Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanlar Ücretli Olup, Şimdi Tamamen Ücretsiz Olarak Oynayabileceğiniz Oyunlar

Bir Zamanlar Ücretli Olup, Şimdi Tamamen Ücretsiz Olarak Oynayabileceğiniz Oyunlar

Kabul edelim, ortaya hem yıllarca kendini idame ettirecek, hem oyuncuları memnun edecek, hem de para kazandıracak bir oyun koymak epey zor. Kimi geliştiriciler ise bunun çözümünü sevilen oyunlarını bir zaman sonra oynaması ücretsiz hale getirerek buluyorlar. Aslına bakılırsa kimileri bunu epey iyi de başarıyor! Gelin birlikte bu yolu izlemeyi tercih edip başarılı olmuş yapımların bazılarına bir göz atalım.

Kaynak: https://gamerant.com/best-games-trans...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fall Guys

1. Fall Guys

Pandeminin en hararetli zamanlarında, 2020 yılının yaz aylarında çıkış yapan oyun evlerine kapanmış biz oyunculara ilaç gibi gelmişti. Çıktığı dönemde rekor üstüne rekor kıran yapım geçtiğimiz aylarda ise oynaması tamamen ücretsiz bir hale büründü ve tekrar oyuncu sayısını katladı.

2. Destiny 2

2. Destiny 2

Oyun dünyasının sevilen serilerinden Destiny de ikini oyunu ile birlikte bu yolu izleyenlerden oldu. Activision bünyesinden ayrılıp bağımsız hale gelen Bungie (daha sonrasında Sony çatısı altına girdi) bu ayrılığın hemen ardından sevilen oyunlarını ücretsiz yapma yoluna gittiler.

3. Rocket League

3. Rocket League

Süper arabalar ile futbol oynamak kulağa harika gelmiyor mu? Bu hayali gerçeğe dönüştüren Rocket League ilk çıkışının ardından seneler sonra oynaması tamamen ücretsiz bir oyun olma yoluna gitti. Oyunu hala denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz, hazır ücretsizken bir deneyin deriz.

4. Lord of the Rings Online

4. Lord of the Rings Online

Dizisiydi, yoldaki farklı oyun projeleriydi derken Orta Dünya ile yatıp kalktığımız şu günlerde bu evreni devasa bir MMORPG'de dolaşmak isterseniz 2007 yılında ilk çıkışını gerçekleştirip 2010 yılından bu yana ücretsiz oynanabilen Lord of the Rings Online açlığınıza ilaç gibi gelebilir.

5. PUBG

5. PUBG

Battle royale furyasının bir alev gibi oyun dünyasını sarmasına önayak olan PUBG 2017 yılında ilk çıkışını gerçekleştirdiğinde ücretli bir yapımdı. Ancak daha sonrasında geliştiriciler bu modeli terk ederek bu yılın başlarında oyunu tamamen ücretsiz yaptılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Star Wars: The Old Republic

6. Star Wars: The Old Republic

Uçsuz bucaksız Star Wars evreninde biraz keyifli vakit geçirmek isterseniz doğru oyun Star Wars: The Old Republic. MMORPG türündeki yapım 2011 yılında oynaması tamamen ücretsiz bir hale de büründü, ancak oyunda hala abonelik ücreti isteyen farklı modeller de mevcut.

7. Counter-Strike: Global Offensive

7. Counter-Strike: Global Offensive

Oyun tarihine damgasını vurmuş, hala yaşayan bir efsane olan Counter-Strike şimdilerde oynaması ücretsiz bir oyun olsa da durum her zaman böyle değildi. Gerçi hala bir ücret ödeyerek hesabını elit olarak yükseltip oyunu diğer elit hesaplarla oynamanız da mümkün.

8. Team Fortress 2

8. Team Fortress 2

Valve'ın bir diğer başarılı işi olan Team Fortress 2 ilk çıktığı dönemde Orange Box paketine dahildi. 2011 yılında ise tamamen ücretsiz olarak karşımıza çıktı ve şimdilerde hala devam eden, lobileri dolu başarılı ve keyifli bir yapım olarak anılıyor.

9. The Sims 4

9. The Sims 4

Henüz ücretsiz olmasa da 18 Ekim tarihinde bu modeli tercih eden yapımlar arasına katılacak olan The Sims 4 oyuncular tarafından dört gözle bekleniyor. Elbette oyunun pek çok eğlenceli ögesi ek paketlere dahil olsa da temel oyunla da keyifli saatler geçireceğinize eminiz.

10. Overwatch 2

10. Overwatch 2

Listeye henüz çok yeni dahil olmuş Overwatch 2 esasen ücretli olan Overwatch'ın fişi çekildikten sonra yerine gelen devam oyunu. Bu açıdan bakılırsa Overwatch ücretsiz oldu diyemeyiz ancak yerini ücretsiz halefine bıraktı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
12
10
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buğra

Bu listenin çoğunda para vermeden oynayan mal gibi kalıyor.

Pubg yi 2019 yılının sonlarından bu yana ücretsiz oynuyorum. Karakteri yükseltmek isterseniz Uc almanız gerekiyor... Yani ücretli indirme ne zaman vardı bilm... Devamını Gör

ömer

Fall guys aşırı eğlenceli bee oynarken devamlı gülüyorum beni bu kadar mutlu eden çok az şey var 😅😅