Görüş Bildir
Haberler
Böyle Bir Aşk Leyla İle Mecnunda Bile Yok: Ölmeden Önce Mutlaka Okunması Gereken 10 Aşk Kitabı!

Böyle Bir Aşk Leyla İle Mecnunda Bile Yok: Ölmeden Önce Mutlaka Okunması Gereken 10 Aşk Kitabı!

Geçmişten günümüze kadın ve erkeğin birbirine karşı beslediği duyguları, bedensel ve ruhsal olarak ifade etme şekli olarak bilinen aşk; yaşanılan hayat boyunca tadılması gereken olgulardan biridir. Temelinde dürüstlük, geçmiş ve gelecek ile ilgili tüm detaylar ve farklı yönleri anlatmaya dayanan ve samimi bir sevgi bağı oluşmasını sağlayan aşk üzerine tarih boyunca birçok film, kitap ve roman yazılmıştır. 

Aşk kitaplarını okuyanlar genellikle duygusal bağı kuvvetli olan insanlardır. Aşk kitapları her kütüphanede olması gereken ve zaman zaman içine girdiğimizde kendimizi bulabileceğimiz konuları içeren kitaplardır. Dünyaca ünlü yazarlar dâhil ülkemizde de birçok aşk kitabı hali hazırda herkes tarafından ilgiyle okunmaktadır. Bazen okuduğunuz bir kitabı belirli bir zaman sonra yaşadığınız hissiyatla tekrar tekrar okumaya doyamazsınız. Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Arzu ile Kamber ya da Ferhat ile Şirin gibi nice aşk hikâyeleri hala günümüzde ikili ilişkilerde bahse konu geçen aşk hikâyeleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk Nedir?

Aşk kitaplarında anlatıldığı üzere bir insan eğer uykusuzluk çekiyorsa, kalp çarpıntısı varsa, ağlama ya da gülme nöbetleri geçiriyorsa, iştahsızlık yaşıyorsa, el terlemesi ya da baş dönmesi gibi fiziksel göstergeler yaşıyorsa bunlar aşık olduğu anlamına gelir. Aşk kitaplarında kimi zaman bitmeyen özlem kimi zaman kıskançlık kimi zaman başkasıyla paylaşamama gibi olgular, kimi zaman ise aşkının uğruna yapılan emek ve çabalar anlatılır. İşte bu kitaplar arasından seçtiğimiz on tane aşk kitabı ile ilgili açıklamaları bu makalemizde bulabilirsiniz. Her aşk kitabının içersin de kendisine bir pay çıkarabilecek olan okuyucular, yaşadıkları duygusal döneme göre aşağıdaki kitaplardan herhangi birini seçebilirler.

1. Anna Karenina

1. Anna Karenina

Lev Tolstoy’un dünyaca ünlü bu romanında aşk kitapları denildiği zaman akla gelen ilk üç kitaptan biridir. Moskova ve Petersburg da geçen fakir ve soylu yaşamı ile 19. yüzyıl aşkı ve ilişkilerine dair yazılmış eşsiz bir gözlem gücüne sahip romanlardan biridir. Evli bir kadının sevgilisi ile kocası arasında kaldığı ve toplumsal yargıları anlatan bir kitaptır. Gittiği her yerde bu yargılamadan kurtulamayan Anna’nın aşk hikayesini anlatıyor.

2. Kolera Günlerinde Aşk

2. Kolera Günlerinde Aşk

Yarım yüzyıl süren bir aşkın öyküsü Gabriel Garcia Marcos tarafından kaleme alınmıştır. Ustanın gerçek bir destana dönüştürdüğü romantik aşka dair bütün zaman dilimini anlatır. Çağdaşlaşma yolunda giden bir toplum içersinde alaycı bir eleştiri ile aşk acısının ne olduğunu anlatan bir kitaptır. Yazarın bu kitabı yine başyapıtı sayılan Yüzyıllık Yalnızlık isimli kitabının yanında okuyuculara çok ruhani ve duygusal dakikalar yaşatıyor. 50 yıl süren bir aşkı anlatan bu kitabı okurken başka hiçbir şeye odaklanmamız ve yaşamanız gerekir.

3. Kırmızı ve Siyah

3. Kırmızı ve Siyah

İlk baskısı 1830 yılında yapılan Kırmızı ve Siyah isimli Stendhal imzalı roman Türkçeye çevrilirken Kızıl ile Kara olarak da raflarda yerini almıştır. Zaman geçtikçe büyüyen bir aşkın hikâyesini anlatan kitapta duygu karmaşalarının aşka yansımaları okuyucuya geçirilmeye çalışılmıştır. Aşka dair korkular, ateşli tutku duraksamalar ve aşkın yaşama olan etkisi bu kitapta okur severlerle buluşuyor. Aşk yaşantınızda bir eşsizlik katmak istiyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız.

4. Aşk ve Gurur

4. Aşk ve Gurur

Taşralı bir beyfendi ile varlıklı ve soylu bir toprak sahibinin kızı arasındaki çatışma dolu aşkı anlatan kitaptır. İngiliz edebiyatının en sevilen kahramanlarının yaşadığı aşk, sıradan insanların günlük hayatta birbirlerine karşı duydukları hisleri derinlemesine bir şekilde anlatır. Jane Austen tarafından yazılan bu roman okuyucular tarafından özsaygının aşkta yer alması konusunu anlayabilmesi için birebirdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Vadideki Zambak

5. Vadideki Zambak

Hiç şüphesiz ki Balzac edebiyat dünyasının en renkli yazarlarından biridir. Bu kitapta aristokrat bir ailenin en küçük çocuğu ile ünlü kontun erdem sahibi eşi arasında yaşanan ve imkânsızlık üzerine kurulmuş olan platonik bir aşkı anlatır. Toplumsal yaşam içerisinde aşkın aşamayacak konularında olduğunu otobiyografik bir tarzda anlatır. Kitabın ana karakteri olan Felix platonik aşkını ilahi bir varlık olarak değerlendirir ve hayatını tamamen ona duyduğu aşka adar. Evli bir kadına aşık olan ve kadın tarafından reddedilmesine rağmen aşkından vazgeçememesini anlatıyor. Duygu kuyucuya o kadar güzel geçiyor ki yazarın kaleminin kalitesini yansıtıyor.

6. İlk Aşk

6. İlk Aşk

Turgenyev tarafından 1800’lü yıllarda yaşanan ve okuyanın aklını başından alacak kadar âşık olduğu bir gençlik romanıdır. Öyle ki duyduğu aşkın mutluluğu ile yaşadığı acıları hiçbir şekilde anlamayan 16 yaşındaki Vilademir kendinden yaşça büyük olan Zinaida’ya âşık olmuş ve gözü hiçbir şey görmemektedir. Biraz dram biraz da trajikomik olan bu roman aşkın ilk duygularını çok iyi bir şekilde sergiler.

7. Beyaz Geceler: Bir Hayalperestin Anılarından

7. Beyaz Geceler: Bir Hayalperestin Anılarından

Yine dünya klasiklerinden olan ve Dostoyevski tarafından okullara kazandırılan öykü çok etkili bir aşkı anlatır. Okuyucuları içine çeken ve sadece dört gece süren bir aşkın bir ömre nasıl yayıldığını anlatan bir kitaptır. Bu kitabı okuduktan sonra âşık olduğunuz kişiye gerçek duygularınızı anlatmak için geç kalmamanın ne demek olduğunu da anlayacaksınız. Aşk tek kişi ile değil karşılıklı yaşandığı zaman mutluluk verir.

8. Kürk Mantolu Madonna

8. Kürk Mantolu Madonna

Hiç şüphesiz ki Türk edebiyatına yazmış olduğu aşk kitaplarıyla ve eserleriyle damgasını vuran Sabahattin Ali’nin en ünlü romanlarından bir tanesidir. Betimlemeler ve anlatımlarına hayranlık duyulacak ve yaşadığı aşkı iliklerimize kadar hissedebileceğiniz bu kitap, kısa sürede sizi yıllar öncesine götürebilecek kalitededir. Aşk her zaman masallarda olduğu gibi mutlu bitmez. İşte bu kitapla tutkulu bir aşkın hüzünlü sonunu ve nedenlerini öğrenebilirsiniz. Yaşam ile ölüm arasındaki en büyük tutku olan aşk her zaman mutluluk değil acı ile geçen bir ömrü de yaşatabilir insana.

9. Aşk-ı Memnu

9. Aşk-ı Memnu

Halit Ziya Uşaklıgil‘in yazmış olduğu kitap filmlere de konu olmuştur. Geçmiş dönemde dizi olarak da izleyicilerle buluşan kitap gerçek bir aşkın hikâyesini anlatır. Ancak bu aşk, tutku, ihtiras ve yasaklarla doludur. Okuduğunuz her satırda duygu fırtınasını fazlasıyla hissedeceksiniz ve böyle aşk olur mu diyeceğiniz bir hikâye. Aşk duygusunu yaşayanların karşısındaki kişiye duydukları sevgiden dolayı ölümü bile göze alabileceğini anlatan bir kitap. Batılı anlamdan popülaritesini hiç yitirmeyen bir romandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yüreğim Seni Çok Sevdi

10. Yüreğim Seni Çok Sevdi

Canan Tan ülkemizin en büyük aşk kitabı yazarlarından biridir. Romantizm ve aşk kitapları denildiği zaman ilk akla gelen isimlerdendir. Onun kaleminden çıkan ve 2007 yılında yayınlamış olduğu bu kitap her yaşa hitap eden ve her yaşı içine çekebilen bir hikâyeyi anlatır. Aşkın fedakârlık gerektirdiğini anlatan bu kitapta Nazım Hikmet’in yazdığı aşk şiirlerine de yer verilmiştir. Sevdiği kadını ailesine kabul ettiremeyen ve ailesini aşkına karşı tercih etmek zorunda kalan bir gencin hikâyesidir. Başkaları ile evlenmelerine rağmen birbirlerini asla unutamayacak iki genç.            

Tüm bu aşk kitaplarını, karakterlerine bürünerek, yaşayarak okumak isteyenler https://www.kitapabi.com/ sitesinden kolaylıkla satın alabilir. Aşkın her halini bu kitaplar içerisinde bulmak için aşk kitapları kategorilerini inceleyerek daha fazlasına da sahip olabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın