Görüş Bildir
Haberler
Bu Matematik Testini Geçebilecek misin?

etiket Bu Matematik Testini Geçebilecek misin?

Trex
24.03.2016 - 11:40

Matematik kelimesini görünce bile yolunu değiştirenler olabilir ama bu sorular o kadar da zor değil. 10 tane temel  matematik bilgisi gerektiren soru hazırlardık. Tek tük zorları var ama onları da siz halledersiniz ;) Hadi bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çok kolay bir soruyla başlayalım. Bu işlemin sonucu kaçtır?

1. Çok kolay bir soruyla başlayalım. Bu işlemin sonucu kaçtır?

2. Söyle bakalım hangi sayı daha büyüktür?

3. Peki hangi sayı diğerlerinden daha küçüktür?

4. Hangi küme diğerlerini de kapsar?

5. Bu sayı dizisinde soru işaretli yere hangisi gelmelidir?

5. Bu sayı dizisinde soru işaretli yere hangisi gelmelidir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 8'in küpkökü kaçtır?

7. Peki ya bu işlemin cevabı kaçtır?

7. Peki ya bu işlemin cevabı kaçtır?

8. Bir işi 6 işçi günde 6 saat çalışarak 6 günde bitiriyor. Aynı işi 3 işçi günde 3 saat çalışarak kaç günde bitirir?

9. Bir babanın yaşı oğlunun yaşının 3 katı, babasının yaşının yarısıdır. Çocuğun yaşı 20'den azsa dede en fazla kaç yaşındadır?

9. Bir babanın yaşı oğlunun yaşının 3 katı, babasının yaşının yarısıdır.  Çocuğun yaşı 20'den azsa dede en fazla kaç yaşındadır?

10. Bir çemberin çevre uzunluğu çap uzunluğunun kaç katıdır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sayıların efendisisin!

Sayıların efendisisin!

Verdiğin cevaplara göre sana Sayıların Efendisi demek az bile! Sayılar senin için adeta oyun hamuru olmuş. Soyut zekan ortalamanın çok üst seviyelerinde. Analitik düşünme gücün problemleri çözerken çok yardımcı oluyor. En ufak detaylar gözünden kaçmıyor. Ayrıca formüllerle değil akıl yürütmeyle sonuca varıyorsun. Zihnin öyle mükemmel çalışıyor ki kimsenin beklemediği yerde müthiş hamleler yapıyorsun. Bir dik indiriyor ya da alakasız gibi görünen bir çember çizip soruları çözüyorsun  ;)

Matematikçilerin şahısın!

Matematikçilerin şahısın!
www.funnyjunk.com

Verdiğin cevaplara göre Matematikçilerin Şahısın!  Sayılara adeta hükümdar olmuşsun. Asal sayılar önünde saygıyla eğilirken, irrasyonel sayılar  el pençe divan duruyor. Sayılarla oynamak senin için çocuk oyunu olmuş. Üstesinden gelemeyeceğin problem neredeyse yok. Eksiklerin yok mu? Elbette var. Hata yapmıyor musun? Elbette yapıyorsun ama matematiğin özünü kapmışsın. Problemlere  nasıl yaklaşacağını öğrenmişsin. Bu senin hayattaki sorunları çözmende de oldukça yardımcı oluyor ;)

Matematikle aran hiç yok!

Matematikle aran hiç yok!

Verdiğin cevaplara göre matematikle aran hiç yok. Sayıları görünce miden başına ağrılar giriyor. Okul yıllarında ''Peki bu karekök bizim gerçek hayatta ne işimize yarayacak?'' diye sorup duruyordun. Nerede yarayacak? Elbette Onedio Testinde :) Yıllarca sana matematik dersleri neden verildi sandın? O dersleri iyi takip etseydin şimdi ya ''Matematikçilerin Şahı'' ya da ''Sayıların Efendisi''ydin ;)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1474
504
389
350
184
169
159
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Köse

Sayıların efendisisin! Sayıların efendisisin! Verdiğin cevaplara göre sana Sayıların Efendisi demek az bile! Sayılar senin için adeta oyun hamuru olmuş. So... Devamını Gör

Nilsu Baran

yanlışları gösterse bi de sonuçta iyi olur

Pasif Kullanıcı

Matematikçilerin şahısın! yok lan bn sallamasyonların şahıyım