Görüş Bildir
Haberler
Uyuşturucu Baronu 'Bücür', Lakabının Hakkını Verdi

Uyuşturucu Baronu 'Bücür', Lakabının Hakkını Verdi

Hande öçalan
15.07.2015 - 19:20 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 20:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meksika'nın ünlü uyuşturucu baronu, Bücür lakaplı Joaquin Guzman'ın hapishane hücresinden kaçışının güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

İşte 'Bücür''ün Hapishaneden Kaçış Görüntüleri:

Kaçış Öncesi Her Şey Normal Görünüyor

Hapishanedeki hücresinde geçirdiği son 90 saniyede, 'Bücür' lakaplı Guzman, duşunun bulunduğu görüş açısının olmadığı kısımdan yatağına doğru geliyor, ayakkabılarını değiştiriyor ve tekrar duşun olduğu kısma yönelip, saniyeler içerisinde gözden kayboluyor.

Guzman’ın kaçış görüntülerinde yaptıklarını, hapishane yetkilileri 'tüm vaktini hücrede geçiren bir mahkumun, günlük normal aktiviteleri' olarak gördüklerini, bu yüzden dikkat çekici hiç bir şey fark etmediklerini söylüyorlar.

Guzman'ın kendisini duş deliğinin olduğu yerden aşağı dooğru iterek gözden kaybolmasının ise, olağanüstü bir durum olduğu ortada.

Yatağında Elektronik Cihaz Bulundu

Yatağında Elektronik Cihaz Bulundu

Gelen açıklamaya göre; Guzman'ın duşu, yaklaşık 100 metrelik bir tünelle, özgürlüğe açılıyor. Tünelin içinde küçük bir motorsiklet de edinmiş olan Guzman, araca binerek ışıklandırma ve havalandırma ekipmanlarıyla da birlikte sadece dakikalar içinde uzaklaşıyor.

Görüntülerde görünen hücre ise; iki yataktan oluşuyor ve yataklardan birinde i-Pad benzeri görüntülü bir elektronik cihaz bulundu.

Kırmızı Alarm Verildi Ama İş İşten Geçmişti

Kırmızı Alarm Verildi Ama İş İşten Geçmişti

Hapishane Guzman'ın kaçısını fark eder etmez kırmızı alarm verildi fakat efsanevi kaçışla alarm arasında geçen zaman, hapishane yetkilileri tarafından açıklığa kavuşturulmadı.

Daha önce de defalarca hapishanelerdeki hücrelerinden tünel kazarak kaçtığı bilinen, 1.68 metrelik boyuyla Bücür lakaplı Guzman'ın bulunması için 3,8 milyon dolar ödül kondu.

Onedio & LA Times

Video: BBC Türkçe |  Fotoğraflar: AFP ve AP

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0