Görüş Bildir
Haberler
Bob Dylan Demir Heykeller Üzerine Çalışıyor

Bob Dylan Demir Heykeller Üzerine Çalışıyor

Batuhan
13.09.2016 - 11:44

Bob Dylan bugünlerde her zamankinden daha şaşırtıcı bir proje ile meşgul. Sanatçı, Maryland’deki bir kumarhane-otel için, 7,5 metreye 4,5 metre büyüklüğünde detaylı bir demir heykel yapıyor. Heykel aynı zamanda bir geçit kemeri de olacak.

Bob Dylan demir işlerini il kez 2013 yılında Londra’daki Halcyon Gallery’de açtığı “Mood Swings” isimli sergide halk ile paylaşmıştı. O dönem verdiği bir röportajda, “Çocujluğumdan beri tüm hayatım boyunca demir ile haşır neşir oldum,” dedi. “Bir demir cevheri memleketinde doğdum ve büyüdüm; demiri her gün koklayıp soluyabileceğiniz bir yerde. Ve öyle ya da böyle hep demir üzerine çalıştım.”

Çöpten bulduğu nesneleri ve hurdaları kullanıyor

Çöpten bulduğu nesneleri ve hurdaları kullanıyor

Otel için yaptığı “Portal” ismini verdiği demir kemer için ise şöyle dedi: “Geçitler imkan sağladıkları negatif alan açısından beni cezbeder. Kapalı olabilirler ancak aynı zamanda mevsimlerin ve meltemlerin girmesine ve esmesine imkan verirler. Sizi dışarı atabilir ve içeri alabilirler. Ve bazı açılardan, ikisi arasında bir fark yoktur.

Sanatçı çöpten bulduğu nesneleri ve hurdaları kullanıyor: “Çiftçilik techizatından oyuncaklara, mutfak aletlerinden antıka ateşli silahlara, zincirlere, dişli çarklara, balta ve tekerlere kadar her şey.”

Son heykeli önümüzdeki sene görücüye çıkacak

Son heykeli önümüzdeki sene görücüye çıkacak

75 yaşındaki Bob Dylan heykellerine ek olarak geçtiğimiz yıllarda çizim ve tablolarını da sergiledi. Bu son heykeli ise, önümüzdeki sene MGM National Harbor isimli otelin açılmasıyla birlikte gözler önüne serilecek.

Kültür Servisi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
14
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eto Demerzel

bob dylan dinlemem çok sıkıcı şarkıları var ve acayip detone sesi var