Görüş Bildir
Haberler
Bir Restorasyon Faciası Daha: Mimar Sinan'ın 451 Yıllık Eseri Sokollu Mehmed Paşa Çeşmesi’ni Levyelerle Yıktılar

etiket Bir Restorasyon Faciası Daha: Mimar Sinan'ın 451 Yıllık Eseri Sokollu Mehmed Paşa Çeşmesi’ni Levyelerle Yıktılar

Batuhan
03.09.2019 - 11:50

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Mimar Sinan’ın 451 yıllık eseri Sokollu Mehmed Paşa Çeşmesi’nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimari Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin, 'İhaleyi alan firmalar işin uzmanı olmayınca sonuç bu oluyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıkım anı güvenlik kameralarına yansıdı 🎥

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Yıkım, geçen cuma gecesi MAK Yapı Sanayi Şirketi çalışanı olduğu belirtilen iki işçi ile bir şantiye sorumlusu tarafından gerçekleştirildi.

İşçiler gözaltına alındı

İşçiler gözaltına alındı

Yaşananları gören bölge sakinlerinin şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çalışanlardan restorasyon ruhsatı ile çalışma izin ve belgelerini istedi. Ancak polis, çalışanlardan “Yanımızda değil' yanıtını aldı. Belgeleri gösteremeyen işçiler, gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Çalışmalar da savcılık kararıyla durduruldu.

Çalışmalar da savcılık kararıyla durduruldu.

Çeşmenin son hali

Çeşmeyi yıkan işçilerin gözaltı tutanağı ise sosyal medyadan Beyoğlu Kent Konseyi Başkanı tarafından paylaşıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

"O özgün duvar yıkılmış, gerekli titizlik gösterilmemiş" 🎥

Gerçekleşen yıkım çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Mimari Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin konuyla ilgili, 'Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili kurumları buranın uygulamasını yapacak dendi seçim öncesi. İhaleler en ucuz teklifi veren firmalara veriliyor. Firmalar da maalesef işin uzmanı olmadıkları için sonuç bu oluyor. Projeye uygun bir uygulama değil. O özgün duvar yıkılmış, gerekli titizlik gösterilmemiş. Ufak bir yapı olarak gözükebilir ancak işin içine Mimar Sinan girince biraz dikkat etmek lazım.' açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA, Birgün, NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
297
57
33
18
13
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

temelinde cehaletin oldugu bir hareketden kimseye fayda gelmez. yere goge sigdiramadiklari atalarinin mirasini bile ne yaptiklarini bilmeden yok ediyorlar. b... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

insan bu kadar restorasyon hatasından da ders çıkarmaz mı? o kadar arkeolog, mühendis mezun ediyorsun, kur adam gibi bir restorasyon kurumu.

Berkay Tezer

e ne beklersin tarihi camiye pimapen takan zihniyetten.