Görüş Bildir
Haberler
Bu Araba Renk Değiştiriyor! BMW i Vision Dee ile Tanışın!

Bu Araba Renk Değiştiriyor! BMW i Vision Dee ile Tanışın!

Lisa Campton
24.01.2023 - 17:26

Otomobil severlerinin favori fuarı olan CES bu sene CES 2023 adıyla birbirinden farklı, birbirinden teknolojik otomobilleri takipçilerine tanıttı. BMW de sevenlerini yüzüstü bırakmadı ve fuarda ilginç ve bir o kadar dadikkat çeken İ Vision Dee otomobilini tanıttı.

Gelin birlikte BMW'nin i Vision Dee otomobilinin ilginç özelliklerini inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Renklerin yeni hakimi: i Vision Dee

Renklerin yeni hakimi: i Vision Dee

i Vision Dee'nin en belirgin ve göze çarpan özelliği renk değiştirebilme yeteneği. Yeni otomobilimiz bukalemunları kıskandırabilecek sayıda renk değiştirebiliyor. BMW renk değiştirme konseptini ilk olarak CES 2022'de tanıttığı BMW İX aracında tanıtmıştı ama sadece 3 renk ile kısıtlıydı bu renk değiştirme özelliği.

i Vision Dee toplam 32 farklı renk değiştirme özelliğine sahip.

i Vision Dee toplam 32 farklı renk değiştirme özelliğine sahip.

Yeni otomobilimizin renk değiştirme özelliği ise oldukça çeşitli.

BMW, bir önceki aracında kullandığı sistemi yeni otomobilinde gövdenin tamamına 240'tan fazla bireysel alan oluşturacak biçimde entegre ederek 32 farklı renk elde etmeyi başardı. Üstelik bu kez sadece gövde panelleri değil jantlar da renk değişimine dahil edilmiş.

Yani renk değişimi aracınızın her noktasında yapılabiliyor.

Dijital özellikleri...

Dijital özellikleri...

Bu zamana kadar  i Vision Dee'nin sadece renk değiştirme özelliğinin üzerinde durduk biraz da çığır açan dijital özelliklerini inceleyelim. Aslında yeni aracımız görsel anlamda da dikkat çekici yenilikler yapmış olsa da dijital olarak yaptığı yenilikler çok daha ileriye yönelik ve bilim kurgu filmi havasında.

Head-up Dısplay (BMW Karma Gerçeklik Kaydırıcı)

Head-up Dısplay (BMW Karma Gerçeklik Kaydırıcı)

BMW Karma Gerçeklik Kaydırıcı, ön camı aşamalı olarak tam ölçekli bir portala dönüştürerek dijital bir deneyim sunan merkezi işletim kontrolüdür.

Ön konsoldaki Shy-Tech dokunmatik sensörler, sürücünün ön cama yansıtılacak dijital içerik için 4 farklı seviye ayarlamasını sağlıyor. Bu seviyeler sürüşle ilgili bilgilerle başlıyor, iletişim sisteminden içerik ekleniyor, artırılmış gerçeklik yansıtma özelliğine geçiliyor ve tamamen sanal bir dünyaya giriliyor.

Kısaca adeta bir sanal oyununun içindeymiş gibi hissediyorsunuz.

İnteraktif iletişimi de önemli bir detay.

İnteraktif iletişimi de önemli bir detay.

BMW i Vision Dee i otomobilin dışından da duyulabilen karakteristik bir sese sahip. Adeta bir insan gibi siz ve çevrenizdeki diğer insanlarla konuşabilme özelliğine sahip. Daha önce telefonlarımızda ve bilgisayarlarımızda gördüğümüz bu sistem i Vision Dee ile birlikte otomobillerimize de taşındı.

BMW i Vision Dee ile ister sürüş sırasında ister sanal bir yolculukta olun, en önemli çalıştırma modunun sesli etkileşim olduğunu görüyoruz. Diyalog yoluyla insan ve otomobil arasında doğal ve duygusal bir ilişki kuruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fijital simgeler.

Fijital simgeler.

BMW i Vision Dee, çeşitli duyguları gösterebilmesi için farları hareket sensörüne sahip. Adeta gelecekten gelmiş gibi görünen otomobil farlarında oluşturduğu animasyonlu yüz ifadeleriyle otomobilin duygularını görsel olarak ifade ediyor.

Aracınız yanına gittiğinizde size göz kırparsa şaşırmayın 😅.

Kişisel avatar.

Kişisel avatar.

Aslında bu özelliğe BMW i Vision Dee'nin karşılama seremonisi diyebiliriz. Otomobilinizin yanına gittiğinizde sizi tanıyor ve size akıllı şekilde uyum sağlıyor, sizi sürücü yan camlarında kişisel avatarınızla karşılıyor. Ayrıca kapıları otomatik olarak açıyor ve güzel bir hoş geldin karşılaması sunuyor.

BMW i Vision Dee'nin Tanıtım Videosu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın