Görüş Bildir
Haberler
Bir Lisede Yaptığı Konuşmada 'Kadına Para Verirsiniz' Diyen Yaşar Alptekin Hakkında Suç Duyurusu

Bir Lisede Yaptığı Konuşmada 'Kadına Para Verirsiniz' Diyen Yaşar Alptekin Hakkında Suç Duyurusu

İstanbul Arnavutköy'de bir lisede, Yaşar Alptekin'in 'Kadına para verirsiniz… Sizi cehenneme götürecek ne kadar çok şey varsa parayla' sözlerinin ardından suç duyurusunda bulunuldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğitim İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, İstanbul Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesinde, çeşitli tarikat ve cemaatlerle ilişkisi olduğu bilinen Yaşar Alptekin’in okulda çocuklara dini propaganda yapmasının kabul edilemeyeceğini belirterek “Bu rezalete sebep olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak ve konunun takipçisi olacağız” dedi.

Öğrencilerin önüne yetkinliği ne olduğu belli olmayan bu şahsın çıkarılmasının hiçbir haklı gerekçesi olamayacağına işaret edilen açıklamada, Alptekin’in ‘Kadına para verirsiniz… Sizi cehenneme götürecek ne kadar çok şey varsa parayla’ sözlerine öğrenciler tepki gösterince ‘Genelev kadınından bahsediyorum’ dediğine vurgu yapılan açıklamada “Hiçbir meziyeti olmayan birinin söyleşi adı altında öğrencilerle bir araya getirilmesi sorgulanmalıdır” denildi.  Çocuklara yönelik böyle bir etkinlik düzenlemenin pedagojiyle ve bilimle bağdaşmadığına dikkat çekilen açıklamada “Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş amacından uzaklaşarak MEB’le birlikte eğitimin laik yapısını ortadan kaldırmaya, eğitimin dini esaslara göre şekillendirilmesini sağlamaya yönelik girişimleri özellikle son dönemde yoğunlaşmıştır.

"Bu skandala sebep olanlar hakkında derhal soruşturma açılmalı"

"Bu skandala sebep olanlar hakkında derhal soruşturma açılmalı"

Ancak bilinsin ki bu ülkedeki her çocuk için laik, bilimsel, kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Okullarda bu gericiliğin sistematik olarak yaşandığına dikkat çekilen açıklamada “Bu skandala sebep olanlar hakkında derhal soruşturma açılmalı, bilim yuvası olması gereken okullarımızda böyle faaliyetlere izin verilmemelidir. Bu rezalete sebep olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” denildi.

Alptekin'in skandal sözler sarf ettiği anlar 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
50
18
11
11
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Konferans veren bir kişinin herhangi bir alanda uzman olması gerekir, bu kişi hangi alanda özellikle eğitimin hangi alanında uzman? Kahvede arkadaşıyla sohbe... Devamını Gör

Gökhan Öktem

Ondan evvel onu oraya kim çıkarttı hangi sıfatla çıkarttı ondan hesap sormak lazım

begonvila

Bir eğitim kurumunda bilirkişi olarak getirilen şahsa ve muhabbetine bak, rezillik...