Görüş Bildir
Haberler
Bu Bitkilerin Tatlı Görünüşüne Aldanmayın: Evinizde Tehlike Besliyor Olabilirsiniz!

Bu Bitkilerin Tatlı Görünüşüne Aldanmayın: Evinizde Tehlike Besliyor Olabilirsiniz!

R.G.
08.07.2021 - 16:16

Evinizin, balkonunuzun, bahçenizin en güzel yerinde el bebek gül bebek yetiştirdiğiniz çiçek ve bitkilerin aslında göründükleri kadar masum olmayabilecekleri geldi mi aklınıza hiç? Güzelliğiyle içinize yaşam sevgisi aşılayan birçok bitki, aslında katlinize ferman da yazdırabilir. İşte, tüm cazibesine rağmen 'Aman aman, evlerden ırak!' dedirten 9 bitki.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zakkum

1. Zakkum

Renkli çiçekleri ve her mevsim yeşil kalabilen yapısıyla balkonlarda tercih edilen zakkum bitkisi, göründüğü kadar masum değil. Halk arasında sıkça kullanılan 'Zıkkımın kökünü ye!' söylemi de zararlı bir bitki olduğunu kanıtlar durumda. Yemeyi düşünürseniz nabzınızı bir kontrol edin, deriz.

2. İt Üzümü

2. İt Üzümü

İçerdiği zararlı bileşenler nedeniyle son derece zehirli bir bitki olan it üzümü, masum görünüşü ve 'Bu kesin yenilen bir meyvedir.' algısı ile sizlere tuzak kurma konusunda oldukça başarılı. 2 tanesi bir çocuğa, 15-20 tanesi bir yetişkine ebedi bir uyku sağlayabilir.

3. Yüksük Otu

3. Yüksük Otu

Yüksük otu, kalp yetmezliğini önleyen ilaçlarda etken madde olarak kullanılan bir bitki. Tavsiye etmiyoruz çünkü yüksük otu yiyen birisi, gereğinden fazla dozda kalp ilacı aldığını bilmeli.

4. Nergis

4. Nergis

'Benden kimseye zarar gelmez.' dercesine duruşu ve göz alıcı rengi, nergisi masum bir bitki yapar mı? Yenmesi durumunda buna cevabımız hayır. Soğan kısmındaki zehir yoğun olduğu için daha tehlikeli, bu yüzden uzak durun ve tadını merak etmeyin.

5. Ortanca

5. Ortanca

Bitki ailesinin arada kalan üyesi, küçükler kadar sevilip büyükler kadar sayılmadığı için buna içerlemiş durumda. Geniş bir coğrafyaya yayılan ortanca, yalnızca çiçek tomurcukları yutulduğu zaman gerçekten zararlı bir bitki.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lale

6. Lale

Lale Devri, her ne kadar bizlere zevki ve sefayı hatırlatsa da laleler için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Özellikle ampul kısmında köpekler ve kediler için zehirli bir madde bulunduran lale, yendiğinde kusma ve ishale sebep olabilir.

7. Açelya

7. Açelya

Açelya; sevgiliye duyulan aşkın, özlemin ve imkansız kavuşmaların simgesi. Bahçenizde veya balkonunuzda rengarenk görüntüler oluşturan açelya çiçeği, kendisine duyduğunuz sevgiyi öldürebilecek bir zehirle dolu. Halsizlik, nefes darlığı, kusma gibi semptomlara sebep olabilir.

8. Yasemin

8. Yasemin

Bu listede sizi şaşırtacak bitkilerden bir tanesi de mükemmel kokulu yasemin çiçeği. 'Sen bari yapma!' dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak mide fesadı geçirmenize neden olabilecek bir çiçek. Tabii ki kurutulmuş hali için geçerli değil.

9. Siklamen

9. Siklamen

Kış aylarının en sevilen çiçeklerinden olan siklamenin kökü ve çiçekleri zehirle kaplı. Tadını merak ederseniz sindirim sistemi problemlerine hazırlıklı olun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nesibe Tahir

Bizim balkonda ortanca çiçeği var. Kafam kadar açıyorlar.