Görüş Bildir
Haberler
Bozdağ: Vatandaşlıktan Çıkarmaya İlişkin 'Gerekli Çalışmalar Yapılacak'

Bozdağ: Vatandaşlıktan Çıkarmaya İlişkin 'Gerekli Çalışmalar Yapılacak'

Onedio Medya
06.04.2016 - 12:50 Son Güncelleme: 06.04.2016 - 13:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terör örgütünün yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil tüm önlemleri almak durumundayız' açıklamasının ardından Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin çalışma başlatılacağını söyledi ve 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması yeni bir kuralı öngörüyor. Gerekli çalışmalar yapılacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bozdağ bu sabah yaptığı açıklamada 'Teröre karışanların vatandaşlıktan çıkarılması konusu yeni bir konudur, yeni bir kural konulmasını öngörüyor bu açıklama üzerine gerekli çalışmalar yapılacaktır' dedi.

Türk Ceza Kanunu'nda 'terör ve terörist' tanımlarının bulunmadığını da söyleyen Bozdağ, bununla ilgili de devam eden bir çalışma olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Avukatlar Günü nedeniyle Beştepe'de yaptığı konuşmada 'Belki biz bir ölüyoruz ama en az 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz. Bu, bu şekilde devam ediyor. Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar' ifadelerini kullanmıştı.

Kimlik bilgilerinin sızdırılması

50 milyona yakın vatandaşın kimlik bilgilerinin bir internet sitesinde yayımlanmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Bozdağ, 'Nereden, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında. Bu, Türkiye'deki seçmen sayısına yakın. Bildiğiniz gibi YSK, seçmenlere ilişkin bilgileri siyasi partilerle de paylaşıyor. O nereden sızdı, nasıl sızdı bunun araştırılması, tahkik edilmesi, üzerinde durulması lazım. Öyle zannediyorum ki dün bu haberlerin çıkmasından sonra gerekli tahkikat hem adli boyutuyla hem idari boyutuyla başlatılmıştır' dedi.

Zarab sorusuna Pensilvanya yanıtı

Zarab sorusuna Pensilvanya yanıtı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir gazetecinin 'Zarab duruşmasıyla ilgili olarak ABD'den bilgi talebi geldi mi?' sorusuna 'Onu Pensilvanya'nın bedduacısına sorun' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
20
11
6
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

ilk kimi çıkaracaklar vatandaşlıktan .tabi ki muhalifleri.

ken takabayashi

ilk güleni cikarirlar herhalde. sonra kafalarina göre kimi sevmiyolarsa, milletin hicbirsey dinledigi yok, bu terörist de tamam yedi sülalesine söverler kims... Devamını Gör

Dromaeosauridae

kapak güzeli sen hala kamera karşısına geçebiliyr musun? akepe pişkinliği bu olsa gerek,yok mu pek muhterem hocaefendin için güzel namelerin anlat hele twitt... Devamını Gör