Görüş Bildir
Haberler
Bir Mucize! Selenyum Kaynağı Brezilya Fındığının Sağlığa Olan Faydalarını Duymuş muydunuz?

Bir Mucize! Selenyum Kaynağı Brezilya Fındığının Sağlığa Olan Faydalarını Duymuş muydunuz?

İçindeki selenyum miktarıyla ün yapmış bu fındığı tüketmek size tahmin ettiğinizden çok daha fazla fayda sağlayabilir. Marketlerde bulunması zor bir ürün olsa da biraz araştırmayla internet üzerinden veya yurt dışından sipariş edebilme olanaklarınız mevcut. Siz de hayatınıza sağlığınıza fayda sağlayabilecek yeni ürünler katmak isterseniz uzmana danışarak Brezilya fındığını beslenmenize ekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Selenyum ile dolu

1. Selenyum ile dolu

Brezilya fındığı bir numaralı selenyum kaynağıdır. Peki nedir bu selenyum? Selenyum, güçlü bir antioksidan güce sahip olduğu, serbest radikallerle savaştığı ve inflamasyonu yatıştırdığı için genel sağlık açısından son derece hayati olan bir mineral. Buna rağmen bazı çalışmalar dünya çapında yaklaşık 1 milyar insanın selenyum eksikliğinden muzdarip olduğunu gösteriyor. Selenyum ayrıca, toksik cıva seviyelerini ve dolayısıyla vücutta kanser insidansını azaltmaya da yardımcı olduğundan düzenli şekilde vücutta bulundurulması gereken mineraller arasında.

2. Daha güçlü atan bir kalbi kim istemez!

Brezilya fındığı, şaşırtıcı bir şekilde, HDL veya kolesterol veya omega-3 yağ asitlerinin iyi formları olarak bilinen, sağlıklı doymamış yağ içeriğine sahiptir: Oleik asit ve palmitoleik asit. Brezilya fındığındaki doymamış yağlar, magnezyum, E vitamini ve selenyum içeriği vücudun kolesterol profilini dengelemek ve kalp sağlığını iyileştirmekle bağlantılıdır.

3. Vücuttaki iltihaplanmalara karşı etkili

Bu fındıktaki yüksek ellagik asit ve selenyum seviyeleri onu top seviyedeki bir anti-enflamatuar besin kaynağı haline getirmekte. Ellagic asit ayrıca güçlü nöroprotektif özelliklere de sahiptir. Brezilya fındığında bulunan çinko iltihapları azaltır ve toksinleri temizlemeye yardımcı olur.

4. Artan erkeklik hormonu

Brezilya fındığı, yüksek selenyum içeriği ile testosteron için bir superfood olarak bilinir. Journal of Andrology'de yayınlanan bir araştırmaya göre selenyum sperm kalitesini, hareketliliğini ve hacmini geliştirmeye yardımcı olabilir. Bu da erkeklerde testosteron seviyeleri ile bağlantılıdır ve düzenli ve doğru tüketiminde testosteron düzeyi yükselir, sperm sayısı artar.

5. Kansere karşı savaş!

Brezilya fındığı içindeki bol miktarda antioksidan ile kanser ve koroner kalp hastalığı dahil olmak üzere birçok kronik hastalığı önlemeye yardımcı olabilmektedir. Selenyum mevcudiyeti ile sağlanan glutatyon, vücudun kansere neden olan tüm bölgelerindeki serbest radikalleri ortadan kaldıran enzimatik bir antioksidandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tiroid bezini düzene sokabilir.

Brezilya fındığındaki selenyum içeriği, tiroid bezinin düzgün çalışmasında önemli bir rol oynar. Tiroid bezi, vücuttaki bazı temel hormonların üretildiği, dağıtıldığı ve düzenlendiği yerdir.

7. Cildinizle daha barışık olmanıza yardımcı olabilir :)

Brezilya fındığı gerekli olan vitamin ve besin maddelerinin kapsamlı bir profilini çizebilir. Bu yüzden özellikle cilt sağlığını iyileştirmek için iyi bir tercihtir. Selenyum, omega 3 yağ asitleri, C ve E vitaminleri cilde sağlıklı bir parlaklık kazandırır ve cildin elastikiyetini artırır, böylece erken yaşlanmayı önler. Ayrıca yine içeriğindeki selenyum, kırışıklıklara ve hatta cilt kanserine neden olan cilt hücrelerinden serbest radikalleri çıkarabilen güçlü bir antioksidan bileşik olan glutatyonun aktivitesini uyarır. Ayrıca Brezilya fındığı yağı, cilt kuruluğu, egzama ve sedef hastalığının önlenmesine yardımcı olan mükemmel bir yumuşatıcıdır.

8. Güneş kremi niyetine Brezilya fındığı:

8. Güneş kremi niyetine Brezilya fındığı:

Brezilya fındığındaki bakır cildi zararlı ultraviyole ışınlarından koruyan ve böylece cilt kanserini önleyen bir renk pigmenti olan melanin üretimine yardımcı olur.

9. Sivilcelere güle güle

Brezilya fındıklarındaki yüksek çinko içeriğinin akneye karşı koruma sağladığı veya görünümünü azalttığı gösterilmiştir. Fındık tüketimini düzenli hale getirerek veya Brezilya fındığı yağı uygulayarak sivilcesiz bir tene sahip olabilirsiniz. Fakat içeriğindeki yüksek yağ oranından ötürü tüketim miktarı için uzmana danışmanız öneriliyor.

10. Protein yalnızca etten mi alınır?

Sağlığınız açısından günlük protein alımının önemli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Fakat et veya protein içeren farklı ürünler tüketmiyorsanız protein ihtiyacınızı karşılamak için bu fındıklardan yiyebilirsiniz. Ayrıca protein kaynağı olması sebebiyle kas gelişimini de olumlu yönde etkilemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çinko eksikliğini tedavi edebilir.

11. Çinko eksikliğini tedavi edebilir.

Brezilya fındığı içeriğindeki çinko Acrodermatitis enteropathica'nın tedavisine yardımcı olur. Bu, vücudun yeterli miktarda çinko ememediği nadir bir genetik bozukluktur.

12. Daha sağlıklı ve gür saçlar!

Fındıklardaki bir amino asit olan L-arginin esas olarak alopesi ya da erkeklerin kellik tedavisinde kalın tüylerin büyümesini teşvik ettiği için kullanılır. Brezilya fındığı ayrıca saçları parlak, sağlıklı ve kırılmaya daha az eğilimli hale getiren omega 3'ler, E vitamini ve selenyum bakımından da zengindir.

13. Akıl sağlığında etkili

Tiamin açısından zengin olan Brezilya fındığı, sinir sistemini sağlıklı ve güçlü tutmaya yardımcı olur. Ayrıca Alzheimer ve stresi ile ilişkili zihinsel bozuklukların önlenmesine yardımcı olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
11
6
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Biz daha kendi fındığımızı fıstığımızı alamıyoruz birde brezilya fındığı alacağız :D

Domalt Trump

Lan onedio muhalif olduğun belli. Türk fındığı yenmesin diye Brezilya fındığına galeri yapmışınız sizi gidi sizi amk. :D

sesse

500 gr inidirimli 86 tl gördüm bir yerde kim alacak bunu, kim yiyecek evde savaş çıkar