Görüş Bildir
Haberler
Bizdeki Taşları Uzaylılar Bulsa Bu Kadar Eder mi? Milyon Dolarlık Ay Taşları Açık Arttırmaya Çıkıyor!

Bizdeki Taşları Uzaylılar Bulsa Bu Kadar Eder mi? Milyon Dolarlık Ay Taşları Açık Arttırmaya Çıkıyor!

Rinascita
07.11.2018 - 12:03

Lüks içinde bir hayat mı yaşıyorsunuz? Banka hesabınızdaki bütün virgüller ve sıfırların karmaşıklığından sıkıldınız mı? Bütün bunların üzerine gece gökyüzüne bakıp hayallere dalarken 'Keşke oradan bir parçaya sahip olsaydım!' diye düşünüyorsanız şanslısınız!

Eğer milyon dolarınız varsa uzayın nadide parçaları olan taşlardan satın alabilirsiniz. Bu gerçek ay taşlarının açık arttırma ile satılacağının haberini Vice'dan sizler için derledik.

Kaynak: https://www.vice.com/en_us/article/d3...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gizmodo'nun raporlarına göre Sotheby's firması 1970 yılında bir Sovyet yolculuğu sırasında bulunan 3 küçük ay parçasını Kasım ayında açık arttırmaya sunmaya hazırlanıyor.

Gizmodo'nun raporlarına göre Sotheby's firması 1970 yılında bir Sovyet yolculuğu sırasında bulunan 3 küçük ay parçasını Kasım ayında açık arttırmaya sunmaya hazırlanıyor.

Bu parçaların 700.000 ile 1.000.000 dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor. Sovyet hükümeti ilk başta ay parçalarını bir Rus roket bilimcinin dul eşine hediye etti ve ilk olarak 1993 yılında açık arttırma ile 442.500 dolara satıldı.

Sotheby's: ''Başka dünyadan bir parça ilk defa satışa sunuldu. Ay taşlarının ilk yasal satışı olarak bugüne kadar kaldı. Bir kere daha insanlara nadir bulunabilecek tarihi eser niteliğinde parçalar sunmak için sabırsızlanıyoruz.''  diye açıklamada bulundu.

Ay parçaları sadece bu tarz firmaların elinde değil!

NASA'nın elinde de benzer parçalar var ve yıllar boyunca bazı hükümetlere bunları hediye etmişliği de var. Ancak Sotheby's firmasının elindekiler, halktan insanların ay taşı karaborsasına bulaşmadan yasal olarak satın alabilecekleri parçalar.

Uzaya tutkusu olan zengin bir koleksiyoncu olmanıza rağmen bir iki tane küçük taşa servet harcamak istemiyorsanız Sotheby's size farklı seçenekler de sunabiliyor.

Firmanın, 1963 yılında uzaya gönderilen ilk kadın astronotun uzayda kullandığı ses kaydedicisini 40.000 dolara satması bekleniyor. Firma ayrıca uzayda giyilen kıyafet ve kask satışlarını da yapıyor. Firma bu kıyafetlerin ölçülerini belirtmiyor fakat Cadılar Bayramı kostümüne ihtiyacınız varsa ve 150.000 dolar harcamak sizin için önemli değilse çok şanslısınız!

Sotheby's, 25-28 Kasım tarihlerinde ay taşlarını sergileyecek ve 29 Kasım tarihinde açık arttırmaya öncülük edecek.

Bu ay parçalarını satın almayı düşünmüyorsanız bile zengin uzay meraklısı insanları görmek ve ay taşlarını canlı olarak incelemek için bir fırsatınız olacak. Bazıları 1.000.000 dolarlık ay taşları ile ne yapıyorlarsa yapsınlar, onları yakından incelemek bile güzel!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın