Görüş Bildir
Haberler
Boş Gebelik Ne Demek? Belirtileri Nelerdir?

Boş Gebelik Ne Demek? Belirtileri Nelerdir?

Şebnem Sucu
21.01.2022 - 10:30

Gebelik testinin pozitif çıkmasına ve hamilelik belirtilerinin yaşanmasına rağmen birçok kadın üzücü sonuçlarla karışılabiliyor. Erken gebelik kayıplarının yarısından fazlasını oluşturan boş gebelik, ne yazık ki yumurtanın döllenerek rahme yerleşmesine fakat embriyonun oluşmamasına neden olabiliyor. Bebek bekleyen herkesin başına gelebilecek boş gebelik ne demek? Belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boş gebelik halk arasında su gebeliği olarak bilinmektedir. Hamileliğin ilk 3 ayında görülen bu durum, yumurta ve spermde kalite düşüklüğü ya da kromozom bozukluları sebebiyle oluşabiliyor. Bazı kadınların henüz hamileliğinin farkında olmadan karşılaştığı boş gebelik, sabah bulantısı ve meme hassasiyeti gibi erken gebelik belirtilerinin yaşanmasına da neden olabiliyor. Peki, boş gebelik ne demek? Belirtileri nelerdir? Konuyla ilgili detayları sizin için hazırladık…

Boş Gebelik Ne Demek?

Boş Gebelik Ne Demek?

Boş gebelik; gebelik kesesinin oluşması ancak gebelik kesesi içinde embriyonun bulunmamasıdır. Tıpta blighted ovum şeklinde ifade edilen boş gebelik durumunda yumurta ve sperm döllenerek kese oluşturur ancak embriyo gelişmez. Hamileliğin ilk 3 aylık döneminde meydana gelen boş gebelik; düşük kaliteli sperm, yumurta, anormal hücre bölünmesi ya da kromozom bozukluğundan dolayı ortaya çıkar.

Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Boş gebelikte progesteron ve östrojen hormonlarında artış yaşanacağından normal bir gebelikte görülen mide bulantısı ve göğüslerde hassasiyet gibi tüm belirtiler yaşanabilir. Gebeliğin ilk işaretlerinden biri olan adet gecikmesi de boş gebelikte yaşanan bir durumdur. Yapılan test pozitif çıkarak kişileri hüsrana uğratabilir. Boş gebelikler de bazen kasıklarda kramp ve hafif kanamalar da görülebilir. Öte yandan boş gebelik bazı kadınlarda hiçbir semptom göstermemektedir.

Boş Gebelik Nasıl Sonlandırılır?

Boş Gebelik Nasıl Sonlandırılır?

Boş gebeliğin iki çeşit tedavi seçeneği mevcuttur. İlki ilaç kullanımı ile düşük yapılması diğeri ise kürtajdır. İlaç tedavisinde rahme yerleşen dokuların atılması birkaç gün sürebilir ve şiddetli kanamalar görülebilir. İlaç ağız yolu alınır veya vajinaya yerleştirilir. Kürtaj ise dokunun bir kerede vücuttan tamamen çıkarılmasına yöneliktir. Boş gebelik mutlaka sonlandırılmalıdır. Boş gebeliğin normal bir gebeliğe dönüşme ihtimali yoktur. Yeni bir gebelik planı için en az 2-3 adet döneminin geçmesi tavsiye edilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın