Görüş Bildir
Haberler
Bir Hayırseverden Vatandaşlara Bayram Hediyesi: Bakkalın Veresiye Defterindeki Tüm Borcu Ödedi

etiket Bir Hayırseverden Vatandaşlara Bayram Hediyesi: Bakkalın Veresiye Defterindeki Tüm Borcu Ödedi

Batuhan
04.06.2019 - 11:11 Son Güncelleme: 04.06.2019 - 16:08

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, orada yaşayan vatandaşlara adeta bir bayram hediyesi verildi. Bir hayırsever tarafından 2 bakkalın veresiye defteri satın alındı ve bayram öncesi borçlu müşterilerin toplam 27 bin liralık borçları ödendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, dün akşam, Manisa'nın Turgutlu ilçesinin Şehitler Mahallesi ile Kurtuluş Mahallesi'nde İbrahim Doğan ve Metin Toprak'ın bakkallarına lüks araçla gelen 1'i kadın 3 kişi, bir hayırsever adına dükkanlardaki veresiye defterlerini satın almak istediklerini söyledi.

Veresiye defterlerini satın aldı

Veresiye defterlerini satın aldı

Bakkalların olumlu yanıt vermesi üzerine bu kişiler, önce borçları toplatıp, sonra ödeme yaparak veresiye defterlerini satın aldı. Şehitler Mahallesi Karaağaç Sokak'taki bakkal İbrahim Doğan'ın 2 bin lira, Kurtuluş Mahallesi Osman Öztaş Sokak'taki bakkal Metin Toprak'ın 25 bin lira alacağı olan veresiye defterlerindeki borçlar, böylelikle ödendi.

"Tüm borçlarınız hayırsever tarafından kapatılmıştır"

"Tüm borçlarınız hayırsever tarafından kapatılmıştır"

Bu kişiler son olarak dükkanların önüne, 'Bu bakkala olan tüm borçlarınız hayırsever tarafından kapatılmış, kimsenin borcu kalmamıştır. Hayırlı bayramlar' yazılı pankartları asıp, gitti.

"İnsanları mutlu etti bizi de mutlu etti"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakkal Metin Toprak, '1'i kadın 3 kişi bakkalımıza gelip, bir hayırseverin dileğini yerine getirmek isteğiyle defterdeki bütün borcu kapatacağını söyledi. Borçlar 25 bin lira çıktı. Vatandaşlar, 'Bu borcu ödeyip, gideceğiz' dedi. Anlaştığımız gibi defteri aldılar, para ödendi. İnsanları mutlu etti bizi de mutlu etti. Bayram öncesi güzel bir sürpriz oldu. Defteri alıp gittiler, fatura kestik. Allah hayırlarını kabul etsin.' dedi.

"Müşteriler duygulandı"

"Müşteriler duygulandı"

Unutulmuş bir geleneği yaşadıklarını söyleyen bakkal İbrahim Doğan ise borç ödemeye gelen bazı müşterilerinin, borçlarının, veresiye defterini alan kişiler tarafından ödendiğini öğrenince çok şaşırdıklarını ve duygulandıklarını anlattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
317
125
26
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KurtAdam

Abi ne mübarek sahislarda varmis memlekette. Bikmistik sapkin haberlerden. Ilac gibi geldi. Hizir AS gibi geldi mübarek. ALLAH niyetince Amelini kabul eyles... Devamını Gör

Süleyman Sarıkaya

Tamam bir çok şeye muhalif olabilirsin.Bunların hepsini anlarım ama.BÖYLE BİR HABERE EKSİ VERMEK İÇİN NASIL BİR BEYNE SAHİPSİN DİYE SORMAK İSTİYORUM BU HABER... Devamını Gör

quescis

Hayalimi gerceklestirmis.