Görüş Bildir
Haberler
Bora Farsak Yazio: Demokrasi mi Dediniz?

etiket Bora Farsak Yazio: Demokrasi mi Dediniz?

Prof.Dr.Bora Farsak
30.07.2021 - 14:01 Son Güncelleme: 01.08.2021 - 12:00

Demokrasi hiç kuşkusuz ki dünya tarihinin en güzel gelişmelerinden birisidir. Eğitilmiş toplumlarda çok seslilik her zaman için daha iyiye, daha güzele ulaşmanın bu şekilde de mükemmeli bulmanın en iyi yoludur.

Ama eminim ki sadece benim değil bu yazıyı okuyan herkesin de aklına geldiği gibi demokrasi bazen bir lüks değil midir? Bu soruyu siz de sormuyor musunuz?  Ayrıca sizin özgürlüğünüzün başladığı yerde benim özgürlüğüm sona ermektedir. Özellikle de bu Covid döneminde.

100 yılda bir dünyaya gezmeye gelen kutup ayısı maalesef ki bize denk geldi. Bu pandemi ile bizim neslimiz karşılaştı. Hiç karşılaşmadığımız, hiç alışık olmadığımız birçok başlıkla yüz yüze geldiğimiz gibi alışmak zorunda kaldığımız birçok değişiklikle de yüzleşmek ve kabullenmek zorunda kaldık. Diyeceksiniz ki bunun demokrasiyle ne gibi bir alakası var: Aşı ve aşı reddi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin özgürlüğünüzün başladığı yerde benimki bitti. Hatta daha da kötüsü söylenebilir; sizin özgürlüğünüzün başladığı yerde benim hayatım bitebilir.

Sizin özgürlüğünüzün başladığı yerde benimki bitti. Hatta daha da kötüsü söylenebilir; sizin özgürlüğünüzün başladığı yerde benim hayatım bitebilir.

Aşı olmam, maske takmam, ilaç almam. İyi güzel de bunlar sadece seni değil, beni de etkiliyor. Çok güzel bir üçleme vardır biliyorsunuz; feminizm kocayı bulana kadar, komünizm parayı bulana kadar, ateizm uçak düşene kadarmış.  Burada da aslında uçak düşüyor ve maalesef ki hastaneler şu anda aşı olmamış ölümü bekleyen pişman insanlarla dolu. Tercihiniz ölmekse ben buna saygı duymak zorundayım, dükkan sizin. Ama eğer tercihiniz benim ya da yakınlarımın hayatını etkiliyorsa özür dilerim demokrasinin benim için bittiği noktadayız. Böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değil. Bir şekilde kısıtlamalar getirilmeli ve devlet bu konuda eleştirilere kulağını kapatıp yaptırımlar almalıdır. Demokrasinin beşiği Fransa'da ve en gelişmiş ülke olarak kabul edilen Amerika'da yaptırımlar işleme konmuştur.

Benzer  bir komedi de aşı secimi konusunda yaşanmıştır. A  aşısını mı olmak istersiniz, B aşısını mı olmak istersiniz? Paramedikal yani tıp dışı insanlara böyle bir opsiyon sunulamaz. Hatta, ben dahil tıp okumuşların da büyük bir kısmına sorulamaz . Çünkü herkesin bir ihtisas konusu var.  İlla bir alternatif sunulacak ise insanların ellerine çok ciddi bilimsel dokümanlar verilmeli; A aşısının getirisi budur, yan etkisi budur. B aşısının getirisi budur, yan etkisi budur denilmeli ve seçim bundan sonra insanlara bırakılmalıdır. Ayrıca aşı olmaya gittiğinizde sadece Biontech ile ilgili onam formu imzalatılıyor olması da komedinin başka bir parçasıdır. Halbuki tüm aşı gruplarının bir yan etkisi olduğundan ilk günden beri tüm aşılarla ilgili onam formu imzalatılması gerekiyordu.

İlahi komedyanın perde başlıklarına baktığınızda gerçekten demokrasinin bazen ne kadar lüks olduğunu anlayabiliyoruz.

İlahi komedyanın perde başlıklarına baktığınızda gerçekten demokrasinin bazen ne kadar lüks  olduğunu anlayabiliyoruz.

Bu başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

Büyük bir oyunun parçası mıyız?

DNA’mızla  oynayacaklar?

İnsanlık yok edilmeye çalışılıyor.

İmmün sistemimizi bozacaklar.

Bize mikroçip yerleştiriyorlar.

Aşı ile bize  cenin yerleştiriyorlar.

Aşı kısırlığa sebep oluyor.

Aşı iç organlara zarar veriyor vs vs gibi komplo teorileri ile komedinin son perdesini tamamlıyoruz.

Unutmayın tıpta hiçbir zaman iki iki dört etmez ama tüm bilim insanları dörde ulaşmaya çalışırlar. Bu 1 + 3, 2,5 + 1,5  0,5 + 3,5  tarzında da olabilir. Ama sonuç her zaman insanların iyiliği içindir. Bilime ve bilim insanlarına duyulacak olan saygı bu yolun ilk basamağıdır. Her ilaçta ve her girişimde az ya da çok bir komplikasyon oranı vardır.

Ben gelen hastalarıma hiç Aspirin'in prospektüsünü  okudunuz mu? diye sorarım. Aspirinden ve komplikasyonlarından binlerce, on binlerce ölen insan vardır ama her gün milyonlarca Aspirin tüketilmektedir. Hiç Aspirin karşıtı bir eylem gördünüz mü hayatınızda ya da Aspirin almadığı takdirde karşısındakilere zarar vereceği konusunda bir bilimsel makale okudunuz mu? Bugün gelişmiş ülkelerde aşı  konusunda önderlik yapan Amerika, Japonya gibi ülkelerde vefat eden hastaların neredeyse tamamına yakınının aşılanmamış ve aşı karşıtı kişilerden oluştuğu devamlı yayınlanmakta. Tüm medya organları aşı konusunda uyarılarda bulunmaktadır.  Bu arada Amerika Birleşik Devletleri'nde medyada sık yer bulan aşı karşıtı genç bir adam hastanede giderek kötüleşmiş, dualarınızı benden eksik etmeyin diyerek, maalesef ki vefat etmiştir. Demek ki son pişmanlık fayda etmiyor.

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın