Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanlar Süper Lig'de Gösterdikleri Performansla Futbolseverlerin Gözdesi Olup Daha Sonra Hayal Kırıklığı Yaşatan 13 Futbolcu

Bir Zamanlar Süper Lig'de Gösterdikleri Performansla Futbolseverlerin Gözdesi Olup Daha Sonra Hayal Kırıklığı Yaşatan 13 Futbolcu

Enver K.
22.11.2018 - 18:27

Bir dönem attıkları gollerle ve gösterdikleri performansla Süper Lig'e damga vuran ancak daha sonra bekleneni veremeyen futbolcuları derledik.

1. Okan Yılmaz

1. Okan Yılmaz

1999/2005 sezonu arası Bursaspor'da müthiş performans sergileyen Okan Yılmaz, bu performansını 2000/01 ve 2002/03 sezonlarında gol kralı olarak süsleyerek Türk futbol tarihine adını yazdırmayı başardı.

2. Ahmed Hassan

2. Ahmed Hassan

2001/02 sezonunda Gençlerbirliği ile kendini göstermeyi başaran Ahmed Hassan büyüklerin radarına girerek 2003/04 sezonunda Beşiktaş'a transfer olmuştu.

3. Zafer Biryol

3. Zafer Biryol

2003/04 sezonunda Süper Lig'de 25 gol atarak gol kralı olan Zafer Biryol, bir sezon sonra gol kralı olamasa da 18 gol atarak göze girmeyi başararak Konyaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de sadece 3 maça çıkan Biryol, golle tanışamadı ve tekrar Konyaspor'a döndü. Zafer Biryol daha sonra eski performansını bir türlü yakalayamadı.

4. Souleymane Youla

4. Souleymane Youla

2001/2005 tarihleri arası 4 sezon Gençlerbirliği forması giyen Youla, takıma sağladığı katkı ve attığı gollerle kendinden söz ettirmeyi başarmıştı. Daha sonra Beşiktaş'a transfer olan Youla, yarım sezon forma giydiği Beşiktaş'ta 18 maçta 6 gol attı ve devre arasında Metz takımına transfer oldu.

5. Gökhan Ünal

5. Gökhan Ünal

2003/2008 sezonları arası Kayserispor forması giyen Gökhan Ünal, 130 maçta 72 atmayı başarmıştı. 2005/06 sezonunda bir sezonda attığı 25 golle gol kralı olan Ünal, dört büyüklerin radarına girmeyi başarmıştı. İyi oynadığı futbolu devam ettiren Ünal, 2008/09 sezonunda Trabzonspor'a transfer oldu. Trabzonspor'da ilk sezonunda 15 gol atmayı başaran Ünal, ikinci sezonda istediği performansı sergileyemeyince devre arasında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Kayserispor günlerindeki eski başarısını yakalayamayan Ünal, inişli çıkışlı aktif futbol hayatını sürdürmektedir.

6. Pini Balili

6. Pini Balili

2003/04 sezonunda İstanbulspor'da Türkiye kariyerine başlayan Balili, golcü özelliğinin yanında hızlı ve kuvvetli bir futbolcu olmasıyla dikkat çekmişti. Kayserispor'da bir sezon forma giyen Balili, daha sonra Sivasspor'da gösterdiği performansla kendini ispatlamayı başarmıştı.

7. Mehmet Yıldız

7. Mehmet Yıldız

Mehmet Yıldız denilince aklımıza güçlü fiziği, yeteneği ve Sivasspor geliyor. Sivasspor'da gösterdiği performansla Türk futbolunda kendine yer eden Mehmet Yıldız, o dönem çok transfer teklifi olsa da büyük takımlara transferi gerçekleşmemişti.

8. Taner Gülleri

8. Taner Gülleri

2007/08 sezonunda Kocaelispor'u Süper Lig'e çıkmasında büyük katkısı bulunan Taner'in ertesi sezon Süper Lig'de tüm büyüklere gol atması ve bir maçta Galatasaray'a attığı 4 gol hala hafızalarda. Altın gibi parladığı o sezon 18 gol atan Taner, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne transfer oldu ancak yaşadığı sakatlığın ardından futbolu bıraktı.

9. Ariza Makukula

9. Ariza Makukula

2009/2010 sezonunda Benfica'dan Kayserispor'a kiralık gelen Makukula, Süper Lig'e attığı 21 golle damga vurmuştu. Türkiye'de ilk sezonunda gol kralı olan Makukula, dört büyüklerin transfer listesinde olmasına rağmen Manisaspor'a transfer olmuştu. Manisaspor'da ise hayal kırıklığı yaşatmıştı.

10. Emmanuel Emenike

10. Emmanuel Emenike

2009/2010 sezonunda Karabükspor'un Süper Lig'e yükselmesinde büyük katkısı olan Emenike, ertesi sezon Süper Lig'de attığı gollerle kendinden söz ettirmeyi başarmıştı ve 9 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Spartak Moskova, Fenerbahçe, West Ham, Olympiakos takımlarının formalarını giyen Emenike, bekleneni veremedi.

11. Mehmet Topuz

11. Mehmet Topuz

2005/2009 sezonları arasında forma giydiği Kayserispor'da harika performans sergileyen Mehmet Topuz, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin unutulmayacak transfer savaşının ardından Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Büyük beklentilerle transfer edilen Mehmet Topuz, Fenerbahçe'de istenilen performansı sergileyemedi.

12. Serkan Aykut

12. Serkan Aykut

15 sezon Samsunspor ve 3 sezon Galatasaray olmak üzere toplam 18 sezon Türkiye Ligin'de ter döktü. Tam bir gol makinesi olan Serkan, 1999-2000 sezonunda ise gol kralı oldu.

13. Okan Koç

13. Okan Koç

Çanakkale Dardanel'deki muhteşem futbolunu transfer olduğu Gençlerbirliği'nde de sürdüren Okan Koç'u Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Ajax gibi takımların transfer listesindeydi. Beşiktaş'a transferi gerçekleşse de Türk futboluna damga vurması beklenen mevkisinde en iyilerinden biri olacak potansiyele sahip olan Okan Koç, kariyerinde yaptığı hatalarla dibe vurdu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
24
8
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
siegebjk

Ahmed hassan'ın listede ne işi var Beşiktaşta oynadıktan sonra Anderlecht'e transfer oldu Mısır milli takımın formasını 184 defa giydi daha ne yapsın adam mk

Enver K.

Anderlecht'e transfer oldu ilk sezonunda 8 gol attı 2. sezonunda maçı yok ardından da Mısır'a transfer oldu zaten. Mısır milli takımında oynamakta çok büyük ... Devamını Gör

Melike Eylül

ne demek bu içeriği sevdiysen şimdi alışveriş zamanı 😕 napalım gidelim takım mı alalım bir Galatasaray kaç para bilionnu acaba 😒

Volkan Gülümser

O dönemlerde fener kimi alsa elinde patlıyordu , gerçi hala devam ediyor :)