Görüş Bildir
Haberler
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla Neden İstifa Etti? Hakan Atilla Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla Neden İstifa Etti? Hakan Atilla Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Sunay Korkmaz
08.03.2021 - 13:42

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, kendi isteğiyle genel müdürlük görevinden istifa etti. Hakan'ın istifası kabul edildi. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde ABD'yi ziyaret eden Hakan Atilla, 'İran'a olan yaptırımlarını delmek ve bankacılık sahtekarlığı' gerekçesiyle tutuklandı ve 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının dolmasına 4 ay kala tahliye edilen Atilla, Türkiye'ye döndükten sonra Borsa İstanbul Genel Müdürü olmuştu. 2019 yılından beri Borsa İstanbul'un Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Atilla'nın neden istifa ettiği ve hayatı merak ediliyor? Peki, Hakan Atilla Kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Hakan Atilla'nın biyografisi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakan Atilla Neden İstifa Etti?

Hakan Atilla Neden İstifa Etti?

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, kendi isteğiyle genel müdürlük görevinden istifa etti. Hakan'ın istifası kabul edildi. 2019'dan beri Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Atilla'nın 8 Mart 2021'de istifa etmesi ABD basınında, Joe Biden yönetimiyle ilişkileri iyileştirmek isteyen Türkiye'nin bir jesti olarak değerlendirildi.

Borsa İstanbul'dan Açıklama Geldi!

Borsa İstanbul'dan Açıklama Geldi!

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Sn. Mehmet Hakan ATİLLA'nın kendi isteğiyle 08.03.2021 tarihinden itibaren Genel Müdürlük görevinden istifa etmesi nedeniyle, 08.03.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile istifası kabul edilmiştir. Borsamız kararı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na bildirilmiştir.”

Hakan Atilla Kimdir?

Hakan Atilla Kimdir?

1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezundur.

1995'te Halkbank'ta Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı unvanıyla göreve başlayan Hakan Atilla, bunun ardından Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde uzman sıfatıyla görev aldı.

Son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Hakan Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı.

2011-2016 yılları arasında Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Burçin Atilla ile evli olan Hakan Atilla 51 yaşında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın