Görüş Bildir
Haberler
Blockchain Teknolojisinin Oyun Dünyasına Etkisi

Blockchain Teknolojisinin Oyun Dünyasına Etkisi

Blockchain teknolojisinin video oyunlarını nasıl geliştirebileceğini merak ediyor olmalısınız, değil mi? Oyun dünyası oldukça kazançlı bir sektör, ve bu dünyada bulunan birçok firma aradan sıyrılmak için her türlü yöntemi deniyor. Oyun endüstrisi ileride değişecek ve birçok önemli uygulamasında blockchain'den yararlanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyun dünyası yıllardır süregelen sorunlarını aştığında, blockchain teknolojisini yaygın olarak kullanmak isteyen diğer işletmeler için mükemmel bir platform olacak.

Oyun dünyası yıllardır süregelen sorunlarını aştığında, blockchain teknolojisini yaygın olarak kullanmak isteyen diğer işletmeler için mükemmel bir platform olacak.

Oyun endüstrisi daha önce hiç görülmemiş bir hızla büyüyor ve değerinin önümüzdeki beş yıl içinde 300 milyar doları aşacağına inanılıyor. Bunun nedeni, oyun oynamayı daha rahat ve erişilebilir kılan mobil oyunların artması ve yeni oyuncuların türemesidir.

Video oyunlarından, NFT'leri ve kripto para birimlerini kullanarak blockchain teknolojisi sayesinde para kazanılabilir.

Video oyunlarından, NFT'leri ve kripto para birimlerini kullanarak blockchain teknolojisi sayesinde para kazanılabilir.

Bu hem oyuncu hem de oyunu geliştiren firma için geçerlidir. Karakter görünümleri ve benzeri diğer oyun içi öğeler, birçok çevrimiçi oyunda halihazırda mevcut olarak satın alınabilir ve oyuncular arasında takaslanabilir durumdadır. Ancak bu oyun içi öğeleri gerçek paraya dönüştürmek birçok oyun için imkansızdır. Hatta bu oyun içi eşyaların satıldığı dijital kutular birçok ülkede kumar olarak görüldüğü için yasaklanmıştır. Blockchain teknolojisi, bu tip oyun içi eşyaların güvenli bir şekilde transferine ve bozdurulmasına olanak sunuyor.

Blockchain Oyunlarının Kökenleri

Blockchain Oyunlarının Kökenleri

Blockchain tabanlı oyunlar 2017'den beri var, ancak video oyun endüstrisi, sanat camiasından, oyunculardan ve dünyadaki işletmelerden gelen eleştirilerin ardından birkaç AAA yayıncısının potansiyellerini araştırmaya ilgi gösterdiği 2021 yılına kadar blockchain’e gerektiği önemi vermedi ve uygulanabilirliğini sorguladı.

Blockchain tabanlı oyunların yükselişi, oyun endüstrisini yöneten kuralları değiştirerek, finansal kararlar söz konusu olduğunda odak noktasını oyun geliştiricilerden oyunculara kaydırdı. Artan oyna-kazan oyun trendini göz ardı etmek imkansız, blockchain tabanlı oyunların sayısı 2021'in başından bu yana muazzam bir şekilde arttı.

Blockchain teknolojisi, özünde kullanıldığı yere göre uyarlanabilir olduğu için oyun endüstrisinde rahatlıkla kullanılabilir.

Blockchain teknolojisi, özünde kullanıldığı yere göre uyarlanabilir olduğu için oyun endüstrisinde rahatlıkla kullanılabilir.

Kullanıldığı takdirde oyunları daha güvenli hale getirecek, oyun içi öğelere gerçekten sahip olunmasını sağlayacak ve kullanıcılara oynadıkları oyunlar üzerinde daha fazla kontrol sağlayacaktır. Oyun geliştiricileri, blockchain teknolojisinin oyun yapılarında ve işleyişlerinde nasıl yardımcı olabileceğini tam olarak benimserse, oyun sektörünün geleceği için olasılıklar sonsuzdur. NFT'lerin ve blockchain teknolojisinin kullanımı, oyun içi öğeleri kullanan ve oynanışını karakter ilerlemesi etrafında merkezleyen belirli oyun türleri için çok uygundur. Birçok Web3 rol yapma oyunu (RPG), devasa çok oyunculu çevrimiçi oyun (MMO) ve aksiyon oyunu şimdiden NFT eşyaları kullanıyor ve bunları oyun sistemlerine entegre ediyor.

Geleneksel Oyun ve NFT'ler

Geleneksel Oyun ve NFT'ler

Görünüşe göre bir oyuncunun NFT'ler hakkındaki fikri, parçası oldukları ve inandıkları platforma bağlı. Normal oyuncular, oyunları oynayabilmek ve oyunların sağladıkları eğlence değeri için para verip oyunu satın alırlar. Web3 oyuncuları ise günümüzde genellikle koleksiyonlarının değerinin zamanla artabileceğini bilerek NFT'lerin sunduğu herhangi bir yeni özelliği satın alabilirler.

Çoğu geleneksel oyuncu henüz NFT'leri benimsememektedir. Web3 kullanıcıları ise, özellikle kullanışlılıkları göz önüne alındığında, oyuncuların NFT'leri neden sevmediğini anlayamıyor. Ancak NFT'lerin üzerine inşa edildiği teknolojinin, özellikle yaratıcı endüstrilerde çalışan insanlar için yadsınamaz bir potansiyeli var. NFT'lerin oyunlarda kullanılmasına yönelik aşırı olumsuzluk objektif olarak haksız görünse de, oyuncuların dijital koleksiyonlara bu kadar kızmasında yadsınamayacak faktörler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyuncuların blockchain oyunlarına karşı önyargılı olmasının ana nedenlerinden biri, oyun içi eşya kutularının ve sanal hizmetlerin oyun endüstrisine zarar vermesidir.

