Görüş Bildir
Haberler
Bu Mobil Uygulama Gece Yürüyüşlerinde Güvenliği Sağlıyor

Bu Mobil Uygulama Gece Yürüyüşlerinde Güvenliği Sağlıyor

Gece ıssız veya tekinsiz yerlerden geçerken güvenliğinizden endişe ettiğiniz, endişeden dolayı telefonunuza sarılarak ailenizden birini veya arkadaşınızı arayıp konuşarak yürüdüğünüz oldu mu? Yeni mobil uygulama Companion, kendinizi tehlikede hissettiğiniz gece yürüyüşlerinde yeni dostunuz olabilir.

Uygulamanın çalışma sistemi basit: tehlikeli bir durum olduğunda seçeceğiniz kişilere haber ulaştırmak. Üstelik iletişime geçilecek kişilerin de uygulamayı kullanıyor olması gerekmiyor. Başlangıç ve varış noktanızı işaretleyerek yürüyüşünüze başladığınızda uygulama arka planda konumunuzu takip ediyor ve ara sıra ‘her şey yolunda mı?’ diye sorarak durumunuzdan haberdar oluyor. Bu uyarılara 15 saniye içinde cevap vermezseniz uygulama seçtiğiniz kişilere mesaj ileterek potansiyel tehlike altında olabileceğinizi haber veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yetenekli uygulamanın yapabilecekleri bununla da sınırlı değil. Eğer koşmaya başlarsanız veya kulaklığınızı çıkartırsanız uygulama bunu fark ederek yine 15 saniyelik geri sayımı başlatıyor ve aynı işlemi uyguluyor.

Elbette sadece bir uygulama ile tekinsiz yerlerde güvenle dolaşmaya başlamak çok mümkün değil, ancak problemli durumlarda içinizi rahatlatmanız için birebir.

Kaynak: http://mashable.com/2015/09/05/virtua...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
6
2
2
0
0
0