Görüş Bildir
Haberler
Boyamanın Yaşı Olmaz: Tüm Dünyada Trend Olan Yetişkinler İçin Boyama Kitabı

Boyamanın Yaşı Olmaz: Tüm Dünyada Trend Olan Yetişkinler İçin Boyama Kitabı

Magarica
28.08.2015 - 14:16 Son Güncelleme: 28.08.2015 - 15:39

Johanna Basford tarafından hazırlanan ve tüm dünyaya adeta bir virüs gibi yayılan boyama kitapları Türkiye'de de etkisini göstermiş durumda. Küçük büyük demeden kendimizi boyamaya vermiş, tek derdimizin 'renk' olduğu zamanlara dalmış bulunuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki, neden bir anda kendimizi bu dünyanın içine kaptırdık?

Peki, neden bir anda kendimizi bu dünyanın içine kaptırdık?

Boyama kitabı alırken pek çoğumuzun sebebi aynı: kafa dağıtmak. Çocukken ebeveynlerimizin bizi oyalamak için kullandığı boya kitabını, şimdi kocaman insanlar olmuş bir halde kendimiz kullanıyoruz. Bunun sebebi ise aslında hayatın bizi yoran ve zorlayan kısımlarından biraz olsun uzaklaşmak.

Boyama yaparken aslında gerçek bir meditasyon yapyoruz.

Boyama yaparken aslında gerçek bir meditasyon yapyoruz.

Pek çok psikolog benzer şekilde görüş bildiriyor. Kağıt ile kurduğumuz bağ, kitap okurkenki dokunuşumuzdan çok daha farklı, çünkü boyama yaparken elimizde oluşan ritmik hareketler kağıda dokunuşumuzu da farklılaştırıyor.

Aynı dokunuşu ve hareketi bir süre tekrarlıyor olmaksa bir konsantrasyon gerektiriyor ve tüm bunların birleşimi ile boyama meditasyona dönüşüyor.

Tüm bunların yanı sıra yaratıcılığa etki ettiği uzmanlar tarafından söyleniyor.

Boya olarak çoğunlukla kuru boya tercih edilse de sulu boya ve keçeli kalem tercih edenler de var.

Yalnız keçeli kalem için sayfanın kalınlığına dikkat etmek gerekiyor, çünkü arka sayfaya geçtiğini gördüğünüzde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her ne kadar daha çok kadınların tercih ettiği bir uğraş olarak görülse de, aslında pek çok erkek tarafından da tercih ediliyor.

Kız arkadaşının kitabından bir figür ya da bir sayfa boyamakla başlayan pek çok erkek, sonrasında kendi için de bir adet ediniyor!

Ortaya çıkan birbirinden güzel ve farklı şaheserleri değişik konseptlerle instagram'dan paylaşmaksa, bir diğer trend!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boyama kitabıyla başlayan trendin farklı şekillerde devam ettiğini de söylemeden geçmeyelim! İnternet üzerinden çıktılar alıp farklı çalışmalar yapanlara da rastlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
7
3
2
2
2