Oyuncuların blockchain oyunlarına karşı önyargılı olmasının ana nedenlerinden biri, oyun içi eşya kutularının ve sanal hizmetlerin oyun endüstrisine zarar vermesidir.

Oyuncular, eşya kutularında sanal öğeler bulabilir veya başka türlü bulunması zor olan bir oyunda karakterlerinin seviyesini yükseltmek için yapay takviyeler satın alabilir. Bunlar, oyun şirketlerinin, oyuncular oyunu satın aldıktan sonra dahi oyunculardan para toplama şeklidir. Bu tip eşya kutuları ve hizmetler birçok oyunu oynamak için zorunlu değildir, ancak özellikle çevrimiçi oyunlarda bu yollarla alınan özel eşyalar oyunculara büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Oyun içi eşya kutuları ve para karşılığı satılan sanal hizmetler oyunlarda var olmaya başladığından beri, birçok oyuncu NFT'lerin aynı derecede can sıkıcı olacağına inanıyor. Oyun şirketleri, oyuncuları öde-kazan tipindeki oyunlara çekmek için bıkıp usanmadan yeni ve daha iyi yollar ararken, NFT'ler neden farklı olsun ki?

Karşıt Fikirler

Karşıt Fikirler

Pek çok oyun geliştiricisi aslında NFT'leri çalışmalarına dahil etme konusunda oldukça heyecanlı. Ancak maalesef geri adım atmak ve olumsuz kamuoyu karşısında kararlarını yeniden düşünmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle, NFT'leri oyunlarına dahil etme niyetlerini açıklayan oyun şirketleri birçok eleştiriyle karşılaşıyor. Öte yandan, çoğu Web3 NFT projesi, topluluklarından çok az veya hiç itiraz olmaksızın projelerini oyunlaştırdı.

Böyle iki tip topluluğun tepkileri oldukça farklı olduğu için, geçmiş deneyimler ve beklentiler bu karşılıklarda bir rol oynuyor gibi görünüyor. Oyuncular, büyük oyun şirketlerinin yeni projelerinin önceki oyunlarının belirlediği standartları karşılayacağını düşünüyor. Ek olarak, oyun şirketlerinin mevcut oyun pazarıyla rekabet etmelerini veya daha iyi performans göstermelerini istiyorlar. Sonuç olarak denenmiş ve başarılı olmuş oyunlar yapılmaya devam ediliyor. Başarısızlıktan korkmayan bazı oyun stüdyoları ise Web3 ile gelecek yeniliklere açık olan topluluklar için oyunlar yapmaya çalışıyor.

Çözüm

Çözüm

Web3 şirketleri NFT projelerinde, oyun şirketleri ise oyun alanında uzmandır. Bu iki sektördeki büyük şirketlerin henüz etkin bir şekilde işbirliği yapmamış olması talihsiz bir durum. Şirketler ne pahasına olursa olsun müşteri kitlesini yabancılaştırmaktan kaçınıyor. Oyun içi NFT varlıklarının entegrasyonunun önemli bir adım olduğunu değerlendirmekte haklı olsalar bile, olası sonuçlar nedeniyle müdahale etmek konusunda güçsüz kalıyorlar. Birçok oyun şirketi topluluklarından doğacak tam güç bir isyanın sonuçlarını kaldıramaz. Geleneksel oyun şirketleri NFT'leri test ederken sürekli eleştirildiklerinden dolayı ve Web3 oyun şirketlerinin çoğu oyuncunun gözünde önemsiz olduğu düşünüldüğünde bir anlaşmaya ulaşmak oldukça zor.

Ön yargılı olmamak çözümün en önemli adımıdır.

Ön yargılı olmamak çözümün en önemli adımıdır.

Umarım gelecekte yeni duruşlar, açık iletişim ve geliştirilmiş eğitim platformları ortaya çıkacaktır. Ön yargılı olmamak çözümün en önemli adımıdır. Oyuncular ve geliştiriciler, NFT’lere ve blockchain’e karşı ön yargılarını aştıklarında sağladıkları avantajların farkına varabilecekler. Karşıt görüşler şu anda şiddetli görünse de yakın gelecekte bu büyük ihtimalle değişecektir. Sektörün nasıl geliştiğine dikkat etmemiz ve takipte kalmamız gerekiyor. Spintop Network'te yeni blockchain oyunları takip edebilir ve en popüler oyunların yazılarına göz atabilirsiniz.

Blockchain teknolojisi, oyuncuların oyun içi öğelerden para kazanmak için NFT'leri ve kripto para birimlerini kullanmalarına izin vererek oyun endüstrisini daha iyi hale getirebilir. Bu, oyuncular için oyunlar üzerinde daha fazla kontrol sağlar ve geliştiriciler için yeni bir gelir akışı sağlayabilir. Bununla birlikte, hala çözülmesi gereken bazı sorunlar var ve oyuncular, oyun içi harcamaların oyun endüstrisi üzerindeki olumsuz etkisine dair hala endişeler taşıyor. Blockchain teknolojisinin oyun endüstrisinde tam olarak benimsenmesi için tüm tarafların potansiyel faydalarını ve dezavantajlarını anlaması gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın