Görüş Bildir
Haberler
Bitlis'te Düşen Askeri Helikopterin Özellikleri Nedir? Cougar Helikopter Kaç Asker Taşıyor?

Bitlis'te Düşen Askeri Helikopterin Özellikleri Nedir? Cougar Helikopter Kaç Asker Taşıyor?

Müge Kakşi
04.03.2021 - 21:50

Bitlis'ten herkesi üzen haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, önce 'Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir.' açıklamasını yaparken ardından askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 9 personelin şehit olduğunu ve 4 personelin yaralandığını bildirildi. Bir süre sonra şehit sayısının 10'a yükseldiği açıklandı. İşte Bitlis'te düşen Cougar helikopterin özellikleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düşen Helikopter Cougar'ın Özellikleri

Düşen Helikopter Cougar'ın Özellikleri

AS 332 Super Puma, Cougar helikopterinin ilk dizaynı, 1977 yılında uçmuştur. Bu versiyon iki 1330kW Turbomeca Makila 1A1 turboshaft motor ile donatılmıştı. 1990 yılında tüm askeri Super Puma helikopterleri Cougar olarak değiştirildi. Helikopterin sivil versiyonu halen Puma olarak adlandırılmaktadır. Değişik görevler için farklı Cougar versiyonları kullanılmaktadır.

İşte Cougar'ların kullanıldığı versiyonlar:

AS 532 UL/AL: 2 pilot ve 25 asker taşıyabilir. Cougar'ların en uzun versiyonudur. Ayrıca makineli tüfek ve roket gibi silahlarla da silahlandırılabilir.

AS 532 SC: Cougar ailesinin deniz kuvvetleri versiyonudur. Deniz altı arama ve yok etme, arama-kurtarma, sahil güvelik görevlerinde kullanılabilir. Cougar Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde askeri amaçlarla kullanılmaktadır.

Bitlis'te Düşen Cougar Helikopter Kaç Asker Taşıyabiliyor

Bitlis'te Düşen Cougar Helikopter Kaç Asker Taşıyabiliyor

Alımına 1993'te karar verilen AS532'lerden ilk aşamada 20 adet satın alındı. Fransa'da imal edilen helikopterler Kara Kuvvetleri'ne 1996'dan itibaren teslim edilmeye başlandı. Bunu 1995'teki ikinci alım anlaşması izledi. Ankara'da TAI tesislerinde üretilen 30 adet AS532'nin 20'si Hava Kuvvetleri'ne arama kurtarma, kalanlar ise Kara Kuvvetleri'ne verildi.Toplam 21 tam teçhizatlı asker taşıyabilen AS532 Cougar'lar, 842 kilometre menzilli. Saatte 278 kilometre hıza çıkabiliyor. Çift motorlu helikopterin uçuş ekibi iki pilot ve bir teknisyenden oluşuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın