Görüş Bildir
Haberler
Bu Bir Yerli Üreticiyi Destekleme Çağrısıdır!

etiket Bu Bir Yerli Üreticiyi Destekleme Çağrısıdır!

Buket Adanç
03.08.2023 - 12:48

Hayata bağlanmanın en iyi yolu üretmektir. Yerlimiz üretirken bize düşen görev onlara destek sağlamaktır. Ülkemizin topraklarında üretilen eşsiz sebze ve meyve cümbüşünün soframızda yerini alması için desteğimizi her geçen gün arttırmalıyız. Kuşaktan kuşağa süre gelen beslenme düzenimizdeki değişime göz atacak olursak doğal ve katkısız ürünlere erişebilmek seneler geçtikçe daha da zor hâle gelmektedir. Yerli üreticilerimize yaptığımız destek ile birlikte hem ülkemizin milli gelirine destek; hem de gelecek nesillerimize tarım ve üretmenin önemini aktarmış oluruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır.

Tarım gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır.

Bizler tarım yapmanın önemini kavrayarak katkısız sofralar kurabilmemiz için tarıma ve yerli üreticiye destek sağlamalıyız. Ülkemize desteğimizi sağladıkça ithalat azalarak dolaylı yoldan milli gelire katkıda bulunmuş olunur. 

“YERLİDEN ALALIM TADINA VARALIM” mottomuzla üreticilerimizden sipariş ettiğimiz ürünlerle beslenerek beslenmenin keyfini yaşayalım. Yarar sağlamış olmanın verdiği haz ile birlikte ağzımızdaki lezzet cümbüşüne dâhil olalım. 

Biz tüketiciler nasıl destek oluruz? Gelin birlikte önerilerimizi inceleyelim.

1. Yerli üreticimizden temin ettiğimiz her ürün güzel ülkemizin bize armağanıdır. Bunun bilincinde olarak alışılmış olan market alış – verişi yerine yerlimizin bulunduğu pazarlarımıza veya online siteler aracılığıyla üreticilerimizle buluşmayı tercih etmeliyiz.

2. Şehir hayatının hızını yavaşlatmak istediğinizde sizlere önerim toprakla haşir neşir olmanız. Toprağın şifalı enerjisinden yararlanıp hem de armağan ettiği o güzel sebze ve meyveleri tüketerek adeta yenilenmiş bir şekilde hayata adapte olabiliriz.

3. Köylerimize giderek hem onları ziyaret edip hem de onlardan yapacağımız alış – verişle birlikte bütçelerine destek olma imkânı sağlarız.

Sizce de ‘Locavore’ ye dönüş zamanı gelmedi mi?

Bu kavram sadece bulunduğu yöreye ait lokal olan gıdalarla beslenmeyi tercih eden bireylere denilen bir tabirdir. Gıda taşımacılığı henüz gelişmemiş şehirleşme bu kadar artmamışken herkes locavore idi. Şimdiye baktığımızda her yer buram buram ithal kokmakta… Zararın neresinden dönersek kârdır bakış açısıyla yerel olarak yetiştirilen gıdalarla beslenmek hava, su, toprağa ve nihayetinde ülkemize de katkı sağlamaktadır. 

Yerli yerinde güzel diyerek hem bireysel hem de ülkece desteğimizi yerli üreticiden esirgemeyip yanlarında konumumuzu alalım.

Instagram

Facebook

YouTube

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın