Görüş Bildir
Haberler
Birisiyle Konuşurken Etkili ve Güvenilir Bir İmaj Çizmek İçin Uygulamanız Gereken Taktikler

Birisiyle Konuşurken Etkili ve Güvenilir Bir İmaj Çizmek İçin Uygulamanız Gereken Taktikler

Olalım bakalım...Etkili biri 😎

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dinleyicilerinden saklanmazlar:

1. Dinleyicilerinden saklanmazlar:

Dinleyicilerinizin önünde oturma gibi bir seçeneğiniz olsa da her zaman ayakta durmayı tercih edin. Böylece, konuştuğunuz kişileri jest ve mimiklerinizle daha rahat bir şekilde etkileyebilirsiniz. Ayrıca, seyircilerle aranızda duvar olmamalıdır. Bu yüzden insanların tüm vücudunuzu görmelerine izin verin ve onlara saklayacak hiçbir şeyinizin olmadığını gösterin.

2. İlgili oldukları konuları paylaşırlar:

2. İlgili oldukları konuları paylaşırlar:

Birinin güvenini kazanmak için karşı tarafı dinlerken konuyla ilgilendiğinizi kafanızı eğerek belli edin ve iletişim kurarken ilgi alanlarınızı paylaşmaktan çekinmeyin.

3. Beden dili yansıması:

3. Beden dili yansıması:

Beden dilinin kişiler arasında yansıması daha iyi iletişim kurulmasına yardımcı olur ve kişileri aynı fikirde olduklarına inandırabilir. Bu yansıtmayı da çoğu zaman fark etmeden yaptığımızı da söylemeden geçmeyelim.

4. Herkese eşit şekilde konuşurlar:

4. Herkese eşit şekilde konuşurlar:

Geçmişte, olduğundan uzun görünecek şekilde aksesuar ve kıyafet giymek, insanların statüsünü gösterirdi. Bu yüzden kendilerinden üst mertebeden birileriyle karşılaştıklarında şapka çıkarırlardı. Patronların yüksek sandalye tercih etmesi de oradan kalan bir alışkanlıktır. Olumlu bir atmosfer yaratmak istiyorsanız diğer insanlarla aynı seviyede olmalısınız. Oturduğunuzda ve bir ziyaretçiniz olduğunda ayağa kalkıp göz teması kurun. Bir çocukla konuşuyorsanız da onunla aynı seviyede olmak için oturun.

5. Tokalaşılmayan elde bir şeyler tutmak:

5. Tokalaşılmayan elde bir şeyler tutmak:

Görgü kuralı uzmanı Myka Meier, bir davet alanına girerken veya bir etkinliğe katılırken kraliyet insanlarının eşyalarını sol ellerinde tutmaya çalıştıklarını fark etmiştir. Bu şekilde iletişim kurulan kişinin gözünde kendine güvenen bir kişi imajı çizdiğiniz için size olan güveni artacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oturuşlarına dikkat ederler:

6. Oturuşlarına dikkat ederler:

Çekici insanların daha kolay güven kazandığını ve daha etkili olduğunu düşünen Myka Meier, erkeklere bacaklarını kalça genişliğinde tutmalarını ve ayakkabılarının en iyi kısmını göstermek için tabanlarını aşağıda tutmalarını öneriyor. Kadınların ise ünlü kraliyet pozisyonunu tercih edebileceklerini söylüyor.

7. Ortama uygun giyinirler:

7. Ortama uygun giyinirler:

Bir iş görüşmesine ya da önemli bir toplantıya giderken göğsünüzü ve boynunuzu örten şeyler giymeyin çünkü eski FBI ajanı Joe Navarro'ya göre, bu kıyafetler insanlara saklayacak bir şeyin olduğunu hissettiriyor. Bu nedenle politikacılar genellikle dürüstlük izlenimi yaratan takımları seçerler.

8. Tuhaf duruma düşmekten kaçınmak:

8. Tuhaf duruma düşmekten kaçınmak:

Biriyle selamlaşırken yanlışlıkla öpüşme ya da uzatılan elin havada kalması gibi garip durumlar, ilişkiyi bozan en büyük etkenlerde bir tanesidir. Bu duruma düşmemek için ise her zaman sağ yanağınızdan öpülmesini sağlayın ve karşı tarafın sağ yanağını öpün.

9. Cinsiyet farklılığını görmezden gelmezler:

9. Cinsiyet farklılığını görmezden gelmezler:

Erkekler, çoğu zaman yüz yüze konuşulmasını agresif buldukları için hemcinsleriyle konuşurken yan taraflarında olmayı tercih ederler. Kadınlar rekabet etmeye daha az meyillidir, bu yüzden genellikle yüz yüze konuşurlar. Böylece:

  • Kişi hakkında daha fazla bilgi alarak konuşma sırasında bir şeyleri değiştirebilirler, yeni bilgilere ve partnerlerinin ruh hallerine uyum sağlayabilirler.

  • Göz teması kurarlar ve birbirlerine konsantre olurlar.

  • Partnerlerine onları aktif olarak dinlediklerini gösterirler.

  • Partnerlerinin dikkatini daha kolay kazanırlar.

10. Fiziksel temastan kaçınmazlar:

10. Fiziksel temastan kaçınmazlar:

Dokunmak veya sarılmak birini etkilemenin daha güçlü yollarından bir tanesidir. Biri size omzunuza dokunursa, bu kişiyi tekrar görme olasılığınız daha yüksektir çünkü o kişiye karşı bir bağlılık hissedersiniz. Birçok ünlü, birine daha yakın olmak için sarılmayı ve fiziksel teması kullanır. Ancak hatırlanması gereken bazı önemli şeyler var:

  • Aynı hareketin farklı anlamları olabilir. Örneğin, bir kadına omzuna dokunmak destek, saldırganlık veya ilgi olarak anlaşılabilir. Duygularını incitmemek için kişinin tepkisini izlemek önemlidir.

  • Kişinin kültürel farklılıklarını ve sosyal konumunu göz önünde bulundurmalısınız. Bir şirkette daha yüksek bir pozisyondaysanız ve meslektaşlarınız kariyer basamaklarında sizin altınızda ise dokunuşlarınız küçümseyici olarak kabul edilebilir.

  • Fiziksel temasın karşınızdaki kişi için rahatsız edici olabileceğini düşünüyorsanız gülümsemek ve sadece güzel bir tonda konuşmak daha iyi olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
14
5
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz altay

Kenan reeves e bak yaaa adam o kadar tatlı mi biraz sağa doğru çekilmiş ..hep mesafeli hep kibar hep😍😍