Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin Bugün 13. Yaşını Kutluyor! Süreç Nasıl Başladı ve Fiyat Nereye Gidiyor?

etiket Bitcoin Bugün 13. Yaşını Kutluyor! Süreç Nasıl Başladı ve Fiyat Nereye Gidiyor?

Merlot Vinho
03.01.2022 - 17:23

3 Ocak 2022 lider kripto para birimi Bitcoin için oldukça önemli bir gün. İlk BTC bloğu Genesis'in 3 Ocak 2009 tarihinde piyasaya sürülmesinden bu yana tam 13 yıl geçti. Bu tarih her yıl 'Genesis Günü' yani Bitcoin'in doğum günü olarak kutlanıyor. Bitcoin doğum gününü bu yıl da ilk kutlayanlar Asya piyasaları ile Hong Kong Bitcoin Birliği olurken, BTC'deki güncel görünüm merak uyandırıyor. Peki BTC blok üretim süreci nasıl başladı ve nereye gidiyor? 

İşte detaylar!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

BTC bugün 13. yaşına girdi!

3 Ocak 2022 itibariyle Bitcoin 13. yaşına girdi. Saat farkı nedeniyle Bitcoin doğum gününü ilk kutlayan Hong Kong ve Asya piyasaları oldu. Bitcoin Birliği,  aynı zamanda 'Anahtar Kanıtı Kutlaması' olarak da bilinen bugüne özel şöyle bir tweet atarak, cüzdan anahtar hakimiyetinin önemini vurguladı ve BTC'nin yaş gününü kutladı:

'Genesis Blok günü kutlu olsun! Bugün Bitcoin 13 yaşına girdi. Ayrıca bugün, varlıklarınızı kontrol ettiğiniz bir cüzdana çekmek için de harika bir gün! #ProofofKeys'

İlk BTC bloğunun yayınlanmasının üzerinden 13 yıl geçti.

İlk BTC bloğunun yayınlanmasının üzerinden 13 yıl geçti.

Bitcoin teknik inceleme çalışmaları hala kimliği belirsiz olan Satoshi Nakamoto tarafından 2008 yılında başlatıldı. İlk Bitcoin bloğu ise 3 Ocak 2009 tarihinde yayınlandı. 50 Bitcoin içeren bu bloğa 'Genesis Blok' adı verildi. Nakamoto yayınladığı ilk bloğun içine o zamanın Times manşetlerinden birini yerleştirerek şu mesajı bıraktı:

'The Times 03/Ocak/2009 Şansölye bankalar için 2. kurtarma paketinin eşiğinde.'

Bitcoin bankacılık sistemini değiştirmek amacıyla yaratıldı.

Bitcoin bankacılık sistemini değiştirmek amacıyla yaratıldı.

Bitcoin 2008 yılında dünyayı vuran mali kriz sonrasında ortaya çıktı ve modern bankacılık sistemlerinde devrim yaratma amacı taşıyordu. Nakamoto anonim, güvenilir ve merkeziyetsiz bir yapı kurarak yozlaşmış finans sistemini düzeltmeyi hedefledi. Bitcoin ile hedeflenen, karanlık aracılar ve güvenilmez birimler olarak nitelendirilen bankaları ortadan kaldırarak daha toplum odaklı bir para sistemi getirmekti.

Bitcoin bankacılık ve finansal sistemdeki krizler için güçlü bir değer olarak görülüyor.

Bitcoin bankacılık ve finansal sistemdeki krizler için güçlü bir değer olarak görülüyor.

Ortaya çıkmasından 13 yıl sonra yaklaşık 900 milyar dolarlık piyasa değeriyle çok güçlü duran Bitcoin, kısmen de olsa hedeflerine ulaşmış durumda. Pek çok kişiye göre klasik finans araçları ve bankacılık sisteminden çok daha güvenilir olan Bitcoin, neredeyse bütün dünyanın kabul ettiği bir birim haline geldi. Her geçen gün milyarderler, ünlü isimler, hükümetler, şirketler ve bankalar ardı ardına Bitcoin haberleriyle gündeme gelmeye başladı. Bu da Bitcoin'in 13 yıl gibi kısa bir sürede bile ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Analistlere göre Bitcoin alt desteği oldukça iyi çalışıyor.

Analistlere göre Bitcoin alt desteği oldukça iyi çalışıyor.

13. yaş günü fiyatı 47.000 dolar seviyelerinde olan BTC, geçtiğimiz yıldan beri yaklaşık %47'lik bir yükseliş yaşadı. 28 Aralıkta 50.000 dolar destek seviyesinin altına düşmüş olsa da, pek çok analiste göre BTC alt desteği olan 40.000 dolar seviyesi çok iyi çalışıyor. 2021'de yaşanan boğa hareketinin Bitcoin'in gerçek potansiyelini net şekilde ortaya koyduğu da biliniyor. Buna göre, bu yıl da BTC için yükselişlere gebe bir yıl olabilir, ancak güncel grafiğe göre Kasım ayından beri süren bir düşüş eğilimi gözleniyor.

Bitcoin yeni bir devrin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Bitcoin yeni bir devrin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Genesis Bloğu Bitcoin ana düğümü olarak kabul edilse de, asıl önemli olanın 13 yıl sonra gelinen nokta olduğu bildiriliyor. Blockchain, meta veri, NFT ve daha pek çok yenilikle gelişmeye devam eden kripto ekosisteminde Satoshi Nakamoto'nun bile zamanında hayal etmediği gelişmeler yaşanıyor olabilir. Ancak uzmanlara göre Bitcoin fiyatı 100.000 dolar potansiyeli taşısa da bir hayli volatil olduğu ve kesin hareket tespitlerinin yapılamadığı da belirtiliyor. Sonuç olarak Bitcoin'de ne olursa olsun, onun her zaman bir devrin başlangıcı ve yol göstericisi unvanı taşıyacağı biliniyor.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKEx ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
A.Can Demir

Bu içerik niye var,olamaya da bilirmiş

Kunti kunti

Ne kutlayacağım AQ kriptosunun yaşını. Milleti somurmekten başka birsey değil.