Görüş Bildir
Haberler
Bir Oraya Bir Buraya Zıplayabileceğiniz Parkur Oyunları

Bir Oraya Bir Buraya Zıplayabileceğiniz Parkur Oyunları

Oyunlarda bir yerden bir yere gitmek bazen çok sıkıcı bazense çok eğlenceli olabiliyor. Bazı oyunlarsa bu durumu alıp doğrudan bir oyun mekaniği olarak karşımıza koyuyor. Size farklı hareket şemaları ve yüzeyler verip bunları kullanarak ilerlemenizi isteyen oyunlarda, eğer yeterince iyiyseniz, çok güzel hareketler ve kombolar ortaya koyabiliyorsunuz. Bugünkü listemizde parkur delilerinin oynayabileceği en iyi parkur yapımlarını sıralayacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ghostrunner

1. Ghostrunner

Cyberpunk bir evrende geçen Ghostrunner'da, elindeki katanasıyla önüne geleni kesip biçen siber bir ninjayı oynuyoruz. Ghostrunner barındırdığı sağlam parkur mekaniklerinin yanı sıra kombat sistemiyle de oyunculara zor anlar yaşatabiliyor. Çünkü Ghostrunner'da hem düşmanlarınızın hem de sizin tek canınız var, yani en ufak bir hasar aldığınızda bölümü tekrar oynamanız gerekiyor.

2. Dying Light 2

2. Dying Light 2

Dying Light 2, 2022'nin en çok beklenen yapımlarından birisiydi. Bundan yıllar önce çıkış yapan ilk oyunun ardından oyuncular, Techland'in karşılarına bu defa nasıl bir oyunla çıkacağını çok merak ediyordu. Şubat'la beraber bu merak ortadan kalktı ve Dying Light 2 oyuncularla buluştu. Özellikle parkur alanında oyuncuya çok fazla imkan vermesi ve çeşitlilik sağlamasıyla ön plana çıkan Dying Light 2, bu senenin en eğlenceli parkur oyunlarından birisi.

3. Titanfall 2

3. Titanfall 2

Titanfall 2, birinci şahıs nişancı aksiyon macera oyunu. Sahip olduğu nişancı mekaniklerinin üzerine bir de parkur mekanikleri eklenince Titanfall 2, tadından yenmeyen bir oyun haline geliyor. Bir yandan duvarlarda yürürken bir yandan da düşmanlarınızla savaşabilir, eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

4. Sunset Overdrive

4. Sunset Overdrive

Insomniac Games tarafından geliştirilen Sunset Overdrive, hikaye ve görsellik arayanların uzak durması gereken bir yapım. Çünkü bu oyunda ikisi de pek iyi değil. Bununla beraber Sunset Overdrive parkur konusunda kategoride zirveye oynayan yapımlardan birisi. Mekaniklerinin derinliği oyuncuya verdiği çeşitlilik ve ortaya çıkarılabilecek kombolar düşünüldüğünde Sunset Overdrive, parkur hayranlarının bir numaralı tercihlerinden birisi haline geliyor.

5. Mirror's Edge

5. Mirror's Edge

Birinci şahıs kamera açısından oynadığımız Mirror's Edge, bolca hoplayıp zıpladığımız, binalardan binalara atladığımız bir aksiyon macera parkur oyunu. Bir noktadan diğerine giderken olabildiğince hızlı olmalı, gidilebilecek en havalı şekilde varış noktasına ulaşmaya çalışmalısınız

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dishonored 2

6. Dishonored 2

Dishonored serisi oyun dünyasının en popüler ve sevilen serilerinden birisi. Serinin ikinci oyunu olan Dishonored 2 ise pek çok açıdan övgüye layık görülmüş harika bir oyun. Dishonored 2'nin çok iyi yaptığı şeylerden birisi de parkur. Oyunda isterseniz önünüze gelen herkesi öldürerek ilerleyebilir, isterseniz de sessiz ve gizli bir şekilde parkur yaparak kimseye ilişmeden oyunu bitirebilirsiniz.

7. Stride

7. Stride

Stride listemizdeki oyunlardan biraz daha farklı bir yapım. Kendisi bir VR oyunu. Yani diğer oyunların aksine Stride'ı oynarken fare ve klavye kullanıp ekrana bakmıyor, başınıza bir gözlük geçirip doğrudan maceranın içine atlıyorsunuz. Özellikle alışılagelmiş parkur oyunlarından sıkılmış ve oynayacak yeni birşeyler arıyorsanız, Stride tam size göre.

8. Marvel’s Spider-Man

8. Marvel’s Spider-Man

Listemizdeki ikinci Insomniac oyunu olan Marvel’s Spider-Man, mekaniklerinin derinliğiyle olmasa da görsel olarak yarattığı tatmin açısından listenin en tepesindeki isim. Spider-Man ile Manhattan caddelerinde binalardan salına salına ilerlediğimiz Marvel’s Spider-Man'de bir yandan parkur mekaniklerinin tadını çıkarabilir, diğer yandan da oyunun dövüş sisteminin keyfini sürebilirsiniz.

9. Neon White

9. Neon White

Neon White tasarım ve hava olarak listedeki diğer isimlerden biraz daha farklı kalıyor. Kendine özgü bir estetiğe sahip olan Neon White'ın en iyi yanıysa her biri özel olarak tasarlanmış parkur haritaları. Yeteneklerinizi ve reflekslerinizi sonuna kadar zorlayacak olan bu haritalarda saatler geçirebilir, en iyi zamanlamayı yapmaya çalışarak kendinize meydan okuyabilirsiniz.

10. Uncharted 4

10. Uncharted 4

2016'da PlayStation 4 için çıkış yapan ardından yıllar sonra da bilgisayarlara gelen Uncharted 4, gerek hikaye gerekse de görsellik anlamında zirveye oynayan bir yapım. Oyun dünyasının ikonik karakterlerinden Nathan Drake'i son macerasına atılırken izlediğimiz Uncharted 4, bazı oldukça heyecanlı ve hareketli aksiyon dolu kaçış ve parkur sahnelerine sahip.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın