Görüş Bildir
Haberler
Bu Yepyeni Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarıyla iPhone’lar Artık Hayali Gerçek Yapıyor!

Bu Yepyeni Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarıyla iPhone’lar Artık Hayali Gerçek Yapıyor!

Luna N.
28.09.2017 - 14:13

Apple'ın artırılmış gerçeklik için büyük planları var ve bunun için attığı adımlardan biri iOS 11'i Apple dünyasına sunmak oldu. 

Elbette başka artırılmış gerçeklik gelişmeleri de var; ancak Apple bunu bir yenilikten daha fazlası yapmak için doğru pozisyon almış gibi görünüyor.

Aşağıdaki uygulamalar da Apple A9 ve daha üst modellerinde (Yani iPhone 6 ve öncesi bu gruba dahil değil.) çalıştırılabiliyor. Teknolojinin nereye gittiğini daha yakından görmek için gelin uygulamalara bir göz atalım.

Kaynak: https://www.inverse.com/article/36621...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sky Guide AR

1. Sky Guide AR

Bu uygulama, geceleri gökyüzüne artırılmış gerçeklik sayesinde canlılık getiriyor. Yapmanız gerekense çok basit: iPhone'unuzu ya da iPad'ini gökyüzüne tutmak! Sky Guide AR hiçbir ayarlama gerekmeksizin otomatik olarak gök cisimlerini bulur ve onları sıralar.

2. IKEA Place

2. IKEA Place

Bu uygulama, artırılmış gerçekliğin alışveriş alışkanlıklarını nasıl değiştireceğinin önemli bir kanıtı.

Yapmanız gereken ilk örnekte olduğu gibi oldukça basit: Yeri tarayın ve ürününüzü seçin! Fotoğrafta olduğu gibi bir önizleme sayesinde ürünü satın almadan önce odanızda nasıl duracağını görebileceksiniz.

3. PLNAR

3. PLNAR

PLNAR, tek bir tıkla zeminde ölçüm yapabilmenize olanak tanıyor. Bu aslında ilk iPhone çıktığında Apple tarafından verilen sözlerden biri: Her gün yanınızda taşıyabileceğiniz, neredeyse her şeyin yerini tutabilecek bir araç. Daha eski telefonlar pusulanın veya hesap makinesinin yerini tutarken, bu uygulama sayesinde metreden de kurtulmuş oluyoruz.

4. CARROT Weather

4. CARROT Weather

Carrot Weather, kişisel asistan özelliğiyle ön plana çıkan ve hatasız tahminlerde bulunan bir hava durumu uygulaması. Sanal robotlar gözünüzün önünde süzülürken havanın detaylı bir analizini sunmayı öneriyorlar.

Bu uygulama da hava durumu gibi sıradan bir uygulamanın bile artırılmış gerçeklik sayesinde nasıl canlanabileceğini gösteriyor.

5. Fitness AR

5. Fitness AR

Bu uygulama aslında Strava'nın yaratıcılarından ama uygulamayı kullanmak için bir Strava hesabı açmak gerekmiyor. Uygulama, odanızda rotanızın 3 boyutlu bir modelini yaratıyor.

Uygulamanın iTunes'ta yer alan açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

Artırılmış gerçekliği bir kere kayıt altına almaya başladığınızda telefonunuz bir kamera gibi olacak ve siz de bir yönetmen gibi davranabileceksiniz: Panoramik çekim yapabilecek, yakınlaştırabilecek ve rotanızı takip edebileceksiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu uygulamaları beğendiniz mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
48
38
15
11
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gece Güneş

İPhonesi olmamasına rağmen okuyanlar.

Can

arayan kişinin neden aradığını söylemediği sürece ayfon almam. Zaten param yok istesem de alamam

iphone yapar android sonradan getirir ucretsiz verir :)