kutlama esnasında bira kadehlerini tokuşturması nedeniyle çizgi film RTÜK'ten ceza aldı. Ayrıca çizgi filmde yer alan karakterlerin hepsinin psikolojik rahatsızlığı var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SüngerBob KareŞort

SüngerBob KareŞort

Mutsuz sonla bitmesini beklemediğimiz çizgi filmlerden biri de Sünger Bob olabilir. Büyük bir izleyici kitlesine sahip olan SüngerBob'un son bölümünde Yengeç Restoran'da yangın çıkıyor ve SüngerBob ile yakın dostu Patrick yangında hayatını kaybediyor. Fakat bu final sahnesi birçok ülkede yayınlanmadı. Final sahnesi atlanarak diğer bölümler yayınlanmaya devam etti.

Tweety ve Sylvester

Tweety ve Sylvester

Bu kadar mutsuz sonun ardından mutlu bir sona daha 'Merhaba!' diyelim o hâlde. Çizgi filmin final sahnesinde Sylvester bir kabus görüyor ve uyandığında da Tweety'nin başına bir şey geldiğini, onun kaybolduğunu düşünüp endişeye kapılıyor. Sylvester, Tweety'yi bulduğunda ise ona sarılıyor. Ardından ikili öpüşüp barışıyor ve dost oluyor.

Fineas ve Förb

Fineas ve Förb

Disney'in sevilen çizgi filmi de aslında gerçek bir hikâyeye dayanıyor. Fineas hiperaktif, Ferb ise beynindeki tümörden dolayı konuşamayan birer çocuk. Candace sürekli kardeşlerinin icatlarını annesine göstermeye çalışıyor fakat annesi ona inanmıyor, genç kız da bunları bir türlü ispat edemiyor. Hikâyenin aslı ise şu şekilde: Candace bir şizofren, tüm gördüklerini defterine not alıyor ve günün birinde intihar ediyor. Annesi ise kızının anısını ölümsüzleştirmek için onun anı günlüğünü Disney yapımcılarına veriyor ve ortaya bu çizgi film çıkıyor.

Güzel ve Çirkin

Güzel ve Çirkin

Aslında bir prens olan genç adam, bencil ve zalim davranışlarının cezası olarak bir canavara dönüştürülüyor. Bu lanet, yalnızca onu bu canavar hâliyle seven biri tarafından bozulabiliyor. Çizgi filmin sonunda güzel prensesin canavara 'Seni seviyorum.' demesiyle büyü bozuluyor ve canavar eski hâline dönüyor.

Pembe Panter

Pembe Panter

Sırada yine üzücü bir son var. Çizgi filmin sonunda Pembe Panter, atalarının adını lekelediği gerekçesiyle Kara Panterler Örgütü tarafından öldürülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynaklar: 1, 2 , 3

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
36
21
14
9
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Büşra

Çizgi filme ölümlü son yazanlar nasıl bir psikolojik rahatsızlığa sahipler acaba 🥲

Elif Ataç

çocukluk anılarımızın içine ettiğiniz için teşekkür ederim 😠

Ece Güneş

neden ya neden tüylerim diken diken oldu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️