Görüş Bildir
Haberler
Bu IQ Testiyle Analitik Akıl Yürütme Yeteneğinin Ne Kadar Gelişmiş Olduğunu Söylüyoruz!

etiket Bu IQ Testiyle Analitik Akıl Yürütme Yeteneğinin Ne Kadar Gelişmiş Olduğunu Söylüyoruz!

Analitik düşünme kısaca; bir problemi veya konuyu tümden gelim yöntemi ile alt konulara ayırıp, her bilgiyi ayrıca değerlendirebilme yeteneğidir.

Biz de bu testimizle; senin 'Analitik Akıl Yürütme Yeteneğinin Ne Kadar Gelişmiş Olduğunu?' söylüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karlı bir havada ormanda kayboldun ve fazlasıyla üşümüş bir halde kendini bir kulübeye attın. Ancak içerisinde gaz lambası, mum ve şömine olan kulübe, çok karanlık ve elinde de bir adet kibrit var. İlk önce hangisini yakarsın?

2. Bir kitaplıktaki dört rafta sırasıyla 16, 20, 25 ve 27 adet kitap vardır. Her rafta eşit sayıda kitap olabilmesi için en az kaç kitabın yeri değiştirilmelidir?

3. 10 saniyen var! 70'i yarıma bölüp dörtte birinden -10 çıkarırsan sonuç ne olur?

4. Biraz zor bir soruyla devam edelim. Bu kelime örüntüsünde soru işaretli yere hangisi gelmeli?

4. Biraz zor bir soruyla devam edelim. Bu kelime örüntüsünde soru işaretli yere hangisi gelmeli?

5. Sence bu puzzle'da kimler ölür?

5. Sence bu puzzle'da kimler ölür?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Devam edelim...

6. Devam edelim...

7. Şunu da cevapla bakalım!

7. Şunu da cevapla bakalım!

8. Beyni kurcalayarak bitirelim! Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Analitik Zekan Uçmuş!

Analitik Zekan Uçmuş!

Senin için bir şey öğrenmek çocuk oyuncağı ve daha da önemlisi elde ettiğin bilgilerin hiçbirini gereksiz olarak görmüyor, günü gelince kullanmak üzere resmen depoluyorsun. Vakti geldiğinde de zihin çekmecenden ihtiyacın olanı çekip çıkarıyor ve kullanıyorsun. Olayları hem bir bütün olarak ele alabiliyor hem de en küçük parçaya kadar irdeleyebiliyorsun. Sorgulayıcı ve araştırmacı bir yapın var. Bir şeyi asla olduğu gibi kabul etmiyorsun çünkü bir bilginin veya davranış biçiminin doğruluğuna kanaat getirmenin en iyi yolunun; sorgulamak olduğuna inanıyorsun. Açıkçası çok da doğru yapıyorsun!

Zekanı Nasıl Kullanacağını İyi Biliyorsun!

Zekanı Nasıl Kullanacağını İyi Biliyorsun!

Sen, nerede nasıl düşünmen gerektiğini çok iyi biliyorsun! İnsanların çoğunda belirli bir zeka türü baskınken sen de hemen hemen hepsi eşit düzeyde ve dengede. Yani kimi zaman kendini duygusallığa kaptırırken kimi zaman soğukkanlılıkla mantıklı bir şekilde düşünebiliyorsun. Bu sayede soyut şeyler üzerinden bile somut veriler elde edebiliyor, başkaları için basit görünen bir şeyden bile önemli bilgiler çıkartabiliyorsun. Ara sıra resmin geneline bakarken ufak detayları kaçırdığın da oluyor ama bunu da zamanla aşacağına eminiz!

Zihnini Arındırmalısın!

Zihnini Arındırmalısın!
i.pinimg.com

Senin her şeyi gereğinden fazla kafaya takan bir yapın var! Bu da seni çoğu zaman odaklanman gereken şeyden uzaklaştırarak hata yapmana ya da sağlıklı düşünememene neden oluyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda başkalarını da mutlu etmeye çalışıyorsun. Birinin senin hakkında ne düşündüğünü ya da söylediği bir şeyi çok fazla kafana takıyorsun. Doğal olarak bu da seni çok yoruyor. Zihnini biraz arındırmalı ve kendini hafifletmelisin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1214
912
280
186
121
83
76
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın