Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin Sert Düşüş Yaşadı: BTC Aniden 4 Bin Dolar Silerek 35 Bin Dolar Seviyesine Geriledi!

etiket Bitcoin Sert Düşüş Yaşadı: BTC Aniden 4 Bin Dolar Silerek 35 Bin Dolar Seviyesine Geriledi!

Lider kripto para birimi Bitcoin, 43 bin 500 dolar seviyelerinden 35.382 dolar seviyelerine geriledi. BTC, yıl başından bu yana %15'lik bir kayıp yaşamış oldu. Peki, Bitcoin neden düşüyor? BTC tekrar yükselir mi? Detaylar, içeriğimizde:

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin, 40 bin dolardaki kritik desteğini kaybetti!

Bitcoin, 40 bin dolardaki kritik desteğini kaybetti!

Parite bu düşüşle beraber teknik olarak önemli bir bant olan 40 bin doların altına düştü. Lider kripto para birimi geçen yıldan bu yana 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetmiş oldu. Haftaya 45 bin dolar seviyelerinde başlayan BTC, iki günlük satış dalgasında %10'un üzerinde düşüş yaşadı. Dün Bitcoin 43 bin dolar seviyelerinden 38 bin dolara kadar gerilemişti. Sonuçta bu iki günde 8 bin doları bir anda silmiş oldu.

BTC dışındaki altcoinler de ciddi bir düşüş yaşadı.

BTC dışındaki altcoinler de ciddi bir düşüş yaşadı.

Bitcoin dışındaki altcoinler de ciddi düşüşler yaşamaya devam ediyor. Ethereum'da kayıp %16.5'e ulaştı. ETH, perşembe günü 3 bin 273 dolar seviyesinden hızla düşüş yaşayarak 2 bin 430 seviyelerine geri çekildi. Yani 3 işlem gününde yaklaşık olarak %30'a yakın değer kaybetmiş oldu. Bunun dışında DOT, SOL ve LUNA gibi altcoin'ler %20'lik kayıp verdi. Dogecoin ve Shiba Inu yüzde 9 oranında düştü.

Peki, kripto paralar neden düşüyor?

Peki, kripto paralar neden düşüyor?

Uzmanlara göre ABD'deki hisse senetleri piyasasında yaşanan düşüşün etkisi var. Rusya Merkez Bankası 20 Ocak 2022 tarihinde, kripto para ticaretini ve madenciliğini yasaklamayı önerdi. Rusya bu kararı Rus ekonomisinin olumsuz etkilendiğini gerekçe göstererek önerdi. Bu da kripto para piyasasında düşüşlerin yaşanmasına neden oldu.

Analistler düşüşü Ukrayna krizi de tetikliyor olabilir dedi...

Analistler düşüşü Ukrayna krizi de tetikliyor olabilir dedi...

ABD-Ukrayna-Rusya üçgeninde son günlerde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Jeopolitik sorunlar kripto para piyasalarının olumsuz etkilenmesine yol açıyor olabilir. Ukrayna'nın olası Rus işgalinde ABD'nin sert tavır alacağı konuşuluyor. Rusya'nın da Çin'i arkasını alacağı beklentiler arasında. Bu durum da ekonomide dalgalanmaların yaşanabileceği riskini ortaya çıkarmış oldu. Öte yandan, 26 Ocak'ta gerçekleştirilecek ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının kripto paralardaki düşüşü tetiklemiş olabileceği belirtildi.

Bazı yatırımcılar bu düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdi.

Bazı yatırımcılar bu düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdi.

Yatırımcılar kripto paralardaki bu düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdi. Bunun yanında pek çok yatırımcı düşüş konusunda bir endişesi olmadığını ve kripto paraların tekrar çıkacağını düşündüğünü söyledi. Son 24 saatlik değişime bakıldığında düşüşten en az etkilenen kripto paranın BTC olduğu öne sürüldü. Sonuç olarak BTC 40 bin 600 dolar seviyesine çıkarsa, bir yükseliş görülebilir. Çıkmaması durumunda ilk aşamada 30 bin dolar seviyelerine inmesine neden olabilir. Bitcoin'in dominansına bakıldığında toparlanma işaretleri olduğu görülüyor. Ancak satış baskısı da devam etmekte.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın