Görüş Bildir
Haberler
Bir Öğretmen Daha Ataması Yapılmadığı İçin İntihar Etti: 'Ki Beklemek En Korkunç Halidir Yaşamanın...'

etiket Bir Öğretmen Daha Ataması Yapılmadığı İçin İntihar Etti: 'Ki Beklemek En Korkunç Halidir Yaşamanın...'

Ulaş
12.08.2017 - 19:38 Son Güncelleme: 13.08.2017 - 09:23

Ülkemizin kronikleşen sorunlarından biri... Eğitim hayatını tamamlayıp genç beyinlere ışık olmak için çabalayacak öğretmenlerimizin atanmaması. Genç Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsa Erdoğan da onlardan biriydi ve ataması yapılmadığı için sosyal medyada sevdiklerine bir mesaj bırakarak yaşamına son verdi. 

23 yaşındaki atanmayan öğretmen Erdoğan 'Öncelikle hepinizden ailemden arkadaşlarımdan yakın dostlarımdan, böyle bir üzücü durumu yaşattığım için özür diliyorum. Üzgünüm.' diyerek aramızdan ayrıldı.

Geçtiğimiz aylarda da coğrafya öğretmeni İbrahim Yeşilbağ atanmadığı için yaşamını sonlandırmıştı...

Eğitim-Sen Genel Başkanı Aydoğan da yaptığı paylaşımla ataması yapılmadığı için hayatını sonlandıran öğretmen sayısını 45 olarak açıkladı.

'Hayatımı devam ettirmek için ışığımı, umudumu kaybettim' dediği o paylaşımı...

Erdoğan, geçtiğimiz aylarda da atanmadığı için güvenlik güçlerine katılmak zorunda kalan ve şehit düşen öğretmenlerle ilgili bir yazıyı paylaşmıştı...

Erdoğan, geçtiğimiz aylarda da atanmadığı için güvenlik güçlerine katılmak zorunda kalan ve şehit düşen öğretmenlerle ilgili bir yazıyı paylaşmıştı...

Karneler dağıtıldı.

Ders notlarımıza bakalım.

*

Fizik… Kenan Kumaş, Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunuydu, fizik öğretmeniydi, ataması yapılmadı, başka çare bulamadı, polis oldu, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında şehit oldu.

*

Resim… Cennet Yiğit, Gazi Üniversitesi mezunuydu, resim öğretmeniydi, ataması yapılmadı, mecburen polis oldu, 15 Temmuz darbesinde Gölbaşı özel harekat merkezi bombalandı, şehit oldu.

*

Türkçe… Nuri Akman, Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunuydu, Türkçe öğretmeniydi, ataması yapılmadı, tezkere bıraktı, teğmen oldu, birliğini taşıyan helikopter Hakkari'de düştü, şehit oldu.

*

Tarih… Hasan Aslan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunuydu, tarih öğretmeniydi, ataması yapılmadı, ne yapsın, gitti polis oldu, Şırnak'ta zırhlı aracına bombalı saldırdı düzenlendi, şehit oldu.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsa Erdoğan'ın ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar 😥

Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsa Erdoğan'ın ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar 😥
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
unknownn1

Ya siz insanlığınızı naptınız?Neler çekti neler yaşadı bilemezsiniz.Kimse kolay kolay intiharın eşiğine gelmez.Yok efendim neymiş özelde çalışsınmış.Özeller ... Devamını Gör

Burağan

yanlış erdoğan öldü

SosyoPsikoloji

Finlandiya tipi eğitim sistemi şart! Herkes okulunu bitirdiğinde mesleğine kavuşabilmeli. Ve küçüklüğünden itibaren o meslekte uzman kişilerce uzman eğitim a... Devamını Gör