Görüş Bildir
Haberler
Bu Girişimler Başarılarını Çok Çalışmaya Borçlu! O Alanda Eğitim Almaksızın Başarılı Olmuş 10 Girişimci

Bu Girişimler Başarılarını Çok Çalışmaya Borçlu! O Alanda Eğitim Almaksızın Başarılı Olmuş 10 Girişimci

cihan taştan
19.11.2022 - 16:40

Teknik eğitim almaksızın girdikleri sektörü domine ederek zirveyi zorlayan bu girişimciler, başarılarını çok çalışmaya ve akıllı yatırıma borçlular!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Richard Branson

1. Richard Branson

Virgin Group'un kurucusu Richard Branson, tüm girişimciler için örnek teşkil eden bir kariyer çizgisine sahip. Henüz 16 yaşındayken liseyi bırakan ve annesinden ödünç aldığı 100 Pound ile ilk girişimi olan okul dergisini çıkaran Branson, o günden beridir başarının kitabını yazmaya devam ediyor.

2. Debbie Fields

2. Debbie Fields

20 yaşında hiçbir iş tecrübesi olmayan bir ev hanımı olarak iş hayatına atılan Debbie Fields, Mrs. Fields şirketiyle başarı merdivenlerini tırmanmaya başladı. 1990 yılında franchise vermeye başlayan Mrs. Fields Cookies, Amerika'nın en sevilen kurabiye şirketi olmayı başardı.

3. Hamdi Ulukaya

3. Hamdi Ulukaya

Chobani şirketinin kurucusu Hamdi Ulukaya için yoğurdu ABD'ye pazarlayan girişimci demek abartı olmaz. Dil öğrenmek için ABD'ye gittiği dönemde ailesinin tavsiyesiyle batık bir peynir fabrikasını satın alan ve yoğurt sektörüne geçiş yapan Hamdi Ulukaya, bu alanda zirveye oturmayı başardı.

4. Colonel Sanders

4. Colonel Sanders

Kentucky Fried Chicken markasının kurucusu ve marka yüzü olan Colonel Sanders, akaryakıt istasyonundan demir yollarına, sigorta şirketinden askerliğe kadar birçok farklı meslekte çalışmıştı. Aşçılığa dair derecesi ya da eğitimi de yoktu. Başarının merdivenlerini ise kendi açtığı tavuk restoranıyla tırmanmayı başardı.

5. Steve Madden

5. Steve Madden

Liseyi bitirdikten sonra Miami Üniversite'sinde 2 yıl okuyan ve daha sonra Long Island'a geri dönen Steve Madden, 1990 yılında yalnızca 1100 dolar sermayeyle aracının bagajında ayakkabı satarak ticarete atıldı. 1993 yılında kendi ayakkabı mağazasını açan iş insanı ve modacı Madden, kısa zamanda kariyer basamaklarını tırmanarak moda imparatorluğunun sahibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Madam C.J. Walker

6. Madam C.J. Walker

Yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, neredeyse hiç eğitim almayan ve zorlu bir gençlik dönemi geçiren Walker, muzdarip olduğu cilt hastalığının tedavisi için evde çeşitli ilaçlar geliştiriyordu. Geliştirdiği formülleri kapı kapı dolaşarak satmaya başlayan Walker, kısa zamanda kendi kozmetik şirketinin sahibi oldu ve ilk siyahi kadın milyoner olarak adını tarihe yazdırdı!

7. Guy Laliberte

7. Guy Laliberte

Henüz lise öğrencisiyken sanatsal faaliyetlere ve şov dünyasına ilgi duyan Kanadalı iş insanı Laliberte, 18 yaşındayken Avrupa seyahatine çıktı ve geçimini sokaklarda akordiyon çalarak sağlamaya başladı. 1984 yılında arkadaşlarıyla kurduğu Cirque du Soleil sirkiyle devlet destekli bir organizasyonda sahne alan Guy, işinde başarılı olunca farklı şehirlerde gösteri düzenlemeye başladı.

Şu an 5 kıtada faaliyet gösteren şirketin yıllık cirosunun 800 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

8. Coco Chanel

8. Coco Chanel

Dünyaca ünlü moda markası Coco Chanel, oldukça ilginç girişimler arasında yer alıyor. Moda ile ilgili hiçbir bilgisi ve eğitimi olmayan Chanel, yetimhanede bulunduğu dönemde dikiş öğrendi. Daha sonra kendi tasarladığı şapkaları butiklere satarak iş hayatına atıldı. 1913 yılında yatırım alıp kendi mağazasını açan Chanel'in kurduğu şirket, bugün yaklaşık 15 milyar dolarlık değerlemeye sahip.

9. Brian Chesky ve Joe Gebbia

9. Brian Chesky ve Joe Gebbia

Tasarımcılık mezunu olan iki ev arkadaşı, 2007 yılında San Francisco'da tasarım konferansı düzenlendiğini öğrenince ödemekte zorlandıkları ev kiralarını çıkartmak için evlerini misafirlere açarak kahvaltı ve konaklama servisi sunmaya karar vererek girişimcilik dünyasına zorunlu bir giriş yaptı. 

Başarılı bir iş modeli bulduğunu fark eden ekip, yazılım alanında tecrübeli bir arkadaşlarını daha ekibe dahil ederek bugün AirBnb olarak bildiğimiz dev şirketin temellerini attı.

10. John Paul DeJoria

10. John Paul DeJoria

Küçük yaşta ailesi boşanınca koruyucu aileye verilen John Paul, henüz 9 yaşındayken yılbaşı kartları ve gazete satarak çocuk yaşta iş hayatına giriş yaptı. O dönemden itibaren birbirinden farklı birçok işte çalışan John, 700 dolarlık bir kredi çekerek John Paul Michael Systems'ı kurdu. Arabasında yaşayıp kapı kapı dolaşarak ürettiği şampuanı satan John Paul, kısa zamanda Forbes'un en zenginler listesindeki yerini aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın