Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin Dolar Fiyatı Ne Kadar Oldu? Ünlü Yatırımcılara Göre İleride Ne Kadar Olacak?

Bitcoin Dolar Fiyatı Ne Kadar Oldu? Ünlü Yatırımcılara Göre İleride Ne Kadar Olacak?

Bitcoin Dolar fiyatı ne kadar oldu?

Bitcoin dolar fiyatı ne kadar oldu öğrenmek için yatırımcılar piyasayı yakından takip etmeye çalışmakta. Yatırım ve finans konusunda uzman olan kişilerin dahi yaptıkları tahminlerin farklı olduğu görülebilir. Bundan dolayı Bitcoin ile işlem yapmak isteyen kişiler için en önemli soru olan yükselecek mi sorusunun cevabını kesin olarak vermek mümkün değil. Bitcoin 2022 yılında yaşadığı yaklaşık %60 değer kaybının ardından bir yükseliş trendine girecek şeklinde tahminde bulunan Toni Vays’a göre 2023 yılında değeri 50.000 dolar seviyesinde olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vays bu şekilde iyimser tahminde bulunurken Mark Mobius ise kötümser tahmin yapan yatırım uzmanları arasında yer alıyor. Mobius’un 2023 Bitcoin tahmini ise 10.000 dolar seviyesi oluyor.  Birbirine tamamen zıt olan bu iki tahmin kafaları karıştırırken Bitcoin fiyat dalgalanmaları da devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı 30.000 doların üzerinde kapatan Bitcoin fiyatı haftanın son iş gününde 28.000 doların biraz üzerinde bir seviyede fiyata sahiptir.

Bitcoin Dolar Fiyatı Nereden Takip Edilir?

Bitcoin Dolar Fiyatı Nereden Takip Edilir?

Lider kripto para Bitcoin dolar fiyatı takip uluslararası borsalardan anlık olarak takip edilebiliyor. 2009 yılında ilk çıktığı günden bu yana yatırımcılar Bitcoini yakından takip ediyor. Merkeziyetsiz ve hiçbir ülkeye bağlı olmayan para birimi 2009 yılında ilk çıktığında değeri 1 doların altındaydı. Aradan geçen 14 yıl içinde Bitcoinin aynı fiyat değerinde kalmadığı görülüyor. Dünyada yaşanan ekonomik ve politik gelişmelerden etkilendiği görülür. 2021 yılında Bitcoin boğa piyasası yaşaması ile tarihi rekorunu kırmıştı.  2022 yılında ise dünyada ekonomik ve politik olumsuz gelişmelerin olmasından etkilenmiş olan Bitcoin fiyatında önemli düşüş gerçekleşmişti.

Bitcoin dolar fiyatı ile uluslararası piyasalarda değer buluyor. Türk yatırımcılar ise TL bazında fiyatından işlemlerini yapabilmekte. Bitcoin fiyatını takip etmek isteyen kişiler için Binance gibi uluslararası kripto para borsaları bulunur. Bu borsalardan dolar ve TL bazında fiyatının anlık takip edilmesi mümkündür. Bitcoin fiyatının aynı gün içinde dahi iniş çıkışlar olabiliyor. Yatırımcıların da piyasayı anlık olarak takip etmeleri yararlı oluyor. Bitcoin anlık fiyatının bilinmesi yatırımcılar için önemli olmakla birlikte haftalık ve aylık olarak fiyat grafiklerinin takip edilmesi de fikir vermekte.

Bitcoin Canlı Grafik

Bitcoin Canlı Grafik

Bitcoin canlı grafik yayınlayarak yatırımcıların anlık olduğu gibi uzun süreli fiyat değişikliklerini takip etmeyi mümkün kılan platformlar da bulunuyor. Coinmarketcap ve TradingView Bitcoin canlı grafiği yatırımcılar için paylaşıyor. İnternetin bulunmasının ardından yaşanan dijital devrimin sonuçlarından birisi de Bitcoinin bulunmasıdır. İnsanların kullanmaya alıştıkları ülkelerin resmi para birimleri olmadan da Bitcoin finansal işlemlerin yapılmasını sağlıyor. Ülkelerin resmi paraları ile işlem yapmak için banka ve finans kurumlarına ihtiyaç duyulmakta. Oysa Bitcoin ile işlem yapmak için herhangi bir finans kurumuna ihtiyaç duyulmuyor.

Bitcoin dolar fiyatı ile sahip olunan bakiyelerin transferi sırasında aracı kurum olmaması işlemlerin daha hızlı olmasını sağlıyor. Bunun yanında finans kurumlarının aldıkları yüksek komisyonların da minimuma düşmesi mümkündür. Ayrıca işlemlerin çok hızlı sonuçlanması ile Bitcoin kullanımı yıllar ilerledikçe artmaya devam ediyor. 2009 yılında ilk Bitcoinin çıkmasının ardından sunduğu kolaylıklar ile gördüğü ilgi artarken pek çok ülke bu kripto paranın kullanımını engellemek için çeşitli önlemler aldı. Ülke yönetimlerinin aldıkları önlemlerin bir sonuç vermemesi ile ülkelerin de Bitcoinin varlığını kabul ettikleri ve kullanımına izin veren kanunlar çıkardıkları görülebilir.

Bitcoin Nereden Alınır? Nasıl Alınır?

Bitcoin Nereden Alınır? Nasıl Alınır?

Bitcoin ilk çıkan ve tüm dünyada en fazla ilgi gören kripto para olması ile yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bunun yanında Bitcoin dolar fiyatı yükseliş ve düşüşler gösteriyor olması ile de yatırımcıların karar vermesi güçleşiyor. Bitcoin fiyat grafiğinin ve yatırım uzmanlarının görüşlerinin takip edilmesi gerekiyor. Finans uzmanlarının öngörülerinin takip edilmesi yararlı olmakla birlikte onlarında fikir birliği içinde olmadıkları görülüyor.

Bitcoin almak isteyen kişiler için Binance gibi uluslararası kripto para borsalarının olduğu görülüyor. Bitcoin uluslararası borsalarından alınarak yatırımlar yapılabiliyor. Dünyadaki ekonomik, politik gelişmelerden etkilenen Bitcoin etkileniyor. 2022 yılında yaşanan büyük düşüşün ardından 2023 yılının Bitcoin için yükseliş bekleniyor olmakla birlikte bankacılık ve finans hizmeti şirketi Standart Chartered’e göre Bitcoin değer kaybı yaşamaya devam edecek. Yatırımcıların tüm uzman görüşlerini ve piyasalarda yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın