Görüş Bildir
Haberler
Bu Firmalar Bize Uzaydan İnternet Satacak!

Bu Firmalar Bize Uzaydan İnternet Satacak!

Arif yarar
21.06.2015 - 21:13 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 11:14

Bu Firmalar Bize Uzaydan İnternet Satacak!

Dünyada herkese geniş bant internet sağlama amaçlı yeni bir yarış başladı. Avrupa’nın Airbus Group adlı oluşumu, Paris Havacılık Show’unda, OneWeb için 900 internet uydusu üreteceklerini duyurdular. Eskiden ortaya çıkan ancak bu günlerde Virgin Galactic tarafından yeniden ateşlenen bu yarış; 2018’e kadar bütün Dünya’yı internet sinyalleri ile kapsamayı hedefliyor.

Paris’deki bu duyuru, günümüzün Tony Stark’ı olarak adlandırılan Elon Musk’ın SpaceX roket firması ile FCC’nin birlikte hazırladıkları, deneme amaçlı 2016 da iki adet “MicroSat” internet uydusunun fırlatılması ile ilgili planın dosyalanmasının hemen ardından gerçekleşti. Bu iki adet deneme uydusu, 4000 adetlik geniş bant uydu filosunun ilk adımı olarak planlandı.

Eski iletişim uydularına baktığımızda 5-6 ton veya daha fazla ağırlıktalar ve 35.400km gibi yüksekliklerde bulunuyorlar. Dünya’dan bu kadar uzak olunca, bağlantıların gecikme süreleri çok uzuyor, internet sayfalarını yüklemek aralıklı yavaşlamalar ile gerçekleşiyor ve böyle gelişmiş bir teknoloji, fiber internetle karşılaştırıldığında oldukça kötü kalıyor.

Uzay firmaları da Dünya’ya daha yakın ve küçük uydularla bu gecikme ve yavaşlama sorunlarının önüne geçmek istiyorlar. Ancak bu yarışta sadece buradaki adı geçen firmalar yok. Örneğin Google ve Fidelity firmaları birlikte SpaceX firmasına 1 milyar $ yardımda bulundular. Ayrıca Microsoft kurucularından Paul Allen da SpaceX firmasına para yatıranlardan.

:: Sizce bu yarış gerçekten bir sonraki uzay devrimi olabilir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın