Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin İçin Kritik Seviye Görüldü: İşte Bu Hafta İzlenmesi Gereken En İyi Altcoinler!

etiket Bitcoin İçin Kritik Seviye Görüldü: İşte Bu Hafta İzlenmesi Gereken En İyi Altcoinler!

Merlot Vinho
29.03.2022 - 10:30

Bitcoin haftaya 45.000 dolar seviyesindeki önemli desteği kazanarak başladı, diğer altcoinlerde de hacimli artışlar gözlendi. Analistlere göre lider kripto para birimi mevcut seviyeyi korumayı başarırsa ADA, AXS, LINK ve FTT için önümüzdeki günlerde güçlü bir toparlanma başlayabilir. 

Detaylar içeriğimizde! 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Glassnode verileri spot piyasaya olan talebin arttığını gösteriyor.

Glassnode verileri spot piyasaya olan talebin arttığını gösteriyor.

Bitcoin (BTC), 2 haftadır kazancını artırmaya devam ederek bugüne kadar ulaştığı en yüksek tepe noktasına çıkmaya çalışıyor. Zincir üstü veri analiz şirketi Glassnode verilerine göre, Bitcoin piyasasında son dönemde yaşanan fiyat artışları spot piyasalara olan talepten kaynaklanıyor. Kripto para kullanımının artmasının ve yasal düzenleme sıklığının da fiyatları etkilediği düşünülüyor. BTC boğaları için olumlu görünen mevcut yeşil piyasa, yukarı yönlü hareketliliğin devamlı olmasını sağlıyor.

Piyasaların yeni bir ralli hazırlığında olduğu düşünülüyor.

Piyasaların yeni bir ralli hazırlığında olduğu düşünülüyor.

Piyasadaki olumlu gidişata yol açan bir başta veri de, ProShares BTC Strategy yatırım fonu olan BITO için artan talep olarak gösteriliyor. Geleneksel yatırım araçları aracılığıyla gerçekleşen Bitcoin iştahındaki artış daha geniş bir yatırımcı kitlesini hedef alıyor. Alıcıların bu momentumu sürdürmesi ve piyasaya güçlü girişlerin olması da Bitcoin ralli olasılığını artırıyor. Bu hareketin devamında ise altcoinlerde hacimlenmelerin başlaması bekleniyor.

Bitcoin 45.400 doları geride bıraktı ve gözünü 69.000 dolara dikti!

Bitcoin 45.400 doları geride bıraktı ve gözünü 69.000 dolara dikti!

Bitcoin yazım sırasında 47.500 dolar seviyesinde ve aşağıdaki 45.400 dolar direncini güçlü şekilde savunuyor. 25 Mart tarihinde atılan uzun fitil bu seviyenin boğalar tarafından korunduğunu ve yatırımcıların pozisyonlarını aniden kapatmadığını kanıtlıyor. Aşırı alım bölgesindeki RSI da fiyatların artacağını gösteriyor ve Bitcoin'in yükselen kanala girmesi bekleniyor. Şu an için yatırımcılar her küçük düşüşte BTC alımı yapıyor ve yükselen kanalla birlikte önceki tepe noktası olan 69.000 doların aşılacağı düşünülüyor. Bu seviyeden önce ise 52.500'lük seviyenin temel destek olarak çalışması bekleniyor. Ancak beklenen olmaz ve 45.400 doların altında kapanışlar gelirse ilk desteğin 42.500 dolar olduğu belirtiliyor.

ADA kritik 1 dolar seviyesini korumayı başardı.

ADA kritik 1 dolar seviyesini korumayı başardı.

Bu haftanın yüksek performans göstermesi beklenen altcoinlerinden Cardano (ADA) da son birkaç gündür 1 dolar seviyesini korumayı başarmış durumda ve yazım esnasında 1,23 dolardan fiyatlanıyor. Daha aşağı seviyeden alım yapan boğaların henüz kar satışı yapmamış olması, toparlanmanın devam edeceğini gösteriyor. RSI pozitif bölgede bulunurken sonraki dirençlerin sırasıyla 1,26 ve 1,60 dolar olduğu belirtiliyor. Boğaların üstün olduğu bu dönemde 1,26 seviyesi aşılırsa yukarıdaki destek test edilebilir, ancak bu seviyeden düşüş yaşanırsa fiyat tekrar 1 dolar civarına inebilir.

Axie Infinity ara kanalda sıkışmış durumda.

Axie Infinity ara kanalda sıkışmış durumda.

Metaverse token Axie Infinity (AXS) güncel olarak 69.80 dolardan fiyatlanıyor ve son günlerde 72 ile 44 dolar aralığında sıkışmış gibi görünüyor. 25 Mart'ta genel direncin üzerine atmış olsa da bu seviyeyi koruyamadı, bu veri AXS için ayıların çoğunlukta olduğunu gösteriyor. Ancak RSI pozitif bölgeye geçtiğinden fiyatların avantajlı bölgeye yaklaştığı düşünülüyor. Eğer boğalar mevcut fiyatları savunursa 72 dolardaki direnç yeniden aşılabilir ve ivmeli bir yükselişle fiyat 100 dolara kadar çıkabilir. Ancak 20 günlük EMA olan 56 doların altına kırılım gerçekleşirse bu analiz geçersiz olur ve aşağı yönlü hareket hızlanabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Chainlink fiyatı düşüş tehdidiyle karşılaşsa da yükselişe hazır gibi gözüküyor.

Chainlink fiyatı düşüş tehdidiyle karşılaşsa da yükselişe hazır gibi gözüküyor.

Chainlink (LINK) geçtiğimiz birkaç ayı 36 ile 13 dolar arasında ivmelenerek geçirdi ve yazım sırasında 17.30 dolardan fiyatlanıyor. Devasa aralıkta işlem gören LINK, ayıların aşağı yönlü çekmelerine rağmen güçlü düşüşler yaşamıyor. Bu da piyasanın yükselmek istediğini gösteriyor. Hareketli ortalamanın yükseliş geçişini tamamlamış olması ve pozitif RSI da alıcı üstünlüğünü vurguluyor. LINK paritesinin düşüş direnciyle karşılaşsa bile 20 doları geçeceği düşünülüyor ve bu seviyenin daha sonra önemli bir destek olması bekleniyor. Bu analizi geçersiz kılan seviyenin ise 13 doların altına gelen kırılım olduğu belirtiliyor.

FTT/USDT paritesinde riskler henüz tam olarak geçmiş değil.

FTT/USDT paritesinde riskler henüz tam olarak geçmiş değil.

24 Mart'ta 49 dolar seviyesini aşan FTX Token (FTT), güncel olarak 52.80 dolar değerinde ve yükselen üçgen formasyonunu tamamlamış durumda. Psikolojik direnç olan 50 doları geride bırakmış olsa da, FTT için bu hafta risklerin tam olarak geçtiği düşünülmüyor. Ayıların henüz aşağıdaki seviyeden vazgeçmemiş olması, mevcut yükselişlerin ayı tuzağı olabileceğini ve fiyatın 45 dolara kadar  çekilebileceğini gösteriyor. Ancak yukarı yönlü hareket devam eder ve 54 dolar direnci aşılırsa, FTT yeni hedefini 60 dolar olarak belirleyebilir.

ETH yükselişleri beklenen kadar hacimli olmadı.

ETH yükselişleri beklenen kadar hacimli olmadı.

Bu beşli dışında Ethereum da haftaya yükselişle başlamış durumda ve yaklaşık 3.300 dolar seviyesinde bulunuyor. Ancak analistler ETH için bu yükselişin hacimli olmadığını ve haftalık performansın normale kıyasla düşük olduğunu belirtiyor. Yılbaşı fiyatından yaklaşık %10 düşük seyreden ETH, geçen hafta 3.000 dolar bandını aşmaya çalışıyordu ve hafta sonu adım adım bu hedefini tamamlamayı başardı. Ethereum'un şu an için önünde 4.000 dolarlık önemli bir direnç bulunuyor ve Bitcoin'in başlatacağı ralli sonrası bu seviyenin aşılması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın